Az evvel benzinliğe girdim. Motoru yıkamam lazım. Depom da boş. Düşünüyorum, depoyu doldurup öyle mi yıkasam; yoksa depo boşken mi yıkasam? Bir türlü işin içinden çıkamadım. Siz değerli üstatlarıma danışmaya karar verdim. Akıl akıldan üstündür.
Az evvel benzinliğe girdim. Motoru yıkamam lazım. Depom da boş. Düşünüyorum, depoyu doldurup öyle mi yıkasam; yoksa depo boşken mi yıkasam? Bir türlü işin içinden çıkamadım. Siz değerli üstatlarıma danışmaya karar verdim. Akıl akıldan üstündür.
Sizinki biraz "Gusül, tok karnına mı alınmalı aç karnına mı?" gibi olmuş. Şahsi görüşüm; ayrıntılara takılma hocam, yıka, yıkan.
Adı üstünde, sorunsal. Sorun değil yani.
Guzel soru.
Quora da bununla ilgili bir cevap okumustum.
Ozetle soyle diyor;
Modern motosikletler bile yikama esnasinda depoya su alirmis(honda bile aliyormus) 15 lt lik deponun 14.5 lt dolu oldugunda en fazla depoya 500 ml su kacabilir,bu motora zarar vermez egzozdan su buhari cikarirmis sadece.
Fakat depoda 10 lt yer varsa biraz uzun sure yikanirsa 5 lt kadar depoya su kacar.Bu cok yuksek bir oranmis ve ciddi arizalara neden olabiliyormus.
Linki bulursam eklerim.Bana asiri mantikli geldi sahsen.
Depo boşken yıkanırsa sıhhatlidir karbüratöre şifadır. Amma depo doluysa 40 dk sonra yıkamak makbuldür, öncesinde yıkanırsa istenmeyen akmalar olur tekrar yıkamak gerekir .
Depo kapağına su tutma da istersen sabaha kadar yıka ha yıkarken lastik havalarini kontrol et 10 psi dan aşağı yıkama çünkü yıkarken bir 8 9 psi düşüyor sonra orda kalırsınız falan hiç gerek yok
Depo boşken yıkamak tabii ki. Aksini iddia eden fetöcüdür.
Motor yıkanırken soğuyacak, dolayısıyla büzüşecek. Deponun hacmi 15 litreden 14.99 litreye inecek ve aradaki 0.01 litre benzin taşıp yerlere akacak. İthal ettiğimiz her gram benzin, dış mihraklara fayda sağlar.
Ayrıca yıkadıktan sonra benzin alırken 5 dakika beklemiş olunur, sular süzülür, orasına burasına su kaçması riski azalır.
Konu ile alakasiz bir beyanat vermek istiyorum.
Sorunsal kelimesini hic sevmeyenler toplanin sayimizi bilelim. yeterli cogunluk olursa bi dernek kuralim. Tek ben sevmiyorsam da sorun degil, tek basima mucadelemi veririm.
Soru bana şaşırtmacalı gibi geldi, sanki " motosikleti sıcakken yıkama, basınçlı su ile hiç yıkama " demem gerekiyor gibi hissediyorum, istenilen cevaplardan birini seçemiyor ve "PAS" diyorum
Böyle fantastik dertleri olan bir tek ben değilimdir herhalde. Bazen dondurma alırken çilekli mi alsam yoksa limonlu mu diye dakikalarca düşündüğüm anlar; sabah simit mi alsam yoksa poğaça mı diye donup kaldığım zamanlar.. Satıcı hanım kızımıza sıra bana geldiği zaman "düşünmek istiyorum" dediğim anda kızın "deli bu galiba" minvalindeki bakışları onurumu zedelese de aniden verilen kararların sorumluluğunu yüklenmek bana zor geliyor.
Depo boş iken motoru yıkarsan pompacı abiler "kalaylamak" suretiyle motoru parlatırlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)