heimatlos adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Selam,
Bir kaç aydır R25 sırası bekliyorum malum, geçen haftasonu bir kaç günlüğüne motor kiralayıp annemle istanbul turu yaptık. Ben 95 kiloyum, annem de bir o kadar var, haliyle Forza 250 yokuşlarda, otobanda falan zorlandı biraz. Ancak asıl sıkınım şu ki, annem maxi-scooter'lara aşık oldu. Hepinizin bildiği trafik, park ve benzin gibi artıları birinci elden yaşayınca çok hoşuna gitti ve bana sürekli XMAX övmeye başladı. Ben de motor konusunda çok aman aman tecrübeli değilim ama 250cc scooter'ın nasıl zorlandığını, alacaksak daha büyük cc almamız gerektiğini falan söylesem de Bayii'de 400cc XMax bulmuş. Burada Listeye adınızı yazdırdıysanız ara ara gidin, kendinizi gösterin gibi şeyler okumuştum, bugün gittik beraber. Oradaki abi de sağolsun xmax'i öyle bir övdü ki benim de kafam karıştı. Motoru annem alacağı için, ya xmax ya hiç noktasına doğru gidiyor gibi hafiften. Aklımda bir kaç soru var tecrübeli abilerimiz cevaplarsa sevinirim.
+ 21 Yaşındayım Üniversiteye gidip gelirken kullanacağım yaklaşık 40 km git-gel çoğunluğu E5. Mühendislik okuduğumdan bir laptop, bir Ipad yetiyor, çok fazla şey taşımıyorum yanımda.
+ R25 daha önce kullandım, kıvraklığı olsun, hızlanması olsun manyak bir makina. Topspeed hastası değilim, 130-140'ı geçmedim ama gerektiğinde hızlanabilmesi çok güzel.
+ 250cc Forza ile 2 kişi iken e5'de çok zorlandık, arkamızdan yaklaşan mı dersin, dibimizden zorlayan mı dersin. 400cc'lik Xmax ile bu sorunu yaşar mıyım? R25 ile herhangi bir tehlike gördüğümde hemen gaz açıp uzaklaşabiliyorum, bu bana güven veriyor.
+ Annem bir cüsseli olduğundan, R25 alırsam binmeyeceğini söylüyor, selesi o kadar da küçük değil bence binebilir. Arada haftasonu dışarı çıkarız, 5-10km bir de işyerine götürüp alırım denk geldiğimiz zamanlarda 1.5-2km, bu mesafelerde artçı olması sıkıntı yaratır mı?
+ xmax çok 30-35 yaş eşi çocukları olan baba işi geliyor gözüme, yani bu işlerden anlamayan yakın bir kız arkadaşıma gösterdim ortalama bir kız nasıl tepki verecek diye, kurye motorundan farkı yok dedi.
+ Kız arkadaşım da motorcu, onun MT07'si ve Africa Twin'i var, onun yanında da ezilmek istemiyorum.
+ Açıkcası xmax ne kadar işlevsel dursa da gönlüm R25'den yana.
+ Annemi ikna ederken beraber gezeriz ederiz güçlü noktalarımdan biriydi, şimdi scooter görünce resmini çekip bana atıyor.
Abilerim, ablalarım ben nasıl yaparım bu işi? Annemi nasıl ikna ederim R25'e ya da gidip Xmax mi alayım?
Teşekkürler.