FC Moto Sipariş Sabır Testi
-
10 Ağustos 2021, 17:21
Merhaba arkadaşlar
FC moto üzerinden 14 Temmuz günü takım taklavatı sipariş etmiştim. Detaylar için aşağıya önceki konu bağlantımı bırakıyorum.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...si-alinir.html
Kargomun son durumu aşağıdaki gibidir. Ekran görüntüsü için prnt. ile başlayan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Uluslararası kargo durumlarını araştırdım ancak net bir yanıt bulamadım. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.
Bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Kargom tahmini ne zaman gelir? Benzer deneyimi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi beni?
Teşekkür ederim
https://prnt.sc/1mark52
Reklamlar
-
10 Ağustos 2021, 18:00
Kargon bizim burada başakşehir dağıtım merkezinde yakında dağıtıma çıkar Aykosan sanayi sitesi içinde ikitelli osb. de istersen gidip kendin alabilirsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
Gümrük vergiside çıkar muhtemelen nakit olarak ödeyebiliyorsun 3 5 gün sürer taş çatlasın
-
10 Ağustos 2021, 18:04
Bayram tatili araya girdiği için süreç biraz uzamış olabilir. 1-2 güne bulunduğunuz şehire gönderilmek üzere yola çıkar diye düşünüyorum
-
10 Ağustos 2021, 19:52
Gümrük vergisi zaten sayfanın yukarısında yazıyor. Bulunduğunuz bölgeye çoktan yola çıkmıştır. Oraya vardığında yine 2-3 satır daha eklenir PTT'nizde görünü sonra dağıtıma çıkar.
-
10 Ağustos 2021, 21:25
Adamlar kargonu bir gun sonrasinda göndermisler
2. Gun turkiyeye giris yapmis sonrasinda ise gumruk burokrasi vs agirdan almis, fc moto da suc yok. Olay ulkenin gumrugunde ve memurunda takilmis.
Ben defalarca alisveris yaptim, siparis iptal ettim degistirdim hic sorun yasamadim.
-
10 Ağustos 2021, 22:01
cuma günü buraya giriş yapmış, büyük ihtimalle haftaya bakarız diye salladılar. bugün yarın gümrüklemesini yaparlar, en geç pazartesi salı elinizde olur diye düşünüyorum.
-
11 Ağustos 2021, 14:09
Merhaba arkadaşlar
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Motorumu aldım yalnızca şehiriçi bisiklet ekipmanıyla kullanıyorum biraz sıkıldım isyanımı mazur görün İnternette bazı yerlerde gümrüğe ödeme bilgisi ileten kişileri okudum, gümrüktekiler kesilen faturadaki tutar kasıtlı düşük girilmiş vergi düşük çıksın gibi durumlarda gümrükte takılabiliyormuş benim bir işlem yapmam gerekip gerekmediğini merak etmiştim.
Teşekkür ederim
-
11 Ağustos 2021, 15:19
Başak şehirde gümrük bürosunda şuan gümrüğe takılmış FC motonun bir hatası yok burada yani boşuna FC Motoya suç atmayın suç tamamen Gümrük kurallarını yazanlarda ve gümrük bürosunda. Yakında gelir vergisini öder alırsın
-
11 Ağustos 2021, 16:01
Ben gumruge takilan bir urunumu taaaaa Basaksehir'e gidip kendim bizzat aldim vergisini orada odeyip, yoksa gelecegi yoktu.
-
11 Ağustos 2021, 22:00
-
12 Ağustos 2021, 09:29
greyhorse adlı üyeden alıntı
paketin gümrüğe takılmış,adresine tebligat göndermiş olmalılar.7 gün süresi var bildiğim kadarıyla sonra geri gönderiyorlar.sende ürüne ödediğin tutarı ibraz etmeni isteyebilirler.önerim istanbulpostagumruk'e e-posta göndermen.geçenlerde başıma geldi ufak tefek 5-6 parça motosiklet parçasının olduğu kargo gümrükte tutulmuş.tebligat ulaşmadan ben hemen malların tutarını beyan ettim.ertesi gün kargo ile tebligat geldi
gene şanslısın kargon istanbul'da gümrükte, benim paket iki defa gümrüğe girmeden istanbul'a geliyor amerika'ya geri dönüyor. uçağın kuyruk kısmında mı unuttular ,pilot kargoyu evine mi götürdü kargoyu anlamıyorum ki
https://mobile.donanimhaber.com/stor...40e7f6948.jpeg
hocam merhaba
tam e-posta adresini yazabilir misiniz? Hemen mail atayım tebligatı alabilecek konumda değilim şehirdışındayım
-
12 Ağustos 2021, 09:39
Dodin adlı üyeden alıntı
hocam merhaba
tam e-posta adresini yazabilir misiniz? Hemen mail atayım tebligatı alabilecek konumda değilim şehirdışındayım
istanbulpostagumruk@ptt.gov.tr olmali.
-
12 Ağustos 2021, 13:01
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
istanbulpostagumruk@ptt.gov.tr olmali.
Teşekkür ederim, fcmoto faturasını ve kredi kartı ekstresinde ilgili ödeme satırını ilettim. Detaylı bir şekilde durumu izah ettim, umarım etki eder.
Şehirdışında olduğum için tebligat geldiyse de bilgim yok. Umarım haftaya ekipmanları teslim alırım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
Merhaba arkadaşlar
Gerekli yerlere ulaştım. Siparişim gümrüğe takılmış. Edirne'ye sipariş ettiğim kargomu gümrükten almam gerekiyormuş. Sebebi de ürünlerin ne olduklarına dair şüphe varmış.
29,90 euro kargo bedeli ödeyip de kargoyu ikitelli'den gümrükten almak zorunda olmak nasıl bir mantıktır? Türkiye'de ekipman pahalı, yurtdışından alınca da böyle uygulamalara maruz kalıyoruz. Gerçekten yoruyor bu ülkenin vatandaşı olmak.
-
12 Ağustos 2021, 13:28
Dodin adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim, fcmoto faturasını ve kredi kartı ekstresinde ilgili ödeme satırını ilettim. Detaylı bir şekilde durumu izah ettim, umarım etki eder.
Şehirdışında olduğum için tebligat geldiyse de bilgim yok. Umarım haftaya ekipmanları teslim alırım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
Merhaba arkadaşlar
Gerekli yerlere ulaştım. Siparişim gümrüğe takılmış. Edirne'ye sipariş ettiğim kargomu gümrükten almam gerekiyormuş. Sebebi de ürünlerin ne olduklarına dair şüphe varmış.
29,90 euro kargo bedeli ödeyip de kargoyu ikitelli'den gümrükten almak zorunda olmak nasıl bir mantıktır? Türkiye'de ekipman pahalı, yurtdışından alınca da böyle uygulamalara maruz kalıyoruz. Gerçekten yoruyor bu ülkenin vatandaşı olmak.
Ayıptır sorması paketin içerisinde ne vardı acaba? Gümrükte sorun çıkartan bir ürünse biz de bilelim.
-
12 Ağustos 2021, 14:06
Sırf ipneliğine 80 tane dildo alacam bir gün... Bakalım ne yapacak gümrüktekiler.
-
12 Ağustos 2021, 14:17
ero__ adlı üyeden alıntı
Sırf ipneliğine 80 tane dildo alacam bir gün... Bakalım ne yapacak gümrüktekiler.
Geçirirler hocam. Ama gümrükten mi geçirirler orasını tam olarak bilemiyorum. Aynı salaklığı bana da yaptılar, kask var içinde tespit edemedik diyor. 30 euro fatura kestirip gönderdim, tespit edemeyecek kadar zekası olmayan faturayı da anlamaz nasılsa diyerek. Sonuç olarak anlayan olmadı
-
12 Ağustos 2021, 14:40
bir kaç defa kask vs ekipman alan biri olarak net diyorum kasktan ve bir çok ürün olmasından dolayı incelemeye alındı ve muhtemelen eve yazı gelir faturalarını ibraz edin gibilerinden bir ara umursamıyorlardı ama son 1 senedir kask vs daha dikkat ediyorlar gidebiliyorsan kendin git direk al şu an gözüken yerden boşuna zaman kaybetme vergi çıkıcaktır toplam alışverişin yüzde 20 si kadar nakit al yanına min öyle git direk ya da bekle ama 1 hafta daha bekletirler
-
12 Ağustos 2021, 15:11
KırmızıGrom adlı üyeden alıntı
Ayıptır sorması paketin içerisinde ne vardı acaba? Gümrükte sorun çıkartan bir ürünse biz de bilelim.
hocam tam olarak bunlar var. Ürün linkleri ve sipariş görseli var bu konuda.
1 kask
1 revit pantolon
1 revit ceket
1 bot
1 mont içine yerleştirilecek sırt koruma
1 eldiven
yani daha basit ne olabilir gerçekten? 1 kişinin temel koruma ekipmanları yani nesini anlamıyorlar gerçekten
-
12 Ağustos 2021, 16:37
Neyi anlamamışlar? Pantolonu mu anlamamış? Paket başına inceleme ücreti kesiliyor oysa.
-
12 Ağustos 2021, 17:24
Dodin adlı üyeden alıntı
hocam tam olarak bunlar var. Ürün linkleri ve sipariş görseli var bu konuda.
1 kask
1 revit pantolon
1 revit ceket
1 bot
1 mont içine yerleştirilecek sırt koruma
1 eldiven
yani daha basit ne olabilir gerçekten? 1 kişinin temel koruma ekipmanları yani nesini anlamıyorlar gerçekten
1500 euro'yu aşmadın di mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)