2021 - İstanbul Egzoz Cezası Uygulaması
Reklamlar
-
06 Ağustos 2021, 00:20
Yeni bir motor aldım, üzerinde Akrapovic full sistem var. Orijinal egzozu mevcut değil. Ebay'den falan orijinal slip-on'larını bulabilirim biraz zorlarsam. Süper bir sesi var ama susturucu takılı olmasına rağmen çok yüksek. Polis çevirirse ceza garanti gibi. İlk egzoz cezasında çoğu ilde direkt bağlanmadığını, cezanın kesilip yedi gün verilmek üzere devam edebildiğinizi biliyorum hatta mesela Ankara valiliğinin ilgili yazısını bulabildim direkt, ama İstanbul ile ilgili net bir bilgi bulamadım. Geçtiğimiz yıllarda doğrudan bağlıyorlar diyen de var, yedi gün müddet veriliyor diyen de var. 2021 yılı itibariyle bu keyfi uygulamanın İstanbul'daki (veya genellendiyse ülkedeki) standardı ile ilgili bilgisi olan var mı? Niye soruyorum, çünkü motor otoparklara çekilmesin, zarar görmesin, atıyorum şehir dışına giderken alakasız bir yerde çevirmeye girip g.t gibi ortada kalmayalım diye soruyorum.
Reklamlar
-
06 Ağustos 2021, 01:57
aldığında üzerinde böyle bir sistem olduğunu ve seninde orjinal egzozunu sipariş ettiğini söylersen istista gösterirler diye düşünüyorum polislerimiz o kadarda anlayışsız değillerdir
-
06 Ağustos 2021, 02:42
OnixsyS adlı üyeden alıntı
aldığında üzerinde böyle bir sistem olduğunu ve seninde orjinal egzozunu sipariş ettiğini söylersen istista gösterirler diye düşünüyorum polislerimiz o kadarda anlayışsız değillerdir
Ahahahahahahaha
-
06 Ağustos 2021, 07:53
Polis bu konularda biraz keyfi davranıyor. Zaten çoğunlukla yanlarında desibel ölçen bir aletleri yok, kesiciye soktuğu motor için yüksek ses çıkarıyor diye işlem yapıyorlar. Ybr gibi ses çıksın ama egzozun üzerinde Akrapovic yazsın kuvvetle muhtemel ceza yersin.
-
06 Ağustos 2021, 08:11
Yetkililerin bu işlerden bir s...m anlamadığı kanun yönetmelik ve genelgelerden belli "abart egzoz" diye tanım mı olur!? (Selpak mendil der gibi, geçerli kalibrasyon sertifikası olmayan desibel ölçüm aletiyle ölçümü yapılmayan hiçbir cezanın geçerli olmaması lazım.)
-
06 Ağustos 2021, 21:57
aslında dediğin gibi cezayı yazıyor sizde cezaya karşı çıkarak ölçüm yapılmasını talep ettiğinizde ceza kalkabiliyor ama tamamen insanların zamanlarını harcamalarından başka birşey değil eger motorun üzerinde akropovic varsa vede desibelle ölçümde yeterli çıktıgında bile cezayı kaldırdıklarını biliyorum
ne yazıkki ülkenin çoğu kanunu gibi tam ve yeterli seviyede ayrıntılı yazılmadığından sadece abart egzoz diye tanımlandıgından hiç bir şey yapamıyoruz
-
07 Ağustos 2021, 00:06
Ben daha çok ceza yazılırken anında mi bağlanıyor yoksa yedi gün verilip devam et kardeşim mi deniliyor onu merak ettiğim için açmıştım konuyu. Polisin o gün eşiyle kavga edip etmemesine veya motorculara karşı hislerine bağlı bir uygulamanın saçmalığı konusunda çok da nefes tüketmeye gerek yok.
-
07 Ağustos 2021, 23:27
Nmax e arrow egzoz taktım. Sesi 7.kattaki daireye kadar bangır bangır geliyor. Abartmıyorum 20 kere polis cevirdi. Arrowun sitesine girip egzozun ses değerlerini gösterip yırttım hep. Susturucu taksam egzozun sesini çok kesiyor o yüzden hep susturucusuz kullanıyorum. Ama polisten polise fark eder. Işten biraz anlıyor ayağına yatın polisler afalliyor. Desibel muhabbetinden sonra iş pcx mi daha iyi nmax mi kardeşim yuawww a dönüyor.
-
07 Ağustos 2021, 23:33
canberkgry adlı üyeden alıntı
Nmax e arrow egzoz taktım. Sesi 7.kattaki daireye kadar bangır bangır geliyor. Abartmıyorum 20 kere polis cevirdi. Arrowun sitesine girip egzozun ses değerlerini gösterip yırttım hep. Susturucu taksam egzozun sesini çok kesiyor o yüzden hep susturucusuz kullanıyorum. Ama polisten polise fark eder. Işten biraz anlıyor ayağına yatın polisler afalliyor. Desibel muhabbetinden sonra iş pcx mi daha iyi nmax mi kardeşim yuawww a dönüyor.
Niye para verdin sok komple egzozu ses ayni. Olmayan egzoza ceza da yazamaz polis hem.
-
08 Ağustos 2021, 00:55
Sj's adlı üyeden alıntı
Niye para verdin sok komple egzozu ses ayni. Olmayan egzoza ceza da yazamaz polis hem.
Param çoktu
-
08 Ağustos 2021, 01:34
canberkgry adlı üyeden alıntı
Param çoktu
Keske binarar alsaydin o paraylan
-
08 Ağustos 2021, 03:43
JK5F adlı üyeden alıntı
Geçtiğimiz yıllarda doğrudan bağlıyorlar diyen de var, yedi gün müddet veriliyor diyen de var. 2021 yılı itibariyle bu keyfi uygulamanın İstanbul'daki (veya genellendiyse ülkedeki) standardı ile ilgili bilgisi olan var mı? Niye soruyorum, çünkü motor otoparklara çekilmesin, zarar görmesin, atıyorum şehir dışına giderken alakasız bir yerde çevirmeye girip g.t gibi ortada kalmayalım diye soruyorum.
Bu konuda iki kez ceza yemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Polis eğer egoz cezası kesmesi için direktif almış ise o gün kotasını doldurana kadar kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, otoparka çektiriyor. Bu konuda bir emir yoksa sıradan bir kontrolde egzozunu fark ederse (yada tabletinde önceden yediğin egzoz cezasını görürse ) canı isterse işlem yapar istemezse ona iş çıkmasın diye yol verebilir size.
-
08 Ağustos 2021, 11:21
Sj's adlı üyeden alıntı
Keske binarar alsaydin o paraylan
Nc 750 tercih ederdim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)