GRRRR Herkeşe tşk.ler.
Hangi gazete demiştim
GRRRR Herkeşe tşk.ler.
Hangi gazete demiştim
Soda Ayran Cool
ZAMAN gazetesi arkadaşlar.
Ducatista:)
haber hangi gazetede arkadaşlar ?
teşekkürler
"Kalkın ey ehl-i vatan" dediler. Kalktık... Onlar oturdu. Biz ayakta kaldık.
Ben de ehliyeti boşuna mı aldık diyecektim; 50cc'ye kadar oluşunu duyunca sevindim. Aslında bence zaten belli bi cc üstüne ehliyet alınmalı. Bu yurt dışında da böyle. Çünkü motosiklet kullnmanın otomobil kullanmak gibi olmadığı aşikar.Yine de 50cc ler için iyi bir karar.
"Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)
Türkiye'deki motorların belki %90 bölümü 125 cc. civarındadır. Yani 125cc asla (asla demesek de imkansıza yakın) ehliyetsiz olmayacaktır.
hem de yasa tasarısı. destekliyorum tabi 50cc ye kadar.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Arkadaşlar kimsenin keriz olduğu yok 100 cc ye kadar olan motosikletlere zaten ehliyetsiz kesim ağırlıklı biniyordu. Bunu yasalaştırırlarsa satışları patlatırlar birde senelik vergi koydular mı 100 cc ye kadar olanlara değmeyin keyiflerine.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
haberin ayrıntısı burada
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=182281
[B][CENTER]MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR HER YAŞTA...[/CENTER][/B]
çok saçma ve kötü olmuşş bence ...mesela motor kullanan pizzacılar pideciler vs. 50cc lik motor alırlar çıkarlar yola ne bi eğitim ne bi ehliyet sonra olan bize ve onlara oluyo ...yazıkkk...
linki tıkladım haberi okudum. resimde 250 veya 500 cc lik bir makina koymuşlar biraz komik olmuş. bir de bir arkadaş demiş ki pizzacılar felan 50 cc. motor alır diye ama almaları için yine ehliyete ihtiyaçları var zaten (B sınıfı)..
[COLOR="Red"][B]vınnnnnnnnnn !!![/B][/COLOR]
türkiyede motosiklet kullanımını desteklemek için mi çıkarılmış bu yasa???
allah allah
sen ötv'yi tavan yap, kota koy, ithalata ek masraf çıkart
sonra bunu yap
hakkaten allah allah
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
50 cc motormu olur be kardeşim bisiklet olsa 50 cc olur zaten e bisikletede ehliyet gerekmiyo zaten
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
50 CC motor olur kardeş!
Bendeki Emektar 99 Model Aprilia SR50 (2 Zamanlı Üstelik!) + 22.500 km olduğu ve şu ana dek hiç bir bakım yapmadığım halde (çok ciddiyim) hiç bana mısın demeden sarsmadan 100 km hıza çıkıyor. En ufak modifikasyon da yok. Hatta dedim ya 22.500 km'dir Fren Balatasından başka hiç birşeye dokunmadım. (Hidrolik Yağı + Kayış + Debriyaj + 3. Kez kaynak yapılmış Egzost bile orjinal) Ayaklığı yok! Derin bir belediye çukuruna girdim motor bloğuna bağlı yerinden zort diye kırıldı! Durdugum yerde yaslıyorum bir köşeye garibanı. Bazen yerde asfalta öpüşürken buluyorum. Sen de 10 kez ben diyim 15 defa düştü sanırım. ( 1 defa 90 km hızla bir arabaya önden çarptım sağdece sağ sinyal ve granajın 3-5 cmlik bir yeri kırıldı hepsi o) Kaldırıyorum bas starta devam.İtalyan Menşeili motosikletler kesinlikle uzak doğulularla karşılaştırılamaz. (İşcilik ve parça kalitesinde) Kulağa İnanılacak gibi gelmiyor dimi? Sana bu anlattığım motorun son durumunu fotoğraf çekip yollasam iddia ediyorum 1 yılını doldurmamış tüm japon ver çin markalardan temiz ve diri görünüyordur
Söylemiştim dimi?
Motosiklet araba değildir. Otomobil kullanmayanların otomobil sürebildiği gibi motosiklet sürmeyi bilmeyenler de motosiklet sürebilir. Bu konuda bilinçli modern toplumlarda bile motosiklet için ayrı ehliyet varken her gördüğü şeye "La ben bunu sürerim" diyen bilinçsiz toplumumuzda hayda hayda gerek vardır. Hatta modern toplumlarda klaksa bile bizde gerek vardır. Adam gibi denetlemeye de gerek vardır.
Lafı ağzımda aldın valla .
May the Force be with McLaren Mercedes
Hay o modern toplumları! Kardeşim bizde patagonya değiliz herhalde çoğu ülkede belli silindir hacmine kadar serbest diye biliyorum. 50 cc lik motorlar ehliyetsiz kullanılsın ne var bunda zaten alayı ehliyetsiz hangi mobilet sahibi yurdum köylüsünün ehliyeti var? Kaçta kaçı? Demek ki saçma bir uygulama bünye kabul etmiyor zaten ilk başlarda ehliyet aranmıyormuş birilerinin kulisiyle önünü kesmişler. Bisiklete de ehliyet şartı koşalım mı ister misiniz? Sanki her A2 ehliyet alan çok büyük eğitimden geçiyor çoğu eğitim bile almıyor? Ufacık motoru kullanmak için kendinden pahalı ehliyete ne gerek var? Ya yap A1 ehliyeti 50 cc ye kadar makul bir ücrette yada kaldır gitsin kardeşim nedir yani.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Hmmm, yazdıklarımı okumamışsın. Ben ehliyet tamamen kalksın diyen arkadaşa cevap verdim yanlış hatırlamıyorsam. Belirli bir seviyeye kadar ehliyetsiz değil, ama B ehliyeti ile kullanımına hiçbir zaman karşı çıkmadım. Artı ciddi eğitim zaten verilmiyor diye bir mazeret olamaz. Bu sorunun çözümü ehliyeti kaldırmaktan değil, ciddi eğitim verilmesini sağlamaktan geçer. Eğitimlerin ciddiliğini denetlemek ise ilgili kurumların sorumluluğundadır.
Saygılar...
May the Force be with McLaren Mercedes
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)