CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan
-
31 Temmuz 2021, 11:25
watercolours adlı üyeden alıntı
Önce kendi açını doyuracaksın, sonra diğer mazlumlara yardım edeceksin. Yardım edecek gücümüz olmadığı halde, ekonomik olarak daha güçlü Müslüman ülkeler olduğu halde başkalarına kucak açmak insanlık değildir. 2+1 zar zor sığdığınız eve insanlık olsun diye sokakta kalmış evsiz masum kişileri alıyor musunuz mesela?
Sığınmacılara yapılacak belliydi.
Suriyeliler'e sınır ötesinde güvenli bölge oluşturulacaktı (Dünya izin vermezdi demeyin, hani güçlüydük?).
Olmadı, sığınma kampları oluşturulup ülkeye kontrolsüz yayılmaları engellenecekti. Sığınma gerekçesi biten ülkesine yollanacaktı. Geçmeyenler de sığınma kampında Türk toplumuna entegre olacak şekilde eğitilecekti. Vatandaşlık hiçbirine verilmeyecekti.
Afganlılar konusunda, Yunanistan Suriyeliler'e nasıl yaptıysa öyle yapılacaktı. Sınırdan kuş uçurtulmayacaktı. Adamları sınıra kadar taşıyan İran ne yapıyorsa yapsın denilecekti. Bunların da hiçbiri insanlık dışı birşey değil.
İşte hocam yapılmadı onda hem fikiriz.
Sonuç ortada , ama çözüm linç kültürü ile dipteki insanların suyunu pahalandıralım , hayatını zorlaştıralım olmamalı(hele bir de bu ateşi Chp'li bir belediyenin yakması).Ayrıca şu bir gerçek ki fakir olma sebebimiz mülteciler değil.Ülkeyi hırsızlık-yolsuzluk-hukuksuzluk merkezi haline getirenler.Hepimiz fakirleşiyoruz.Yoksa bu ülke potansiyeli, daha fazla insanı çok daha iyi şartlarda besler.O kadar çok atıl kaynağımız var ki.
Reklamlar
-
31 Temmuz 2021, 12:28
Sığınmacılara pahalı su satmanın mevzuata uygun olduğunu sanmıyorum, saçma bir demeç. Ama öteki bir başkanın dediği gibi, "Suriyeliler zaten devletten yardım alıyor, bizim hiç yardım alamayan vatandaşlarımız var. Vatandaşların vergisiyle oluşan belediye bütçesinden sadece kendi vatandaşımıza yardım edeceğiz, onlara etmeyeceğiz" tarzındaki demeci gayet makul bence.
İnsanlık insanlık diyen ikiyüzlü kitle de hükümet Uygur Türkleri veya Irak Türkmenleri için ne yapmış, ona baksın. Dibimizdeki Türkmenleri yok say, teee neredeki Afganlar için ama insanlık falan filan de.Çifte standartçılar.
Not: Daha önceden gelen gerçek Afgan göçmenleri tanıdım. Son derece kibar, efendi, Türkçe'yi öğrenmiş ve dile hakim insanlar. Hatta bizim kendi vatandaşımız derdini ifade edemezken Afganlı'nın son derece güzel Türkçe ile konuştuğunu gördüm. Öyle göçmenin başımın üstünde yeri var.
-
31 Temmuz 2021, 12:44
Başkanın mülteciye 10 katı fiyattan su satmayı istemesi elbet mantıklı bir fikir değildir. Başkanın bu demeci, Twitter üzerinden Nagehan Alçı ve Can Dündar'a bukkake yapması gibi olaylarda benim hoşuma giden; muhalefet partilerinin de bir süredir iktidarı rahatsız edecek sertlikte çata çat muhalefet yapabilmeleridir. Akp semirmiştir, şımarmıştır, memlekette bunlara "dur kardeşim n'aapıyon?" diyecek bir zümrenin kalmamasından dolayı abuk subuk her kararı kararnameyle alıp kimseye danışmadan yürürlüğe koymaktalar. Tüm Bakan ve Milletvekillerinin artık görevleri bu alınan saçma sapan kararlara güzelleme yapmak, halkın kabul edebileceği bir temele oturtmak.
Normal şartlarda bir ülkenin bir bakanı Afgan göçmenler için "Bu Afganların dedeleri Kurtuluş Savaşında bileziklerini bozarak bize yardım etmişlerdi" dediğinde onu duvara dayayıp şey ederlerdi. Lakin Türkiye farklı.
-
31 Temmuz 2021, 12:56
Altın bilezik gönderenlerin bu gelenlerden farklı Afgan olduğu kesin. Bu gelenler altın takmaz zira.
-
31 Temmuz 2021, 13:32
eski göre hareket edersek bunlar osmanlı torunuyuz diyor, osmanlı onlarca ülkenin insanlarını savaşlarda katletti.
herifler birleşip bize saldırsa "tarih tarihte kalır" derler ama işlerine geldiğinde "eskiden böyle böyle idi" derler
-
31 Temmuz 2021, 15:01
Belediye başkanının hangi partiden olduğu neden bu kadar önemli? CHP'li olunca yapmaması mı gerekiyor?
-
31 Temmuz 2021, 15:09
ero__ adlı üyeden alıntı
Belediye başkanının hangi partiden olduğu neden bu kadar önemli? CHP'li olunca yapmaması mı gerekiyor?
Üstat tabi ki önemli değil, ortalama 50 iq üstü bir Türk vatandaşı bu söylemi yapmaya herhangi bir Akp'li belediye başkanının yüreğinin yetmeyeceğini bilir. Yani parti ismi zikretmesek de zaten Akp+Mhp'li olmadıkları belli.
-
31 Temmuz 2021, 16:07
watercolours adlı üyeden alıntı
Altın bilezik gönderenlerin bu gelenlerden farklı Afgan olduğu kesin. Bu gelenler altın takmaz zira.
Hap var, cigara var, ex var, toz var sana ne lazım abi..
-
31 Temmuz 2021, 18:03
işin siyasi veya mülteci kısmı ile parti geyiklerine girmeyeceğim
ülkemizde malesef ki çok büyük bir hadsizlik problemi var
sen belediye başkanısın önce şehrin seninle ilgili işlerini yerine getir
daha sonra hala dön ne hizmet edersiniz diye sor onları yap
belediyenin görevi açıktır su kanalizasyon ve çevre düzeni.
çıkar tek başına kendi adına konuşu siyaset yapar o zaman farklı yazarım
fakat belediye başkanı olarak belediyenin imkanlarını kullanarak bir gruba bir zümreye veya bir grup insana açık açık medya organlarını kullanarak kin ve düşmanlık yaparsa ve halkı da kin ve düşmanlığa sevkedecek şekildekonuşursa o zaman o şahsın belediye başkanlığının meşrutiyetini sorgularım.
ayrıca bu adama böyle konuştuğu için destek veren herkesin de insanlığıdan şüphe ederim.
-
31 Temmuz 2021, 18:56
otopsici adlı üyeden alıntı
fakat belediye başkanı olarak belediyenin imkanlarını kullanarak bir gruba bir zümreye veya bir grup insana açık açık medya organlarını kullanarak kin ve düşmanlık yaparsa ve halkı da kin ve düşmanlığa sevkedecek şekildekonuşursa o zaman o şahsın belediye başkanlığının meşrutiyetini sorgularım.
ayrıca bu adama böyle konuştuğu için destek veren herkesin de insanlığıdan şüphe ederim.
O zaman belediye başkanları alt yapı ve üst yapı harici hiç bir iş yapmasın. Mesela spor salonları açmasın, bölgesinde bulunan bir okulu boyatmasın ya da ulaşım sorununa (metro mesela) çözüm üretmekle uğraşmasın. Su ve kanalizasyon yap, 2 çim biç olsun bitsin bu mudur?
Bu ülkeyi yönetenler de önce kendi vatandaşın sorunlarını bir halletsin ondan sonra afgan mı alıyor suriyeli ile köşe kapmaca mı oynuyor ne b.k yerse yesin!
-
31 Temmuz 2021, 18:57
Güzel konuşmuşsunuz. Benzer şekilde siyaset konuşan cami imamları, valiler falan da var.
-
31 Temmuz 2021, 19:08
ero__ adlı üyeden alıntı
O zaman belediye başkanları alt yapı ve üst yapı harici hiç bir iş yapmasın. Mesela spor salonları açmasın, bölgesinde bulunan bir okulu boyatmasın ya da ulaşım sorununa (metro mesela) çözüm üretmekle uğraşmasın. Su ve kanalizasyon yap, 2 çim biç olsun bitsin bu mudur?
Bu ülkeyi yönetenler de önce kendi vatandaşın sorunlarını bir halletsin ondan sonra afgan mı alıyor suriyeli ile köşe kapmaca mı oynuyor ne b.k yerse yesin!
Bence tam tersi, bir yerin seçilmiş belediye başkanı oradaki her şeyden en yetkili olsun. Mesela Valiler büyükçehir belediye başkanının emrinde olsun, kaymakamlar ilçe belediye başkanlarının emrinde olsun. Merkeziyetçilik iktidarın tek elde toplanmasına neden oluyor ve bu güç ne kadar fazla olursa o kadar yozlaşılıyor. Güç yozlaştırır. İktidarı yoketmek, yokedemiyorsak dağıtmak gerekir.
-
31 Temmuz 2021, 19:30
Yahu vali ne is yapar? Ille de lazim midir? Kollu kuvvetleri belediye baskanina ya da direk merkeze baglayip kendinden sorumlu yapmanin dezavantaji nedir?
Gerci bunlar luks sorular... Once "rektorleri neden CB atar?" sorusu var...
-
31 Temmuz 2021, 19:36
hasmet adlı üyeden alıntı
Mesela kimi?
Bu ya da diğer başlıkta hangi üye demiş ki "mülteciler iyidir, buyursunlar, hoşgelsinler"?
üstte hümanist açıklamalar var. Bu konunun hümanistliği olmaz. O sırada zaten çok sinirliydim. Haberlerdeki suriyeli-afgan-ıraklı-arap mültecilerin kimisi orman yakıyor. Kimisi kız-oğlan genç-yaşlı demeden alayına taciz-tecavüz ediyor. Sınırdan binlercesi geçiyor. Senin yerine işte çalışıyor. %99'u laik karşıtı ve ülkemiz kültür normuna uymayan bu heriflerin alayı da erkek ve genç hiç biri savaştan kaçmıyor. Belli bir misyonla şu anki siyasi konjüktür sayesinde geçişlerine izin veriliyor. Kimse gelip burada hümanizm kasmasın Yallah hümanistliğini yaptığınız yerlere.
-
31 Temmuz 2021, 20:01
Asıl en büyük mesele para karşılığında ülkemizin mülteci tampon bölgesi gibi kullanılmasına müsade eden yönetim zihniyetidir.
-
31 Temmuz 2021, 22:43
ucar98 adlı üyeden alıntı
üstte hümanist açıklamalar var. Bu konunun hümanistliği olmaz. O sırada zaten çok sinirliydim. Haberlerdeki suriyeli-afgan-ıraklı-arap mültecilerin kimisi orman yakıyor. Kimisi kız-oğlan genç-yaşlı demeden alayına taciz-tecavüz ediyor. Sınırdan binlercesi geçiyor. Senin yerine işte çalışıyor. %99'u laik karşıtı ve ülkemiz kültür normuna uymayan bu heriflerin alayı da erkek ve genç hiç biri savaştan kaçmıyor. Belli bir misyonla şu anki siyasi konjüktür sayesinde geçişlerine izin veriliyor. Kimse gelip burada hümanizm kasmasın Yallah hümanistliğini yaptığınız yerlere.
Provokasyona ve kullanilmaya en yatkin psikoloji bu. Genelde tarihte turlu melanet insanlara "Cok kiziyorum, bu konuda insanligimi askiya almak istiyorum" lafini soylettikten sonra gerceklestirilmis.
-
01 Ağustos 2021, 02:30
Maşallah Türkçeniz ana diliniz gibi Meşrutiyet ne abi..
Hadsizlik problemi var deyip de belediye başkanının işini iyi yapmadığını ve buna destek olan herkesin insanlığından şüphe ettiğini yazmak da tam bir hadsizlik örneği.
Zaten kim söze ''siyaset yapmayacağım ama'' diye başlıyorsa bilin ki siyaset yapan ama Akp'li olduğunu belli etmek istemeyen biridir.
-
01 Ağustos 2021, 03:13
Ben seninkinden şüphe etmiyorum mesela. Değilsin çünkü.
-
01 Ağustos 2021, 10:11
ero__ adlı üyeden alıntı
bu kadar sığ bir cevabı sizin gibi birinden bekmelemzdim
birbilent adlı üyeden alıntı
Maşallah Türkçeniz ana diliniz gibi
Meşrutiyet ne abi..
Hadsizlik problemi var deyip de belediye başkanının işini iyi yapmadığını ve buna destek olan herkesin insanlığından şüphe ettiğini yazmak da tam bir hadsizlik örneği.
Zaten kim söze ''siyaset yapmayacağım ama'' diye başlıyorsa bilin ki siyaset yapan ama Akp'li olduğunu belli etmek istemeyen biridir.
türkçeden dem vurup kendi dilinde yazılanı anlayamayan birine yazmayı kendime zulüm sayarım.Bu yüzden cevap yazmayacağım nasılsa yazdığımı anlamayacaksınız.
Osm@n adlı üyeden alıntı
Ben seninkinden şüphe etmiyorum mesela. Değilsin çünkü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------
tekrar ediyorum yukarıda kendi fikirlerimi yazmadım TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ kanunlarına göre olması gerekeni yazdım.
eğer buna itirazınız var ise yasa koyucuya yapın bana değil.
Bu yazdıklarımı anlamayan varsa o da onun mallığıdır benim suçum değil
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
01 Ağustos 2021, 11:00
bu kadar sığ bir cevabı sizin gibi birinden bekmelemzdim
Beklediğim BOŞ cevap...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)