Çok üzücü motosiklet kazaları var :(
Çok üzücü motosiklet kazaları var :(
Dikkatlice bakınca kazaların 2 sebebi var.
Dikkatsizlik
Aşırı hız
12 yıldır bilfiil motor sürüyorum. Her kazam ya benden ya karşı taraftan kaynaklı. Sadece 1 kere arka lastiğin sürüş esnasında patlamıştı ondada motoru toplamıştım. Kaza olur ama kaza kullandığın araçtan kaynaklı olsun. Çok acı bir tablo. 50/80 gidilecek yerde 100+km hızda giderken oluyor bütün kazalar. Allah herkesi beterinden korusun
Şunları izledikçe paranoya oluyorum. Arabayla azami dikkatle sürüyorum, sağımı solumu deli gibi kontrol ediyorum. Normalde olması gereken bu ama dışarıya da güvenemiyorum. Fren yapsam arkamdaki çarpacak, araya 2 snlik bi mesafe koysam önümdeki ile hemen araya girecekler, öndekine yakın gitsem bu sefer fren yapsa afedersiniz sümük gibi yapışacağım.. Cidden yoruyor artık Türkiyede araç kullanmak. İnsanımızın 2 saniye daha hızlı olmak için yapmadığı şey, atmadığı takla yok maalesef..
Türkiye trafik konusunda acayip geri kalmış bir ülke. Direksiyon çevirebilen, gaza basabilen herkes trafiğe çıkıp araç kullanabiliyor. Haliyle olmaması gereken onlarca vaka ile karşılaşıyoruz.
Özellikle kavşaklarda çok dikkat edelim.
özellikle yeşil ışıklarda son saniye geçerim diye basanlar büyük ölçüde kaza yapıyor. halbuki bekleyeceği süre max.70sn falan ..
Birde motorcu arkadaşlar trafik sıkısınca hemen yandan basıyor, kardeşim küçük çocukda fırlayabilir sen tedbiri niye bırakıyorsun.
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
Hızlı gidilecek yer var yavaş gidilecek yer var. Bunun ayrımını bile yapamayan insanımsıların ehliyet sahibi olması ve direksiyon başına geçip araba kullanabiliyor olmaları çok sıkıntılı bir durum. İnşallah hiçbir masum cana zarar vermeden kendi kendilerini imha ederler.
İnsanın sinirleri bozuluyor böyle saçma kazaları seyredince.Bu az gelişmişlerden biri gelip beni de biçebilir diye düşündükçe sinirlerim bozuluyor.
Aksine ben cok memnunum izlemekten, son gezimde bu videolar yuzunden tum kavsaklarda, gecen kimse olmasa dahi yavasladim, tum isiklarda arkami sagimi solumu kontrol ettim, tum kalkislarda sagdan soldan gelen olur diye, arabalarin gecmesine izin verdim.
Cok ise yaradiklarini soyleyebilirim kendi adima.
Trafikte ne tür organizmalarla birlikte olduğumuzu bilmek açısından faydalı.Yok artık buda olurmu dediğin kazaları görünce tedbiri arttırmak güzelde.Bu organizmalar yine bir şekilde seni bulabilir.Yavaşlasan arkadan gelip biçer.
Ehliyet sınavı müfredatını ve trafik cezalarının içeriğini kesinlikle değiştirmek şart.
Yurdum insanımızın fizik kurallarını hiçe sayarak hareketli bir taşıtı kullanma konusunda cehalete konu başlıkları ;
1) Takip mesafesi denen fiziksel bir kural konusunda bir fikir sahibi olmamak.
2) Gaz pedalından daha çok fren pedalının trafik erişiminde daha önemli olduğunu kavramadan gitmek.
3) Sürekli trafikte birini geçme gerzekliği ile yanıp tutuşmak. Adam 3 bin cc v6 aracıyla orta şeritten usul usul giderken 1.0 motorlu aracıyla onu geçmeye çalışmak.
4) Bir taşıt hangi durumlarda güvenli sürülebilir, limitleri nelerdir ? vs. konusunda hiçbir bilgi sahibi olmamak.
5) Diğer sürücüleri saygı yerine kin beslemek.
6) Makas atıp gişelerden hızlı geçmeyi bir kapasite sorunu olarak görmeyip bunu bir kabiliyet olarak tanımlamak ( adam daha viraja nasıl gireceğini bilmiyor )
vb. daha çok uzar.. Ancak bu kadar bencil, matematikten, fizikten , saygıdan uzak bir milletin trafik kazalarını azaltma yolu sanırım sadece otonom sürüşü beklediğimizde olacak.
Trafik kültürü medeniyettir. Ülkelerin trafiğine bakın. Kurallara riayet edenlerle edilmeyen ülkelerin gelişmişliğine bakın, duble yol miktarına değil.
Kaza, kaza değil resmen çarpışan oto mübarek.
Özellikle şu aralardan geçmeye çalışan motorlular yok mu
Tabakhaneye .ok. mu yetiştiriyor sunuz ?
Yapmayın arkadaşlar lütfen ya
Hele bayram tatili trafik tam bir cinnet haliydi, hadi memleketinde acelen var tatilde neyin acelesi bu 34 lü 06 lı arkadaş anlamıyorum.
Bide haziran görüntüleri diyor urfa da kar yağıyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)