İstanbul ekipman alışverişi tavsiyesi
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, ekipman alışverişi için Bursa'dan İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz. Kask, eldiven, bot vs. orta/üst kalite, çeşit ve marka olarak birkaç markayı (shoei, schubert, Nolan, HJC, Shark daha çok düşündüğüm markalar) bir arada görüp kıyaslayabileceğim büyük mağaza tavsiyesi verebilir misiniz?
Ayrıca linkini verdiğim kask hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı? entegre interkom özellikli diyor.Yani kaskın özelliği mi yoksa altyapısı hazır anlamında mı? Teşekkürler
https://www.motomax.com.tr/sena-mome...aski-mat-siyah
Reklamlar
-
Hasanpaşa'da bir çok mağazayı bir arada bulabilirsiniz. Motomax da zaten orada. Aklınızda belli bir model varsa mağazanın internet sitesinden (neredeyse her mağazanın internet sitesi var) var mı diye kontrol edin. Belki telefonla arayıp, aradığınız beden mağazada var mı diye sorun. Kask ve eldivende sorun olmaz ama mesela bot'larda bütün bedenleri mağazada bulundurmadıkları oluyor. İsteğim üzerine mağazaya getirdikleri olmuştur.
O sorduğunuz kaskta interkom dahili. Dışarıdan takmanıza gerek yok. Şöyle ufak bir bakma şansım olmuştu öyle üst kalite bir kask gibi gelmedi bana. Sena kask markası da değil zaten. Şahsen daha iyi bir kask alıp daha ucuz bir interkomla birlikte kullanmayı düşünürdüm.
-
Çoğu markanın distribütörlüğünü aynı anda barındırmak çok zor. Hasanpaşa'da rahat rahat shoei ve agv bulamayacaksınız. Kızıltoprak tarafında arai, agv, dainese satan mototaş var. Motomax'da kask ağırlığı scorpion'da onun dışında saçma modeller var.
Saydığınız markaları hasanpaşa da değil de şükrü saraçoğlu altındaki büyük fenerium'un hemen karşı tarafında yer alan, motosiklet muayene istasyonun civarındaki mağazalarda bulursunuz.
Sena bir kask markasından çok elektronik aksesuar üreticisi, büyük ihtimal orta ölçekli bir kask firması ile birlikte üretimişlerdir bu kaskı. Ben olsam gidip de 4000 liramı böyle bir kaska harcayacağıma 3500 liraya güzel bir kask alır 500 liraya da intercom alırım. Kaskın içerisinde hazır bir intercom var, bunun bir üst modelinde de dahili action cam var.
Motothree diye hatırlıyorum Nolan, schubert, Shoei satıyor olması lazım.
-
Cevaplarınız için öncelikle teşekkürler arkadaşlar çok faydalı oldu İstanbul'u pek bilmediğim için direkt nokta atışı dediğiniz semtlere giderim. Gözlerim lazer ameliyatlı olduğu için kaskta önceliğim güneş vizörünün kaliteli olması ve açıp kapatmasının pratik olması. Sena için şüphelerim vardı fikirleriniz aydınlattı. Aslında internetten araştırdığım kadarıyla shoei qwest ve neotec modelleri yalıtım, havalandırma vs. olarak kafama yattı. Kardeşim nolan n87 plus distinctive modelini aldı onu biraz denedim. Memnun kaldım ben de aynısını alabilirim diye düşünüyorum. Bu üç model hakkında da fikir verebilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler
-
Fenerbahçeye gitmeden önce bostancı köprüsündeki motosiklet aksesuarı satan büyük sayılabilecek bir mağaza var. Oraya da bak istersen. Ve diğer arkadaşların da dediği gibi sena kask alma. Kaliteli ve sağlam bir kask alıp intercomu ayrı al.
-
msomerg adlı üyeden alıntı
Cevaplarınız için öncelikle teşekkürler arkadaşlar çok faydalı oldu İstanbul'u pek bilmediğim için direkt nokta atışı dediğiniz semtlere giderim. Gözlerim lazer ameliyatlı olduğu için kaskta önceliğim güneş vizörünün kaliteli olması ve açıp kapatmasının pratik olması. Sena için şüphelerim vardı fikirleriniz aydınlattı. Aslında internetten araştırdığım kadarıyla shoei qwest ve neotec modelleri yalıtım, havalandırma vs. olarak kafama yattı. Kardeşim nolan n87 plus distinctive modelini aldı onu biraz denedim. Memnun kaldım ben de aynısını alabilirim diye düşünüyorum. Bu üç model hakkında da fikir verebilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler
Gözü lazer ameliyatlı bir dost olarak elinde şu an kullandığın bir kask varsa - 2 3 hafta ekipmansız kalmaman için söylüyorum-burada bedenini deneyip yurt dışından shoei gtair2 al. Türkiyede 8000 lira, yurt dışından taş çatlasın 4,5'a gelir düz renk olan modeller. Neotec dediğin model gtair'in çenesi açılan ve biraz daha alt model olan bir versiyonu. Bence almışken gtair2 gibi, Arai qvpro gibi üst segment bir kaskı yurtdışından almak çok daha mantıklı. Arai qvpro da shoei gtair2 de segmentinin en iyi kaskları, ikisinden biri kesin uyar kafa şekline bence, biraz farklılar çünkü. Yurt içi yurt dışı fiyat farkıyla, eldiven, bot alır üstüne de artarsa ben Bursa'dan geçerken bir iskender ısmarlarsınız olur biter
-
Aydın nazilli'de Motovento'da Alpinestars ürünleri var. Bedenlerinizin olup olamayacağını tabi denemeden bilemezsiniz ama Bursa'dan çok da uzak sayılmaz bence bir kontrol edin siteyi.
https://motoventooutlet.com/
-
Interkom ayrı alacaksanız Cardo Packtalk alın. Hoparlorler JBL mis gibi. Normal ucuz interkomlarda tırto hoparlor oluyor sadece telefonla konuşmaya yarıyor.
-
Şirinevler'de de çok ekipman, malzeme satan yer var.
-
14 Temmuz 2021, 01:53
Bu arada ayrı bir konuyu da anlatayım hazır elim değmişken. Gittim gtair-2 denedim burada bir mağazada. Renk beden sadece en çirkin modellerde kalmış. Soruyorum ne zaman getirebilirsiniz diye. Biz Türkiye'nin en büyük Shoei distribütörüyüz diye şahlanan reis, en az 1,5 ay sürer diyor. Kendim yurt dışından verdiğim siparişte bir dolu sıkıntı (2 iade) yaşamama rağmen 2.ay olmadan elimdeydi ürün.
-
14 Temmuz 2021, 14:49
Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Bu arada ayrı bir konuyu da anlatayım hazır elim değmişken. Gittim gtair-2 denedim burada bir mağazada. Renk beden sadece en çirkin modellerde kalmış. Soruyorum ne zaman getirebilirsiniz diye. Biz Türkiye'nin en büyük Shoei distribütörüyüz diye şahlanan reis, en az 1,5 ay sürer diyor. Kendim yurt dışından verdiğim siparişte bir dolu sıkıntı (2 iade) yaşamama rağmen 2.ay olmadan elimdeydi ürün.
Hocam dediğiniz Shoei GT air 2 modelini inceledim güzel bir kask belli. Kaskın Tr fiyatı 6.400 TL şu an.FC moto'da L beden yok ancak olsa da 4.150 TL fiyatı var. %18 kdv de uygulanıyor mu bilmiyorum ama %20 gümrük vergisi uygulanıyor. Başkaca maliyeti yoksa 5.000 TL gibi bir rakama gelir. Yine de Türkiye fiyatına göre avantajlı ama o rakamlara çıkamam ilgilendiğiniz için teşekkürler. Kaskı almasam da Bursa'ya yolunuz düşerse iskender ısmalarım 05337698903 cep telefonum arayıp mesaj atabilirsiniz
-
14 Temmuz 2021, 17:04
Kadıköy'de hasanpaşa tarafında ama o bir sürü motorcu mağazası olan sokaklarda değil acıbadem dört yol ışıklardan az aşağıda motoruma.com mağazası var. internet sitelerindeki telefondan arayıp mağazadan deneyerek almak istediğimi söylemiştim. mağazada her beden olmayabilir getirirz demişlerdi ve gidip önceden haber verdiğim kaskı deneyip almıştım.
Kask olarak caberg duke 2 aldım. Mavi rengi benim xmax'le güzel durdu. (kırmızısı yoktu, kırmızı olsun 10 kuruş fazla olsun diyenlerdenim aslında) Mağazanın esnaflığını beğendim.
Motoru ilk aldığımda ekipmanları da hasanpaşa'da belediyenin oradaki sokaklardaki mağazaları gezip deneye deneye içime sinen beğendiklerimi almıştım. Mont, korumalı bot, kask, eldiven, riderdenim pantalon vb. hepsini bir günde almıştım. Orada mağazaların yakın yakın olması fazla gezmekten kurtarıyor. O bölge bir tür motosiklet AVM gibi olmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)