arkadaşlar son durumumu özetlersem.o gün giderken kafamdaki ufak tefek problemleri düşünerek sürüyordum.
dikkatliydim fakat aşırı özen göstermiyordum.aynı olaylarının benzerleri sürekli yaşayacağımı düşünüp ultra defansif sürüşe geçtim.yola atlamaya veya beni zora sokacak tüm durumlarda korna selektör atıyorum artık.
hatta bu kadar korna selektöre belki beni umursamaz diye hızımı da rahat durabilecek seviyelere düşürüyorum.
otoban konusuna gelirsek maalesef hocam o trafikten %10-15 hızlı gitme olayını 250cc bir motorla pek rahat yapamıyorsun.ben de kullana kullana dediğiniz gibi trafikten hızlı gitmem gerektiğini anladım ama motor gitmiyor yapacak bir şey yok.
ayrıca araçların sol aynalarına bakma konusunda iyi olduklarını ama sağ taraf aynalara bakmada kötü olduklarını düşünüyorum.orta şeritten gitmek iyi gibi görünse de sol seritten gitmeye göre daha riskli bence.
özetle:kanıma motorcu ruhu girmiş.sanki artık istesem de bırakamayacağım bu mereti
ultra defansif sürüyorum:
"şurdan bu araç atlar mı?."
"şu mal adam şerit ayrımında aniden durup sağa kırar mı?kendimi sola atim bari"
"önümde adam ayrımdan sinyal vermeden dönecek galiba.en iyisi bu cellattan uzaklaşayım."
şehir içinde:"bu gerizakalı sağa dönecek galiba yavaşladı ama sinyal de vermedi.ne olur ne olmaz sağdan gitmeyip bekleyeyim."
götümüzde biten apaçi araç için:"arkadan biri sıkıştırıyo hemen şu öndeki aracı geçim de kurtulayım bu salak heriften"
sollama yaparak gelen araçlar için.şu tırın veya uzun aracın önünde kalmayayım.onu sollayan beni görmez sağa geçmek ister. bir anda çok zor bir durumda kalırım."
bunları öğrenmem için güvenli sürüş kursuna gerek olduğunu düşünmüyorum.mal insanlar değiliz sonuçta.en azında analitik düşünebilen bir mühendisim.daha bunlar gibi bir sürü kural ürettim kendime.
özetle:
şimdilik tüm risklerine rağmen özgür ruhla motro sürmeye devam edicem.