15 yaşında bisiklet süremeyen aveller şekil olsun diye motora binenler onlar kardeşim. altında elektrikli bisiklet olan adam benim dioya 50 cc mi diye soruyo.110 diyorum bisiklet gibi diyolar (altında ya hicbisi yok ya elektrikli mobilet falan var) karakter meseli yani
sen keyifle biniyorsan ve seni a noktasından b noktasına dertsiz kedersiz götürüyorsa bitmiştir. ulaşım süresi +10 dk olmmuş veya olmamış... kafana kasktan başka birşey takma... ;)
NASIL BAKARSAN OYLE GORURSUN...
Bisiklet 15 kg
Uzerindeki 75 diyelim
90kg
50cc moped 80-100kg
Ustundeki 75kg
175 kg
Kutle ve agirlik farki var.
Birisi adale kuvveti
Digeri icten yanmali motor
Hizlanmasi farkli,enerjisi farkli,karsi tarafa verdigi darbe farkli
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------
egri oturup dogru konusalim. 50 cc sacma degildir. cok ta mantiklidir.
-motosiklet surmeyi ogrenmeden 50cc surmek tehlikelidir.
-kapasitesinin uzerinde hizli gitmek tehlikelidir.
-anayollara cikmak tehlikelidir.
-ekimpmansiz kullanmak tehlikelidir.
yalniz soyle bir durum var; yukarda yazdigim maddeler 125 cc icinde gecerli, 250 cc icinde 1000 cc icinde.
Sadece senin için değil, genel konuşuyorum kardeşim: 50 veya daha az cc, veyahut elektrikli farketmez, mevzuat senin trafiğe çıkmana izin veriyorsa, diğer araç sürücüleri gibi senin de hakların var yolda.
Lakin benim bu konuda ayar olduğum husus şu; 50 cc bir araca sahipsen ona göre süreceksin. Ben sol şeritten 80-90 ile gelirken, sen önündeki aracı sollamak için 20-30 ile sol şeride çıkmayacaksın. Nasıl olsa benim de hakkım deyip, şeridin ortasından 20-30 ile gitmeye çalışmayacaksın, sonuçta trafiğin bir akış hızı var. Nasılsa ehliyet hatta bazılarında plaka bile istenmiyor diye, tüm trafik kurallarını hiçe saymacaksın.
Kapışma konusuna gelince; kendi aracından daha küçük hacimde bir araca kapışalım mı demek bence küçümsemektir (Bazı ikonik araçlar hariç). Ben de çok dedim karşılaştığım motorlara kapışalım mı diye, lakin hepsi benim motorumdan çok daha büyük motorlardı.
r25 cileri takarak hata yapmışsın. Çok nadir yaşça büyük olgun mantıklı arkadaşlarım hariç r25ciler ve apaçi mt07ciler boş adamlardır. Birde pulsarcılar, bunlar iyi gene riske atmıyor cbr 250r deldim r25 yanıma yaklaşamadı vs diyerek boş yapıyor sadece.
Yav arkadaş 650f ile gidiyom mt 07 ci geliyo seni geçerim diyo. 848 ile gidiyom r25 ci yolda delmeye çalışıyor. 696 ile geziyom random mt07ler 3 korna yapıyo yolda boş boş gezerken.
Herkes birini ezip kendini vay vay ben marquezin yeğemiyim resmen demek istiyor.
He de geç.
Sahip olduğumuz bir araç ile bir insan olarak değerimiz arasında aşırı bir ilişki kurmak sorun.
Bu açıdan da altında yüksek cc motosiklet varken gördüğü 50cc kullanıcısıyla dalga geçme ihtiyacı hisseden bir insan ile "50cc motosikletimle çok dalga geçiliyor" şikayetinde bulunan insan belki de benzer sorunu paylaşmakta...
50 cc tam anlamıyla "oturgaçlı götürgeç"tir. Daha fazla anlam yüklemeye gerek yok.
Mantıksız olan tarafı B sınıfı ehliyetle sürülebilmesi ve sigorta muafiyetidir.
B sinifi mevzusun dan once 50 cc lerin yuzune bakan yoktu.bayilerde kaderine terkedilmis sekilde yillarca bekliyordu
Peugeot kisbee 50 nin fiyati,çin mali(gundial revival)50cc ile arasinda max 1000 tl oynuyordu.
Şimdi birisi 24 bin(pejo kisbee)
Digeri 10 bin.(Gundial revival)
50 cc motosikleti para sıkıntısı olan kullanir. Fakirin hayati ucuzdur.
Ucuz arabada ölür,
kötü yiyecekten ölür,
insaattan duser ölür,
maden iscisi olarak ölür,
kuryelik yapar ölür,
askere gider ölür,
hastalik kapar ölür,
parassizlik canina tak eder kendini yakar ölür.
Hicbir kaza gecirmemeyi basarsa bile, sefaletten, stresten, yokluktan yipranir erken ölür.
Sözüm meclisten disari, kimseyi birsey ile itham etmiyorum. Yalniz sunu da demeden edemiyorum; birakin Allah askina su garibanin ulasabildigi tek ulasim aracini zirt pirt gundeme getirmeyi.
15 yaşında otobüs kullanıyordum (sürmüyordum akbille biniyordum) en azından senin motorun var salla başka fikirleri, utanması gerekenler koca koca adamların hala skuter kullanması topkeys takmaları önlerindeki 2 metre cam az gelip extra cam takanların utanması lazım yoo dostum sen değil
Bence sana gülmüyorlar motora gülüyorlar Çünkü Bakıyorum da birçok 50 cc lik motor 250 cc lik kalıbında
Ben cbr 250 kullanıcısıyım bizim burada bahsettiğin tipleren okadar çok var ki çıldırırsın ya. Adamları küçümsemek gibi olmasın ama altında 100 cclik 125-150 cclik maksimum 13 beygirlik çin malı motorlar var. Bende ise 26 beygir cbr 250 buna rağmen kafa tutanmı ararsın arkamdan selektör yapan küba çıtamı ararsın yanımdan geçerken baka baka teker yapanmı ararsın. Bazen sinir olup gazı açıp geçiyorum hepsini rahatlatıyorum içimi ama 2 tane keko içinde canımı riske attığımdan kendime kızıyorum. Çevirsen kenara abi abi diye zırlarlar ve çoğunun ehliyeti dahi yoktur. Genelde bu tiplerin başına bir görünecek oluyor. Ya çok güvendiği motorunun başına birşeyler geliyor yada bakıp dalga geçtiği motorlara gün gelip muhtaç oluyorlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)