Motor bloğunda bozuk vida yuvası
Reklamlar
-
Arkadaşlar bugün yağ filtresini değiştirdim dış kapağı kapatırken vidalardan bir tanesi boşa döndü neredeyse hiç zorlamadım bile vidayı geri çıkarırken demir parçaları çıktı yani yuva gitti.
Sanırım kılavuz ile yeniden açmam gerekecek.
Şimdilik vida yerinde duruyor el ile dönmüyor yani çok boşta değil diğer iki vidayı iyice sıktım bir vidanın sıkmamasından dolayı yağ kaçağı yapma imkanı var mıdır acaba ?
Reklamlar
-
Selamlar, tahmin ettiğim kadarıyla vidayı motor bloğu sıcakken sökmüşsünüz; çünkü daha önce sırf bu sebepten iki adet külbütör kapağı yuvasını yedim. Sıcakken sökmediyseniz bile olacağı varmış diyelim. Söylediğiniz gibi bu iş için özel olarak üretilmiş alet takımları mevcut onları kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Elinizdeki takım işe yarar bir takım değilse benim elimde ''Rico 110 pafta&kılavuz takımı'' diye bir takım var. İstanbul Anadolu Yakası'ndayım, gelirseniz ücreti mukabilinde yardımcı olabilirim. Ücret olarak da Nescafe Express Black ile ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca orayı kesinlikle o şekilde bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum; zamanla terleme, kaçırma yapma olasılığı kuvvetle muhtemel.
-
İnwe Elensar adlı üyeden alıntı
Selamlar, tahmin ettiğim kadarıyla vidayı motor bloğu sıcakken sökmüşsünüz; çünkü daha önce sırf bu sebepten iki adet külbütör kapağı yuvasını yedim.
Sıcakken sökmediyseniz bile olacağı varmış diyelim. Söylediğiniz gibi bu iş için özel olarak üretilmiş alet takımları mevcut onları kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Elinizdeki takım işe yarar bir takım değilse benim elimde ''Rico 110 pafta&kılavuz takımı'' diye bir takım var. İstanbul Anadolu Yakası'ndayım, gelirseniz ücreti mukabilinde yardımcı olabilirim. Ücret olarak da Nescafe Express Black ile ödeme yapabilirsiniz.
Ayrıca orayı kesinlikle o şekilde bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum; zamanla terleme, kaçırma yapma olasılığı kuvvetle muhtemel.
hocam kahveden olacaksın ama, arkadaşın motoru tvs apache. fabrika yağ filtresi kapaklarının civata yuvalarını 7mm daha derin açıyor. orijinal civatadan 5mm daha uzun civatayı sanayiden alıp takınca sorunsuz yıllarca kullanılabiliyor. deneyimle sabit. ben de o kapağı bozmuştum.
-
Kahveden ettin ama tamirat defterime çok değerli bir bilgi eklemiş oldun. Birazdan Bostancı sahile geçeceğim orada içerim artık kahveyi, sağlık olsun.
-
İnwe Elensar adlı üyeden alıntı
Selamlar, tahmin ettiğim kadarıyla vidayı motor bloğu sıcakken sökmüşsünüz; çünkü daha önce sırf bu sebepten iki adet külbütör kapağı yuvasını yedim.
Sıcakken sökmediyseniz bile olacağı varmış diyelim. Söylediğiniz gibi bu iş için özel olarak üretilmiş alet takımları mevcut onları kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Elinizdeki takım işe yarar bir takım değilse benim elimde ''Rico 110 pafta&kılavuz takımı'' diye bir takım var. İstanbul Anadolu Yakası'ndayım, gelirseniz ücreti mukabilinde yardımcı olabilirim. Ücret olarak da Nescafe Express Black ile ödeme yapabilirsiniz.
Ayrıca orayı kesinlikle o şekilde bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum; zamanla terleme, kaçırma yapma olasılığı kuvvetle muhtemel.
İstanbul da olsaydım emin olun yinede ısmarlardım kahveyi çok teşekkür ediyorum ve ulkerhan sanada ayrı teşekkür ediyorum tekerinize taş değmesin
-
Bu gibi durumlarda bir kurtarıcı daha var, adı Heli Coil.
Sıyırılan deliğe daha az daha büyük matkap ile delik açılıp yenien diş çekilerek bu Heli Coil takılıyor ve orjinal civata ile hiçbirşey olmamış gibi devam edebiliyorsunuz.
Satın alırken dikkat edilmesi gereken; metrik 3 vida kullanıyorsanız onun için olan takımı almak gerekiyor.
-
ulkerhan adlı üyeden alıntı
hocam kahveden olacaksın ama, arkadaşın motoru tvs apache. fabrika yağ filtresi kapaklarının civata yuvalarını 7mm daha derin açıyor. orijinal civatadan 5mm daha uzun civatayı sanayiden alıp takınca sorunsuz yıllarca kullanılabiliyor. deneyimle sabit. ben de o kapağı bozmuştum.
Hocam bu vidanın sizin aldığınızın uzunluğu ne kadar dı acaba kestirmek falan gerekiyor mu net ölçüsü
-
Hocam motoru çalıştırınca basınçla birlikte sızdırma yapacaktır. Yolda yağınızın fazla akıp başınıza daha büyük belalar açma riski de var. Bana sorarsanız riske atmayın ya da ekstra temkinli olarak yakın bir tornacıya
-
omerrozn adlı üyeden alıntı
Hocam bu vidanın sizin aldığınızın uzunluğu ne kadar dı acaba kestirmek falan gerekiyor mu net ölçüsü
diğer konuya yazdım. kesmeye biçmeye gerek yok.
-
02 Temmuz 2021, 21:03
dreams82 adlı üyeden alıntı
Bu gibi durumlarda bir kurtarıcı daha var, adı Heli Coil.
Sıyırılan deliğe daha az daha büyük matkap ile delik açılıp yenien diş çekilerek bu Heli Coil takılıyor ve orjinal civata ile hiçbirşey olmamış gibi devam edebiliyorsunuz.
Satın alırken dikkat edilmesi gereken; metrik 3 vida kullanıyorsanız onun için olan takımı almak gerekiyor.
http://www.helicoilturkiye.com/wp-co...s/helicoil.jpg
Bunu almaya gerek yok tornacılarda olur zaten. Helikol diyorlar, yay atmak veya diş geçirmek diyorlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)