Motosikletime soğutma sıvısı olarak bunu kullanabilir miyim yoksa motosikletlerinki ayrı mı?
Motosikletime soğutma sıvısı olarak bunu kullanabilir miyim yoksa motosikletlerinki ayrı mı?
ben bmw motorumun soğutma sıvısını geçen sene değiştirdim. Castrol radicool mavi renkli olan ile saf suyu karıştırdım. 1 senedir şehiriçi-uzunyol sorunsuz kullanıyorum.
kırmızı olanın pas-kireç sökücü özelliği varmış galiba.Kullanılınca radyatördeki kılcal deliklerdeki kireci söküyormuş, daha sonra radyatör kaçakları ortaya çıkıyormuş. Bu bilgiden emin değilim, tamamen kullanıcı grubunda yazılan bir bilgi.
Motosiklette de kullanılır. Mutlaka saf suyla karıştırın. Birde antifrizi boşalttıktan sonra sisteme saf su doldurup 3-5 dk rölantide çalıştırırsanız temizlenmiş olur
Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Çok kaliteli bir üründür. Hatta Castrol Radicool SF olanını öneririm. Pembe renkli olan. Sf nin açılımıda silicat free olması lazım. Yani silikat içermeyen bir antifiriz. Radyatörde tortu vs oluşmuyormuş bu sayede. Ancak Normal versiyonu olan Castrol radicool da kullanılabilir, bir sorun çıkaracağını sanmam.
Ben eski motorumda Castrol radicool SF kullandım, çok da memnun kalmıştım. En iyi oran 1/1 saf su ile karıştırmak. Yani yüzde 50 saf su yüzde 50 antifriz.
Musluk suyu kullanmanı kesinlikle önermem. Mutlaka saf su kullan. Saf su, damıtılarak içerisindeki tüm minerallerden arındırılmış sudur. Onu da antifriz aldığın yerden temin edebilirsin.
Ben 1 senedir kullanuyorum.memnunum.acelem vardi motul alamadim.hatta castrol turkiyeyi aradim.kullanabilirsiniz dediler.icindeki karisim motosiklette kullanilabilir
kullaniyorum, sorun yok. oncesinde 4 defa market suyu ile içindeki orjinal antifrizi temizledim, 1:1 oranında saf su ile karıştırdım sorun yok.
Birkaç hafta önce motulun sarı olanını koydum onu da tavsiye ederim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)