Africa twin orjinal hava filtresine istenen 860 tl.Yuhh
Reklamlar
-
01 Temmuz 2021, 07:56
hasmet adlı üyeden alıntı
Eger pili %70 uzerinde doldurmaz, %40 altinda bosaltmaz, sicakliga da dikkat ederseniz bayagi dayaniyor. O yuzden Toyota hibrit araclarindaki pillere 10 yil, 240000km garanti veriyor. Demek ki sistemi aracin omru boyunca sorunsuz calismasi icin dizayn etmisler.
Tipik aku bir motosiklet icin cok agir. 3-5 yilda bir garanti ekstra masraf. Lityum bana bariz daha avantajli gorunuyor.
Yıllardır kullanıyorum zaten lityumu ama toyota lityum kullanmıyor. Yeni kullanmaya başladıysa bilemem. :D
2.9 voltun altı, 4-4.1 voltun üstü bataryayı ciddi aşındırır. Stok voltaj diye 3.7-3.8 arası tutuluyor zaten. Telefona vs batarya aldığınızda %50 civarı çıkmasının sebebi bu. Ayrıca şimdi baktım,
https://www.toyota.com.tr/toyota-hyb...-ne-kadar.json
Araç üreticilerinin o garantiyi verme yolu şöyle. Toyota yapıyor mu bilmiyorum ancak tesla yapıyor.
Batarya paketi 100kw ise size 80kw kullanılabilir veriyorlar aracı. Üzerine onun üzerinden dahi korumak için kısıtlama yapıyorlar. Bende 10 yaşına giren thk dan aldığım lityum batarya da duruyor daha ölmedi ancak kapasitesi yarı yarıya düşmüştür.
En büyük avantajı hafif olması bence yoksa ekstra bir espri katacağını sanmıyorum. Birde kurşun asitten daha çevrecidir.
Reklamlar
-
01 Temmuz 2021, 11:39
YasinC adlı üyeden alıntı
Yıllardır kullanıyorum zaten lityumu ama toyota lityum kullanmıyor. Yeni kullanmaya başladıysa bilemem. :D
Prius'un ilk üç jenerasyonu ful NiMh, dördüncü jenerasyonun bazıları Lityum, bazıları NiMh imiş, 2015 sonrası ful lityum olmuş.
-
01 Temmuz 2021, 11:47
hasmet adlı üyeden alıntı
Prius'un ilk üç jenerasyonu ful NiMh, dördüncü jenerasyonun bazıları Lityum, bazıları NiMh imiş, 2015 sonrası ful lityum olmuş.
Prius yok burada ama Auris miydi Yaris miydi hatırlamıyorum ama sanayi de dağılmış halde gördüklerimin çoğu lityum değildi.
-
01 Temmuz 2021, 14:19
Hırbonen adlı üyeden alıntı
Aracin fiyati ile hava filtresi arasinda bir iliski varsa o zaman milyonluk araclarin hava filtresi neden daha ucuz ? Cok sacma sapan isler bunlar,resmen enayi yerine koyuyolar.
Audi R8 hava filtresi 500 dolar hocam bence az araştırın
-
01 Temmuz 2021, 16:35
ErdemFX adlı üyeden alıntı
Audi R8 hava filtresi 500 dolar hocam bence az araştırın
Performans filtresi onlar. OEM filtre 90 dolar civarıymış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)