motora diyelim ki kasko yaptırdın adam diyor ki eğer kapalı alanda değilse ve sabit bir yere zincirli değilse çalınırsa para ödemem diyor. yani motorda kasko işi biraz garip.
motora diyelim ki kasko yaptırdın adam diyor ki eğer kapalı alanda değilse ve sabit bir yere zincirli değilse çalınırsa para ödemem diyor. yani motorda kasko işi biraz garip.
Yok, öyle genellemeyin. Sizin fiyat aldığınız şirket / plan bir gariptir. Ben 3 yıldır 2 farklı firmadan kasko yaptırdım, hiçbirinde böyle abuk sabuk şartlar yoktu. Genişletilmiş kasko sigortası olarak geçiyor, Kasko Sigortası Genel Şartları A.1.'i tamamen ve A.4.'ten de aşağıdaki maddeleri muafiyetsiz olarak kapsıyor:
ANAHTAR KAYBI (3,000 TL)
SEL
DEPREM/YANARDAĞ PÜSKÜRMESİ
GREV LOKAVT HALK HAREKETLERİ
SİGARA YANIĞI TEMİNATI
YETKİSİZ KİŞİLERCE ÇEKİLME TEMİNATI
TERÖR
CAM KIRILMASI (ANLAŞMALI CAM SERVİSİ DIŞINDA MUAFİYET UYGULANIR)
KEMİRGEN VE VAHŞİ HAYVAN ZARARLARI
TOPRAK KAYMASI, FIRTINA, DOLU VE YILDIRIM
A.1.'de aşağıdakiler var:
a) Aracın karayolunda veya demiryolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz araçlarla
çarpışması,
b) Gerek hareket gerek durma halinde iken sigortalının veya aracı kullananın iradesi dışında
araca ani ve harici etkiler neticesinde sabit veya hareketli bir cismin çarpması veya aracın böyle
bir cisme çarpması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması gibi kazalar,
c) Üçüncü kişilerin kötü niyet veya muziplikle yaptıkları hareketler, ile fiil ehliyetine sahip
olmayan kişilerin yol açacağı zararlar,
d) Aracın yanması,
e) Aracın veya araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi
Hocam, eğer dediğiniz gibi kapalı alan, ya da zincirli olma gibi bir şart varsa bu kasko poliçesinde yazar. Sadece motosiklet için değil, yaptırdığınız tüm kaskolara, sigortalara ait poliçeler yasal evraklardır. Yaptırmadan önce açıp, satır satır okuyup, anlamadığınız, net olmayan yerleri bilen birine sormanız lazım. Benim motorumun kaskosunda bunların hiçbiri yok. Motosikletin anahtarını üstünde unutmayıp, yedek anahtarla beraber sigorta şirketine teslim ettiğin zaman istersen Tarlabaşı'nda ara sokağa koy, oradan götürsünler, yine de ödeme yapılır. Eğer anahtar bir yerden gasp edildiyse ve o şekilde çalındıysa aynı durum geçerli. Ancak anahtarı üstünde unutursam ve o şekilde çalınırsa 25% muafiyet uygulanır, yani rayiç bedel 100 bin ise 75 bin lirasını öderler.
Poliçede yazmayan hiçbir şartı size uygulayamazlar. O poliçeyi de oturup tüm detayları ile incelemek sizin göreviniz. Sigortacılık işi biraz böyle. Yıllarca motoruna kasko yaptıran, ancak gözden kaçırdığı bir madde yüzünden çalınan motorunun parasını alamayan insanlar tanıyorum. Dikkatli olmak şart.
Hocam oyle bir sey yok. Policede yazmak zorundalar bu durumda odeme yapilmayacagini.
2017 yilinda arkadasimin motosikleti evinin onunde sokaktan calindi, sadece direksiyon kilidi vardi, zincir, disk kilidi filan yoktu. Sigorta sirketi %75'ini odedi.
Policede ne yaziyorsa onu odemek zorundalar. Kivirmaya basladiklari an policeyi suratlarina vurmalisiniz.
numan ver oğlum müziği :D
Bilgiler için teşekkürler Uygun fiyat çıkarsa kasko yaptıracağım. Ya da sadece çalınma muafiyetli kasko, belirten arkadaşa çok teşekkür ederim.
2012 CBF 1000 için 6500 tl kasko çıktı :D
Ben de kasko yaptırmaya kalkışmıştım ki sonra bir baktım Motor Takip Sistemi taktırıyorum
Sarsıntı alarmı, motor blokajı, anlık konumunu takip etmek daha cazip geldi.
2 adet zincir+ evin onune parketme+ branda+ dua
Benim koruma paketim bu
45.000₺, 0 motosiklet için en ucuz 2762₺ Quick sigorta
4940₺ Anadolu Sigorta
5483₺ Allianz sigorta aldığım teklifler.
Ehliyet A-A2 2009
şu koolaydan bakıyım dedim
alianz kaskoyu 800 liraya çalıntı muaf olarak yapıyor :=)
2012 model 150mr vultureye ehliyet 2019
Motoru 2016 Aralık ayında almıştım. O zamandan beri kardeşimin kendi motoruna kasko yaptırdığı için onun tavsiyesi ile MRT sigorta diye bir yerden yaptırıyorum. Bugün kasko için fiyat geldi. 2016 model xmax için 2550 lira gibi bir şey vardı. Hem de kapalı garaj gibi şeyler hiç yoktu. Mail ile gönderilen kasko teklifine yarın hemen yapalım diye yanıt verdim. 3bin liraya kadar gelir diye tahmin ediyordum. En son 2019 Aralık ayında dolmuştu ama motora binmiyorum güvenlikli kapalı garajda abus zincir ve disk kilidi ile kilitli duruyor diye yaptırmamıştım. 2 yıldan sonra tekrar binmeye başlayınca kaskosuz gezmeyeyim dedim hem artık evin önünde kaldırımdaki ağaca zincirlikyorum, ağacı testere ile kesseler kimse farketmez.
hemen hemen bütün firmalar motosiklete kasko yapıyor ben 6 yıldır 4 defa allian 2 defa da anadolu yaptırdım
fiyatlar kişiye göre değişiyor
geçen ay anadolu sigorta 2017 model honda cbr 650f için 9000 tl kasko çıkartmıştı, kaza durumunda da motorun ederinin &70 ini ödüyormuş.
'R' olunca kasko fiyatları damarlanıyor.
kullandığım r25'ten biliyorum.
45.000₺ fiyatı olan medley 150 için koalay' ın önerdiği unico sigortanın teklifi (sakın gülmeyin)26.721,47₺
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)