Motosiklet Uzun Yol Hakkında
Reklamlar
-
21 Haziran 2021, 12:58
arkadaşlar sana gereken tavsiyeleri vermiş fakat almayı düşündüğün çanta bu yolculuk için uygun değil motosiklet seyehatlerinde
sürekli işine yarayacak bu tarz bi çanta al bi defa al ileride kamp a vs giderkende çok güzel iş görür su geçirmez bağlama yerleri var türkiye de ali osman usta yapar konya da kaliteli
bunu arka sele ye bağlamak için bagaj lastiği almalısın kancalı olanlar dan
malzemeler bunlar
https://turkish.alibaba.com/product-...746247168.html
https://www.bisikletsepeti.com/u/von...cd-03-kancali/
Reklamlar
-
21 Haziran 2021, 13:26
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
1 - Kesinlikle motosiklet ile git.
2 - Şehir içinde kullandıysan şehir dışında daha rahat kullanırsın.
3 - Yanına su al her durduğunda susamasan bile bir iki yudum iç.
4 - Sağ şeridin ortasından git şeridin sağından gitme yoksa seni bulunduğun şeritte geçmeye çalışırlar.
5 - Emniyet şeridini kesinlikle kullanma çünkü kamyonlardan düşen parçalar oluyor aniden önüne çıkıyor ya çarpar düşersin yada normal şeride geçerken ezilirsin.
6 - 200 cc lik bir makine her yola gider rahat ol.
7 - Duruma göre mola vermekten çekinme gerekirse 5 dakikada bile mola ver. Uzun yola çıkmam uzun saatler durmadan motosiklet süreceğin anlamına gelmez.
8 - Eşyaları mümkün olduğunca sıkı bağla gereksiz hiç bir şey alma.
@yaslıveacemi güzel özetlemiş. youtube dan başta rahmetli barkının videoları olmak üzere pek çok eğitim izleyip uygulamaya çalıştım
alttaki linktede hasan hocanın videoları var izlemediysen öneririm.
https://www.youtube.com/channel/UCNMju9XIUfT7D6PSTQxnyqA
-
21 Haziran 2021, 14:35
Hocam, yola çıkacağınız güzergah Temmuz ayında tabiri caizse cehennem gibi sıcak olacak. O sıcakta motosiklet kullanmak insanı aşırı yoruyor. Bununla beraber sıcağın neden olduğu susuzluk da dikkati oldukça hızlı dağıtan bir unsur. O yüzden ben şu şekilde yapıyorum. Alacakaranlığın üç evresi var, astronomik, deniz ve gün tanı şeklinde. Gün tanı güneşin henüz doğmadığı ancak etrafın doğal ışık alıp görünür olduğu saattir. Şu şekilde görebilirsiniz:
timeanddate.com gibi sitelerden bulunduğunuz şehirdeki gün tanı (civil twilight) başlangıcına bakıp, o saatte yola çıkarsanız en az 3-4 saat rahat koşullarda seyahat edersiniz. Ancak rakımı yüksek yerlerde bu saatler epey soğuk olabiliyor, o yüzden yaz mevsimine güvenmeyip mutlaka içlik vs. almanızı tavsiye ederim. Güneş tepeye gelmeden, bulunduğunuz yere göre en geç 12-1 civarında da yolculuğu bitirirsiniz.
Ben yazın bu plan ile seyahat ediyorum, sıcaktan da çok etkilenmeden yolculuk yapabiliyorum.
-
21 Haziran 2021, 15:21
Yanlız o yolu Tek seferde geçmek zor olur.İki günde gezerek geçmek daha mantıklı.
Gidilirmi gidilir.Ama molalar bile 4 saatten sonra pek işe yaramıyor.İlk 2 saat molasız gidiyorsun sonra molalar 1 saate bire düşüyor.Sonra moladan çıkıyorsun hiç mola vermemiş gibi her yanın ağrımaya başlıyor.Bu sefer biraz yol yapayımda öyle mola vereyim moduna giriyorsun.Hızlanıyorsun dikkatin azalıyor.Yol yolda olmaktan çok yolu bitirmeye dönüşüyor.Motorla yolda olmanın anlamı kalmıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------
Süper bilgi.Hep kaçta çıkalım muhabbetini bitirecek açıklama olmuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
Tan vaktinde yola çıkmak gerekiyormuş kısacası.Güneşin ufuktan doğmadığı ama ısınlarının atmosferden yansıdığı zaman.Güneşin ufokta görünmesine 6 derece kalaki zamanmış Güzel zaman.
-
21 Haziran 2021, 21:43
Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Herkes birbirinden faydalı yorumlarda bulunmuş. Elimden geldiğince hepsini dikkate almaya çalışacağım. Bir kere daha forumun ve sizlerin kıymetini anlamış oldum. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)