parçası pahalı,
bakım masrafları çok,
led farı bile yok.
Eşim vespa 150 istiyor. 45 bin tl paramız var gelmiş diyo ben de kullanabileyim.
çıldıracağım
parçası pahalı,
bakım masrafları çok,
led farı bile yok.
Eşim vespa 150 istiyor. 45 bin tl paramız var gelmiş diyo ben de kullanabileyim.
çıldıracağım
1946 dan beri güneş sistemindeki diğer gezegenlere gönderiyorlar
Şöyle Ege'nin tatlı bir köyünde falan sahibi ölmüş, evlatları değer bilmeyen bir adamın vespasını bulmadıkça almam. O da mekaniği sağlam, kaporta işçilik ister halde olacak ki uğraşıp adam edebileyim. En fazla 10 15bin lira verir, şehir içinde tatlı, retro ve dikkat çekici bir alete binmiş olurum. Tek motosiklet olarak almama imkan yok zaten. En kötü bir 600'lük olacak yanına kardeş olarak alacaksın. Şöyle bir xsr700 abisi olacak ya da tam tersi uzun yola bir ADV olacak şehiriçinde bunu kullanıp tezat yaratacaksın. Tarif ettiğim gibi bir motosiklet biliyorum evlatları hala satmadıysa. Şimdi işin acemisiyim, 2 3 yıla motosiklet camiasında ortamım gelişir, teknik bilgim artar o gün gider alırım o Vespa'yı.
Benim gözümde retro bir ikon olması dışında hiçbir özelliği yok. Şimdi dayanıklılık, 5 dünya turu yapanlar falan diyecek vespa fanboyu arkadaşlar gelecek ama o dünya turuna Honda dio ile çıkarım, vespa ile çıkmam büyük ihtimal. Dünya üzerinde her yerde servisi, parçası pahalı olan bir marka. Böyle saat markaları vardır mesela, hiçbir şey vadetmez ama sadece pahalı olduğu için pahalıdır. Yüksek mühendislik ve inanılmaz tasarımlar yaptığı için pahalı olan markaları dışarıda tutuyorum. Teknoloji olarak o fiyata rağmen kimseden ileride değil. Kadın motor sporlarıyla ilgilenen arkadaşlar alınmasın, tam bir kadın makinesi. Ver altına bağdat caddesi senin, nişantaşı benim dolasınlar tadında. Arabada minicooper neyse motosiklette vespa odur. Herhangi bir üstünlüğü yok, tatlı ve ikonik.
ikon da o yüzden.bana göre malzeme olarak en kaliteli scooter.plastik falan değil baya kaporta yani ince detaylar falan çok hoş.sevilmemesini gerektiricek hiç bir şey yok fiyatı dışında.benimde hayalim eğer bir miktar param olursa 125 150cc lerden alıp ölene kadar elimde tutucam sonrasında kızıma vericem.bu arada yeni 0 alacaksanız led far abs çekiş kontrol dijital kadran vs var yani
Dünya çapında kabul görmüş ve çok sevilen buram buram kalite kokan bir yaşam biçimi Vespa. Sıra dışı tasarımı ile tarz ötesi aksesuarları ile kullananların hayata bakışı ve Cool giyim tarzları ile diğer kültürlerden ayrılır. Vespanın doğuşunu anlatan Piaggio’nun filmini izlerseniz nasıl muazzam bir başarı elde ettiklerini ve insanların akıllarına Vespa ismini nasıl kazıdıklarını görürsünüz cidden inanılmaz bir öykü.
Bu yüzden gayet de alınır ve kullanılır ayrıca motosiklet kullanmak ülkemizde bilinenin aksine sadece sürat yapmak, yan mahalleden duyulacak şekilde egzoz takıp ses çıkarmak ya da teker yapmak olmadığı İçin Avrupa’da satış rekorları kırmaktalar hala.
Bence üstat bu şarkıda bir yere minicooper ve vespa'yı da sıkıştırmak istedi ama akışı bozmamak için ellemedi. Bu arada trafikte kaçılması gereken dengesiz araçlar listesine her türlü Mini Cooper ve ww scirocco'yu da ekliyorum. Ya ünili baba parası yiyen, düz gidemeyen berkecan kullanıyordur ya da aynaları sadece makyaj yapmak amacı ile kullanan pelinsu. Diğer türlüsü çok nadir. Bak şarkıyı ekleyemedim, Yavuz Çetin'den Cherokee idi şarkı.
Doğru söylüyorsunuz heleki ben araçlara motorlara kişilik cinsiyet yükleme hastalığı olan biriyim hani yapamam binemem abi kırmızılı pembeli vespalara :D
Sorunun cevabı mesajin içerisinde mevcut zaten. Neden eşinize sormuyorsunuz
Vespa güzeldir ama gerçekten pahalı. Vespa tasarımını kopyalayan başka markalarda var belki eşiniz razı olur
Vespa için çok pahalı deniyor da, bakıyorum Fransa'da mesela, Yamaha D'elight için 3000 €'dan başlıyormuş, Vespa Primavera ise 4600 €. Şimdi Türkiye'de bu fiyatları TL olarak düşünürseniz, 1500 TL fark için Vespa mı alırsınız yoksa Yamaha mı ? Ben olam ve D'light alacak para hazır olsa bir ay daha bekler Vespa alırdım.
Bizde işler böyle olmuyor tabi...
çin malı klonu var ucuza al ondan üstüne vespa stikerı koy eşin anlamaz hatta vespa fanı olmayan bile anlamaz :D
bir servet değerindeki çöp
Vespa pahalı degil, bizim alım gücümüz yetmiyor.
Ben olsam o tarz bir motosiklet alacaksam ya kymco like 200i alırdım yada sym fiddle 3 bence kalite olarak da sekil olarak da çok iyi motorlar. Yenge de bunları görünce fikrini değiştirecektir muhtemelen
iphone alma sebebiyle aynı. vespa alanlar motosiklete binmek için değil vespanın pazarladığı hayat tarzını alıyorlar veya aldıklarını sanıyorlar.
geçenlerde bir arkadaşımın 2005 model 200 cc vespa'sını 1 hafta kullandım. sanırım kullandığım en rahat scooterlardan biriydi. gücü, torku da gayet yerinde. ikon karakterini görmezden gelirsek, aynı özelliklerin daha fazlasını burgman 200 de sunabiliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)