Arkadaslar bir motosiklette
1 sesi çok iyi
2 yağ kaçağı yok
3 duman atma yok
Yine de yağ eksiltir mi
Arkadaslar bir motosiklette
1 sesi çok iyi
2 yağ kaçağı yok
3 duman atma yok
Yine de yağ eksiltir mi
Sürtünme,ısınmadan dolayı bir miktar eksilecektir
Aşırı ısınan yağ buharı karter havalandırmasından çıkarak yağda eksilmeye sebep olabilir ama her motorda olmaz tabi. Yağ soğutucusu olan motorlarda olmaz mesela.
Egzozda renk görecek kadar eksiltme varsa bujide yağlar ilk çalıştırmada sorun yaşarsın , 1000 km de 150-200 ml eksiltiyorsa duman farkedilmez ama bujiyi sök aşırı birikinti vardır..
Katalizör varsa yağdan kaynaklı dumanı da elage edecektir, en azından uzunca bir süre ve yağ yakma çok ciddi duruma gelene kadar duman görmenizi engeller.
eksiltir ufak ufak. znu 125 ve o segmentteki motorlar net eksiltir zaten sen sık sık yağını kontrol etmekten geri kalma kardeşim
Duman yoktu, sızıntı yoktu , çekişte sorun yoktu ama 3000 km de 600 ml yağ yakıyordu :D
2006-2008 Er6 F/N'lerin büyük bir kısmında yağ eksiltme vardır. Duman atma yoktur, keçelerden kaçırma yoktur ama 1000 km.de 250-300 ml civarı benim motor yağ eksiltmektedir. Yağ değişim aralığımı uzun tutmuyorum, yağ miktarını gözlüyorum, eksildikçe de tamamlıyorum.
Duman oluşması için daha ciddi bir miktarda yağın yanması gerekir.
Yanma odasına ufak ufak sızan yağlarda bir duman vs olmaz. Bir çok otomobilde 10bin km'de bir 1 litreye yakın yağ azalması görülebiliyor ve çok normal.
Zamanla motor yaşlandıkça hareketli parçaların birbirlerine olan uyumları da azalacağından yağ azalması da biraz daha hızlanacaktır.
Egzozdan ciddi ciddi mavi duman atıyorsa zaten bir an önce eğilinmesi gereken bir konu vardır.
cok az eksilir bin km de 100 ml eksiltir
Hemen hemen her içten yanmalı motor maalesef yağ yakar. Burada toleranslar içinde olup olmadığı önemli. Eğer iki bakım arası kadar sürede yağ göstergesinde gözle görülür yağ eksilmesi yoksa büyük ihtimalle problem yoktur
Çok ısınıyor ise ve kullandığın yağ mineral ise buharlaşma yoluyla bile eksilir.
Skuterim 1000 km'de 0,5 lt yağ yakıyordu ama duman yoktu..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)