Bura avrupa mı beyler? Aman diyem şakayı bırakın, bu ülkede bisikletten ulaşım aracı olmaz, olamaz. Maazallah bi doblo tamponu tıklatıverirse, gözünüzü gerçeklere bir hastanede odasında açarsınız
Elbette yazlık butik yerlerde yaşayanlar ile nüfusu az doğru dürüst trafiği olmayan ufak ilçedekileri saymıyorum. Oralarda sessiz sakin huzurlu yaşayan kesim elbette bisikletini de sürer motosikletini de keyifle kullanır.
Ama büyük illerde bu pek mümkün değil. Kendi şehrimden örnek vereyim yaşadığım semt aşırı eğimli, eğimsiz bir cadde veya sokak bulmak mümkün değil. Sokaklar desen dar, buna rağmen arabalar aşırı hızlı gidiyor ve trafikte saygı sıfır. ana yollar zaten aşırı tehlikeli, bisiklet yolu vs hak getire...
Tek tük bisikletlilere denk geliyorum trafikte, adam en sağdan fıtı fıtı kimseye engel olmadan gitmeye çalışıyor. Böyle sakin süren bisikletlilere bile arabayı üzerine kırıp sıkıştıranlar, arkasına geçip kornaya basıp kendince eğlenenler, yol boş olmasına rağmen yanlarından son sürat sıfır geçerek korkutmaya çalışanlar...
Daha neler neler var anlatamam. Dostlar bisiklet harika bir ulaşım aracı, hemde çok sağlıklı. Bence de herkes bisiklet kullanmalı ama Hollandada veya Belçikada. Bizim insanımız hele bi evrimini tamamlasın, 100 yıl sonra bizde bisiklete geçeriz
Bizim ülkede motosiklet bile aşırı riskli, bisikleti düşünemiyorum bile.