Kademeli normallesme Haziran ayi
Reklamlar
-
Haziran ayi icin kademeli normallesme adimlari aciklandi.
- Sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.
- Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek.
- Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir.
- Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde başlayabilecektir.
- Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacaktır.
- Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.
Reklamlar
-
01 Haziran 2021, 15:15
cumartesi günleri artık motorcular için gezi günü oldu desene.
-
01 Haziran 2021, 15:24
Cumartesi açılması iyi olmuş.
Hafta içi çalışanlar olarak kendi işlerimizi görmek için işten izin almak zorunda kalmak kötü oluyordu.
-
01 Haziran 2021, 15:42
Şu aşılar ne zaman bitecek de normalleşcez yav :D
bu normalleşme değil yani.
-
01 Haziran 2021, 16:34
Aynen öyle bize gezme fırsatı çıktı, biz de motor satıyoruz o sırada :D
Arada kısadan şunu sorayım, gece yasağı ile ilgili, doğada kamp atıp sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar?
-
01 Haziran 2021, 16:43
killingroad adlı üyeden alıntı
Arada kısadan şunu sorayım, gece yasağı ile ilgili, doğada kamp atıp sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar?
Bir arkadaşım tuvaletlerini kullanmak amacıyla kamp mekanının yakınında kamp yaparken sanırım jandarmaya yakalanmıstı. Ancak sosyal medyamda cogu ınsan kamp yapıyor.
demek ki dikkatli olunursa problem yok.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
01 Haziran 2021, 16:43
arndiol adlı üyeden alıntı
Şu aşılar ne zaman bitecek de normalleşcez yav :D
bu normalleşme değil yani.
Bugün aşı ranedevumu aldım, perşembe günü bir aksilik olmazsa gidip aşı olacağım.
-
01 Haziran 2021, 16:45
espresso adlı üyeden alıntı
Bugün aşı ranedevumu aldım, perşembe günü bir aksilik olmazsa gidip aşı olacağım.
bende de bu var
COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
01 Haziran 2021, 16:54
arndiol adlı üyeden alıntı
Bir arkadaşım tuvaletlerini kullanmak amacıyla kamp mekanının yakınında kamp yaparken sanırım jandarmaya yakalanmıstı. Ancak sosyal medyamda cogu ınsan kamp yapıyor.
demek ki dikkatli olunursa problem yok.
Peki yakalandı da ödedi mi?
Benim gittiğim yer normalde jandarmanın onun bunun hiç uğramadığı bir yer. Silah atma merakı olan arkadaşlarımla da gitmiştim, akşam abuk subuk 4-5 şarjör falan da boşaltmışlardı, gelen giden olmamıştı, o yüzden pek uğrayan olacağını da sanmıyorum.
-
01 Haziran 2021, 16:57
Bilmiyorum , artık cogu ınsanı sosyal medya hariç görmüyorum bile.
Muhtemel ödememişlerdir :D
-
01 Haziran 2021, 17:05
BİZ hafta sonu yasağı bırak geçen yıl yayla ya mesire yerine gitmek yasak olduğunda bile yaylaya gittik
emin ol jandarma nın tek 1 kampçı kovalayacağını sanmam haa yayla da kalan varsa bi tatsızlık yaşarsan şikayet olursa konu değişik yerlere gidebilir yoksa gelen giden olmaz
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
01 Haziran 2021, 17:45
F54 adlı üyeden alıntı
BİZ hafta sonu yasağı bırak geçen yıl yayla ya mesire yerine gitmek yasak olduğunda bile yaylaya gittik
emin ol jandarma nın tek 1 kampçı kovalayacağını sanmam haa yayla da kalan varsa bi tatsızlık yaşarsan şikayet olursa konu değişik yerlere gidebilir yoksa gelen giden olmaz
Yani jandarma da o kadar işsiz değildir artık.
Teşekkürler.
-
01 Haziran 2021, 17:55
Yani jandarma da o kadar işsiz değildir artık.
Teşekkürler.
Ben askerliğimi Jandarma olarak yaptım, Jandarma angaryayı sevmez. Denizli'de askerlik yaptığım yerin yarısına polis , diğer yarısına da biz Jandarma bakardık. Sınıra yakın bizim tarafta bir yaralama olayında yaralıyı kağıt üzerinde polis tarafına attığımızı bilirim.
-
01 Haziran 2021, 18:10
Jandarma artık dronelarla falan takılıyor muhtemelen. Henüz korona yokken Ege'nin en güzel, ıssız yerlerinden birinde kamp yapıyorum. Hava yeni yeni kararıyor ortalıkta çok arı var. Birden abartı bir vızıltı gelmeye başladı, ulan bu nasıl arı diyorum içimden. Kafayı bir kaldırdım drone ile göz göze geldik. 10 dakika sonra da nokta atış ile jandarma arkadaşlar gelip Gbt yaptı, ateşi söndürtüp gitti.
-
01 Haziran 2021, 18:12
Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Jandarma artık dronelarla falan takılıyor muhtemelen. Henüz korona yokken Ege'nin en güzel, ıssız yerlerinden birinde kamp yapıyorum. Hava yeni yeni kararıyor ortalıkta çok arı var. Birden abartı bir vızıltı gelmeye başladı, ulan bu nasıl arı diyorum içimden. Kafayı bir kaldırdım drone ile göz göze geldik. 10 dakika sonra da nokta atış ile jandarma arkadaşlar gelip Gbt yaptı, ateşi söndürtüp gitti.
Oha amma değişmiş sistem yıllar içinde sizin başınıza gelen de tam fıkra gibiymiş. Aslında tüfek olacak ve vuracaksın Drone'u, bakalım başımıza iş geliyor mu
-
01 Haziran 2021, 18:42
Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Ege'de kıyılardan insan kaçakçılığı olduğu için oralarda daha sıkı tutuyorlar.
-
01 Haziran 2021, 18:54
Yemin ediyorum şu laikliği bulan ilk kimse Allah razı olsun, mekanı cennet olsun. Yasakların, kısıtlamaların alayı şov, alayı siyasi.
-
01 Haziran 2021, 20:44
tommygun adlı üyeden alıntı
Yemin ediyorum şu laikliği bulan ilk kimse Allah razı olsun, mekanı cennet olsun. Yasakların, kısıtlamaların alayı şov, alayı siyasi.
Laikliği Avrupalılar buldu. Yüzyıllarca papa ve diğer din adamlarının baskısı altında ezilmekten laiklik sayesinde kurtuldular, hatta güçlerini korumak için din adamlarından yana olan aritokratların da kellelerini aldılar isyan edip. Bize laiklik bu şekilde isyan ederek gelmediği için halkın çoğu farkında değil ama laiklik en çok da samimi müslümanlara lazım çünkü müslümanlar arasında bile o kadar çok yorum farkı var ki laiklik komple kalksa sen dinden çıktın sen bozguncusun diye ateistlerden önce birbirlerini kesecekler. Laiklik enn çok dindarları koruyor yani.
-
01 Haziran 2021, 20:56
tommygun adlı üyeden alıntı
Hristiyanlik aydinlanmayi ortacagdan sonra yasamaya basladi. O zamana kadar mezhepsel kavgalarla, cadi hikayeleri ile, biz daha dindariz mahkemeleri ile birbirlerini kestiler, yaktilar. Islamiyet bu aydinlanmayi henuz yasiyor ve bunun acilarini cekiyor tum dunya. (Bkz. tum dunyadaki mezhep kavgalari, ISID/Taliban/Boko Haram gibi senin dinini nasil yasadigina karisan gruplar.)
Laiklikle ilgili de bu aydinlanmanin en onemli ayagi oldugunu bilmek ve anlamak gerekli. Henuz bu olusmadi benim gorusume gore. Ayrica laiklik nedir kavgasi da ayri bir dert. Laiklik sadece din-devlet islerinin birbirinden ayrilmasi degildir, laiklikte devleti yoneten organlar yonettigi halkin hangi dine mensup olduguyla ilgilenmez ve kendi organlarina bunu dahil etmez. Ayni sekilde, dinsel gruplar/topluluklar da devleti yonetmeye calismaz, calissalar da basarili olamazlar.
Bizde ise halkin buyuk kismi musluman oldugu icin devletin kurumlarinin islamiyet icin calismasi bekleniyor. Hayir; olmasi gereken, devletin kurumlarinin dinlere ya da mezheplere esit mesafede olmasi gerekliligidir. Cunku din dedigimiz sey kisiye ozeldir, kurumlara degil.
-
01 Haziran 2021, 22:44
Cumartesi çalışan bizim gibiler ne yapsın... Sözde heves ettik borç harç bir motor aldık. Bayi motoru vermiyor. Motoru alsak ne olacak şantiye şantiye dolanıyoruz ne zaman bineceğiz. Bu yasakların iyice cılkı çıktı...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)