yamaha mt-125 veya cf moto 250nk hangisi?
Reklamlar
-
öncelikle merhabalar cevap yazarken saygı çerçevesi içinde cevaplamanızı istiyorum forumda ne zaman konu açsam ters cevap alıyorum neyse
yakın zamanda 25-28bin tl gibi bir bütçe ile motor almak istiyorum bundan önce otomatik vites scooter tecrübem oldu fakat ilk vitesli motorum olucak
sıfır cf 250nk veya 2.el mt 125 20bin km civarı sizce hangisi daha mantıklı bir tercih oılur özellik olarak abs sine kadar her konuda cf üstün ama kalite olarak bilemiyorum siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? neden? teşekkürler cevaplarınız için.
Reklamlar
-
Kimseye gidin CFMOTO alın demem ama kendim gider alırım, ki 400NK kullanıyorum. Burada alacağın risk kendi kararın. Ben 2. el 20 bin kilometrede nasıl kullanıldığı, ne kadar zorlandığı belli olmayan japon yerine şuan peynir ekmek gibi satan, direkt çöp denilmeyecek sıfır 250NK alırdım.
Yaşadığın şehir Kastamonu sanırım. Orada servis durumu nedir, bunu da düşünmen lazım.
Başkasının lafıyla Çin malı motosiklet alınmaz. Çünkü bir kişi al CFMOTO iyidir der, aldıktan sonra bin kişi gelir Çin malı mı aldın der. O sırada evet karar verdim aldım deyip susturabilmen lazım.
CFMOTO için Facebook gruplarına gir biraz konulara, yaşanan sıkıntılara ve çözümlerine bak. Ben 400NK ile 3 defa İstanbul- Isparta gitgel yaptım ve 11 bin km'yi geçtim. Şükür hiç sorun çıkarmadı. 2017'de alıp 100 km dahi gidemeyenler var.
-
EmirTunca adlı üyeden alıntı
öncelikle merhabalar cevap yazarken saygı çerçevesi içinde cevaplamanızı istiyorum forumda ne zaman konu açsam ters cevap alıyorum neyse
yakın zamanda 25-28bin tl gibi bir bütçe ile motor almak istiyorum bundan önce otomatik vites scooter tecrübem oldu fakat ilk vitesli motorum olucak
sıfır cf 250nk veya 2.el mt 125 20bin km civarı sizce hangisi daha mantıklı bir tercih oılur özellik olarak abs sine kadar her konuda cf üstün ama kalite olarak bilemiyorum siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? neden? teşekkürler cevaplarınız için.
Mt 125 yamahanin en kötü ve alınmayacak motorudur. 125 cc bir model için çok pahalı. En önemlisi ise yedek parça fiyatları R25 den bile pahalı imiş.
Mantıklı biri o bütçe ile sıfır ns 200 , NK 250,
Hero XPULSE vb modelleri alır.
2.el birçok farklı model alternatifi var.
Biraz daha katarsan dominar 250 var.
Yapacağın en mantıksız hareket ise MT 125 almak olur.
-
Cf moto 250 nk almalısın. Mt125 gitmiyor ve parçaları aşırı pahalı
-
Ben olsam 250 NK alırdım ama akü ve lastik masrafı var. Bir süre idare eder ama dandik akü kaynaklı saçma sapan arıza kodları verebiliyor.
125cc vitesli motosiklet markası modeli farketmez çekilecek çile değil. Vites olayını pekiştirmek için alınabilir ama araba sollayamaz, yokuş yukarı hızı düşer, sol ayağın vites düşür vites yükselt yalama olur. Rampalarda kamyon sollamaya çalışırken kamyonların siyah egzoz dumanından zehirlenirsin. 125cc sadece şehir içinde sıkışık trafikte pratik olur. 100kmh hızlarda sabit kalmaya ve üstüne çıkmaya uygun makineler değil. YouTube da top speed videolarında 140 yapanlara hiç kanma. 140a çıkana kadar dakikalar geçiyor. Bu acı gerçeği birebir kullanınca daha net anlıyorsun.
250nk en azından gazı açınca gider, sollamalarda üzmez.
-
bence suan 250 nk fiyat-performans olarak rakipsiz. Bence bir sekilde bu alet kendini kanitladi artik.
Muhtemel sorunlarini da zaten kullanicilar da, servisler de biliyor. Sorun yasamaniz halinde servisler sorunu cozuyor.
-
125cc trafikte çok güven vermez zor durumlara sıkışmalara düşebilirsiniz bence başlangıç motosikleti 250cc olmalı en az. 250nk fiyat performans olarak çok yukarıda kendim nerdeyse 2 senedir kullanıyorum öneririm. şu anda türkiyeye alınmış montajı UMA yapıyor aydında. bu sayede %20 gümrük vergisi ödemediğinizden bu kadar uygun. yoksa bu motosiklet ilk geldiğinde cb250r ve mt25ye göre 2000tl farkla satılıyordu. ama montajlı gelenler sıkıntı çıkarmamasına rağmen 2021 modeller vites keçesinden yağ kaçağı, antifirizin fazla konması, arka salıncağın düzgün yağlanmaması ve benzeri saçma sapan montaj hataları ile uğraştırır. yine de bana sorarsanız %20 az vermeye değer. ilk 1000km uzağa gitmezsiniz servise yakın dolaşırsınız olur biter
-
Cevaplar için çok teşekkür ederim bilgilendirdiniz beni bir sorum daha olucak dominar 250 d ile cf 250nk sıfır fiyat farkı 7bin tl fiyat farkına değer mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
Cf nin en yakın servisi 90km uzaklıkta tercihim cf den yana olucak ama dominar biraz dikkatimi çekti fiyat farkına değer mi acaba diye
-
ne amaçladığınıza bağlı fakat mt 125 r25 den bile daha kaliteli bir motor olduğunu söyleyebilirim.
-
Sifir nk 250 veya ikinci el duke 250 eski kasa
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)