Motosiklet kültürü Gaziantep'te bir başka yaşanıyor.
Reklamlar
-
desertseek adlı üyeden alıntı
Bebeğim sen çok yanlış anlamışsın beni.Sidik yarıştırma gibi bir durum söz konusu değil.
Bu motosikletlerin nasıl bukadar az kmde olduğu muallasını tartışıyoruz burada yoksa en çok kim km yaptı yarışması yapmıyoruz.
İşin açığı ben çoğu motorun km sinin düşürüldüğüne inanıyorum.Kim ne derse desin.
Bunada cevabım:''Onlar da size "FZ6 ile bakkala mi gittiniz, bu ne kadar az KM." diyebilir mi? Bence der'':Bunada cevabım
4 yılda 60 bin yapmışım zaten aç sahibindeni bak km lere
2006 dan beri kullanılan motosikletler zaten 70 80 binde nasıl az diyecekler bunuda bi izah edersen sevineceğim
Birincisi ilk mesajinizdaki yazim tarziniz bunlari anlatmiyor, kaldi ki, ayni thread icinde berk_cglr kullanicisinin mesajina alinti yaparak verdiginiz yanittan baskalarindan fazla kullaniyorum anlami cikiyor.
KM dusurme ihtimali elbette vardir, bu durum icin hakli olabilirsiniz ama her dusuk KM eski arac icin KM dusurulmustur kesin demek zor. Insanlar sadece haftasonlari kullanabiliyor bazen araclarini.
Reklamlar
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Birincisi ilk mesajinizdaki yazim tarziniz bunlari anlatmiyor, kaldi ki, ayni thread icinde berk_cglr kullanicisinin mesajina alinti yaparak verdiginiz yanittan baskalarindan fazla kullaniyorum anlami cikiyor.
KM dusurme ihtimali elbette vardir, bu durum icin hakli olabilirsiniz ama her dusuk KM eski arac icin KM dusurulmustur kesin demek zor. Insanlar sadece haftasonlari kullanabiliyor bazen araclarini.
İlk mesajımdaki yazım tarzım bunu anlatıyor.
''Bu motosikletleri kullanan arkadaşlar galiba sadece bakkala gidip geliyor.''
Üstü kapalı bir söylem bu anladıysanız.
Bilmem kaç model motorlar bukadar az km de nasıl oluyor acaba?Sadece bakkala mı gidip geliyorlar manasında...
Şu konuda da haklısınız herkes sürekli kullanmıyor ya zamanı olmuyor ya da keyfi haftasonu biraz gazlıyor garajına çekiyor.Ben buna birşey demiyorumki.
Demek istediğim sadece üretim yılı ile günümüzdeki yıl çıkarılınca ortaya çıkan süre zarfında kullanılan bu motosikletler bukadar az olmamalı demekti.
Ama bu demek değil ki.Her insan sürekli binmiyor 2000 2010 model motorların 10 undan 5 i olması gerekenden çok az km de.Ben bunu anlatmaya çalıştım 10 satır yazı yazmak durumda kaldım...
Neyse ben böyle düşünüyorum abi yanlış da düşünüyor olabilirim umarım beni yanlış anlamazsınız.Tekeriniz düz bassın.
-
Valla ilanlarda Antep, Diyarbakır, Urfa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara şehirlerine hiç bakmıyorum bile. Çünkü oralarda usulsüzlük normal bir hadise haline gelmiş. Adamı havada severler haberin olmaz. Bu yüzden yakın çevremdeki ilanlara bakarım. Sahibini tanımaya çalışırım.
Bu ülkede dürüst insan olmak enayilik gibi görünüyor. Büyük bir sosyal/ahlâkî çöküş içerisindeyiz. Bu yüzden biz dikiş tutmayız.
-
2010 model altı büyük SS makine bulamazsınız sahibinden de 60-70bin km'den yukarıda. Geçen bir tane gördüm her gün story atıyor, her gün video atıyor instagrama. 9 yaşında motor 32bin km. Evden en yakın markete gidip gelsem 9 senede daha fazlasını yaparım.
Gerçek tarcanlar izleyicileri o illere sadece yemek yemeye gidileceğini bilir, belki üstüne de biraz baklava falan. Fabrikanın atamayacağı kaynağı atan ustaları var. Valla broadway'den Enzo Ferrari'nin ayırt edemeyeceği sahte Ferrari yaptılar haberi çıksa inanırım, hiç şaşırmam.
-
Antepli antepten araba almıyordur. Araç satışında en sıkıntılı il.
-
Ülkede sıfır araçlar bile sorunlu çıkabiliyorsa ikinci ellerde adamın dübüründen kıl çekerler şerefsizim.
-
Bu mağaza büyük bir motosiklet mağazasıdır arkadaşlar.
Şehir ülkede en çok ihracat yapan 5 ilden birisi.
Durumu iyi olan ama motosiklete binmeye vakti olmayanlar düşük km'li motorlarını satıp yeni kasa olanını alıyorlar.
Durumları iyi olduğu için de kendileri uğraşıp satmıyor, 3-5 düşüğüne galeriye veriyorlar.
Ülkeyi sadece İstanbul'dan ibaret sananlar açıp hesaplasin.
Mersin, Adana, Hatay, Antep, Urfa, Maraş, Diyarbakır bölgesi Marmaradan sonra nüfus açısından ülkenin en büyük bölgesidir.
Bu şehirlerden nüfusu 1.5 milyon altında olan yok.Toplam 15 milyon kişi yaşıyor hemen hemen.
-
geçen facebook'da bir ilan gördüm cbf250, tur camı yapılmış, elcik koruma yapılmış, arka yan çanta yapılmış. 2006 model 15 yaşında motor 15000km'de. yersen.
sadece haftasonu binsem daha çok kilometre yaparım. tek başıma 1 yılda 10000km yapıyorum motorla.
-
Şimdi misal bir Erzurum'da, Kars'ta, ne bileyim hatta Sivas'ta olsa, km nin düşük olması insanı pek kuşkulandırmamalı. (Tabi araç il değişikliği yapmamışsa). Çünkü buralarda motosiklete bineceğiniz zaman hava ve yol şartları dolayısı ile kısıtlıdır. Ama Antep'te yılın en az 11 ayı motora binilebilir. Yani şahsen ben de huylanırım böyle bir şehirdeki motorun km sinin düşük olmasından. Hatta kendi yaşadığım Antalya'da hiç ihtimal vermem. Benim köyümde bile (Alanya'ya 110 km) Kasım'dan sonra motora pek binilmez, ahıra çekilir, üstü örtülür, zaten binmek isteseniz bile en uzun gidebileceğiniz mesafe 20 km yi geçmez. Kuzenimin birinde 2006 model bir cg var, henüz 30 binin altında mesela. Sonuç olarak km yerine motosikletin kondisyonuna odaklanmak daha doğru olur.
-
tusumoto adlı üyeden alıntı
bunu yapanların kul hakkından haberi yok galiba?
kul hakkını geç inançsız bile olsan vicdan denen bir şey var.
insanların zor şartlarda kazanıp, dişinden tırnağından arttırarak aldığı araçta
sen 100 liralık araca 130 diyerek o 30 lirayı o insanın cebinden çalmış sayılırsın.
bu resmen vicdansızlık, karaktersizlik, hırsızlıktır.
Vicdansız, cahil, karaktersiz, ahlaksız, hırsız... Km düşürme yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslar bütün bu sıfatları hak ediyor bence.
Eğer arkadaşım "bende aracımı km düşürüp sattım" deseydi ona da çok ağır hakaretler ederek arkadaşlığımızı bitirirdim. Namussuz üçkağıtçı kişilerle ne dost olurum ne arkadaş.
Ben yanımda tanımadığım şahısların bile üçkağıt hikayeleri ballandırarak anlatmalarına izin vermem, ağır laf sokarım.
Zaten arkadaşım da beni tanıdığı için üç kağıdın ve dalaverenin çok olduğu o bölgeden araç almamı önermedi.
Oralardan "kelepir" motor almak isteyen kişilere bi uyarı mahiyetinde anımı paylaştım. Umarım o bölgede yaşayan namuslu ve dürüst arkadaşlar yazdıklarımdan alınmazlar ki onları tenzih ettiğimi yeniden belirteyim.
-
görünüme aldanmamak lazım,çok fazla dolandırıcılık oluyor antepte.
-
Açıkçası oralarda bazı işleri yapıp ödemeyi araba, motosiklet, tekne v.b. ile alıp, onu da galeride nakite çevirmek gibi bir adet vardır .. bilen bilir diyeceğim de, gözaltına alınmayalım şimdi ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
-
Gaziantep’i kebaptan ibaret sananlar var öyle değil tabi gidip görmek lazım, çok büyük bir sanayi şehri belki de şu an Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olmaya aday.
-
büyük şehirler lüks araçların alınıp satılması çok sayıda olması gayet normal bu tarz hobi araçlarının da fazla kullanılmadığını düşünüyorum
evet araba deseniz 40 takla atarlar satmak için urfa antep adana gibi şehirlerin adı çıkmış ama motosiklet camiaa sında özellikle büyük cc süper sport değilse bi çakallık olmaz (ki bazı ss kullanıcıları çok dürüst arkadaşlar onları tenzih ediyorum)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)