Manuel vites motor kullanmanın ne mantıgı var
Reklamlar
-
motoru manuel vites kullananlar!. Rahatlık varken neden zorluk seçilir anlamam. Scooter motorlarda sadece elini ve gözünü kullanmak varken manuel motorda bir el debriyajda kalacak ayakların bir tanesi vites atacak uzuvların hepsini neden kullanıp zora girilir ki anlamam. Mis gibi scooterlar varken sadece gaz ver gitsin mantığıyla istediğin yere gidilir.
İlk motorum revival ilk acemiliğimi scoterla attım ve bundan sonra scoterla devam edicem. Sadece manuel vitesi ehliyet alırken kullanıcam . Yarın öbür gün yükseltmeyi düşünürsem lazım olucak ehliyet şu an 50 cc kullanııyorum ve hedefimdeki motorda nmax yada xmax scoterlar baba scoterlar bunlar. onlar için maalesef ehliyet gerekiyor.
Reklamlar
-
mourad adlı üyeden alıntı
motoru manuel vites kullananlar!. Rahatlık varken neden zorluk seçilir anlamam. Scooter motorlarda sadece elini ve gözünü kullanmak varken manuel motorda bir el debriyajda kalacak ayakların bir tanesi vites atacak uzuvların hepsini neden kullanıp zora girilir ki anlamam. Mis gibi scooterlar varken sadece gaz ver gitsin mantığıyla istediğin yere gidilir.
İlk motorum revival ilk acemiliğimi scoterla attım ve bundan sonra scoterla devam edicem. Sadece manuel vitesi ehliyet alırken kullanıcam . Yarın öbür gün yükseltmeyi düşünürsem lazım olucak ehliyet şu an 50 cc kullanııyorum ve hedefimdeki motorda nmax yada xmax scoterlar baba scoterlar bunlar. onlar için maalesef ehliyet gerekiyor.
Motoru vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldığında göreceğim ben seni :D
-
Cevap veriyorum : Herkesin hayatına kimse karışamaz ! Kimisi rahatlık sever, kimisi devri kendisi ayarlamayı sever..
kendi yaptıgımız seyi onaylatmaya ne kadar meraklıyız milletce
-
arada revival marşla çalışmadığı zamanlar vurduruyorum üstad güzel oluyor
-
Arabada da vardır bu, kimisi manuel sever.
Ben dur kalk süreçleri hariç kırmızı ışıktan sonra çat çat 1 -2 -3 - 4 e geçme ve hızlanma sürecine bayılıyorum
-
Scooter motorunda ikdut 8 yıldır vitesli kullanıyorum ama şuan motor alsam yine vitesli alırım kesinlikle çünkü scooter kullanmak bana çok sıkıcı geliyor sanki motor beni kullanıyor gibi hissediyorum birazda mekanik işleri sevdiğimden altımdaki makineye hükmetmek hoşuma gidiyor yani tamamen zevk meselesi.gecen sene sıfır araç aldım onu bile manuel tercih ettim birde İstanbul'da yaşıyorum oradan hesap edin 😀
-
Sen skutırı motosiklet mi zannediyordun güzelim?
-
Mt-09'un yanına günlük işlerimi görmek için nmax aldım ve kendime boşuna eziyet ediyormuşum dedim. Scooterin pratikliğini ve rahatlığını hiçbir vitesli motosiklet veremez. Vitesli motosikletin zevkini ve sürüş keyfini de hiçbir scooter veremez. Belki DCT NC 750 bu ikisini aynı anda biraz verebilir. Scooterin pratikliğini bu yaşımda yeni keşfettim. Scooter insanın eli ayağı oluyor. O yüzden amacı vitesli motosikletten farklı bir hal alıyor. Daha önce scooter karşıtıydım ama vitesli motosikletler trafikte çileymiş.
Bu tartışma bir yere varmaz yani. İkisinin de dezavantajları ve avantajları var ama scooter çok başka birşey. Paraya sıkışsam ve ikisinden birini satacak olsam ikisine de kıyamam sanırım.
-
amannn scooter deme bana ne o öyle "zigon sehpaya oturmus icguveysi gibi"
-
kampa yayla ya dağa hiç çıkmasam afrika yı manuel değil dct alırdım gerçekten asfaltta veya şehir içi trafiğinde manuel saçma oluyor
şehir içinde cub kullanıyorum ucuz diye
yoksa 22000 tl verip spacy almak isterdim 2 yıl onu da kullandım vız vız süper di
otomatik candır manuel heyecan
-
yorumların çoğu manuel vites kullanmak zevk diyor zevk iiçin çile çekilir mi her şeyi kolaylaştırmak varken
-
yarım debriyaj ne demek bilmeyen biri başlık açmış
-
-
Bir küçük vitese inildiğinde motorun 7000 devire çıkması, sesinin değişmesi, atağa kalkması. Anlayamazsınız...
-
manuel vites araba kullanmakla çok farklı bence motor.
araba çok yorucu olabiliyor ama motorda şahsen ben hiç yorulmuyorum. tabi scooter bambaşka rahatlıktır onu tartışmaya gerek yok.
ben de xmaxciydim motora başlamadan önce ama vitesli aldıktan sonra aşırı hoşuma gitti.
depoyu sıkma olayı bile hoşuma gidiyor benim(ncxde falan vitessiz olarak kullanılıyor ama yine de çoğunluk depoyu sıkmak ise vitesli demek)
artı devir ayarlamak vitesle düşürerek fren yapmak da çok hoş.
bilmiyorum vitesi istediğim şekilde kullanmak da hoş anlatılmaz yaşanır.
bazen 2 veya 3. viteste yüksek devir kullanıyorum çünkü canım öyle istiyor. sesinden falan değil mesele sadece keyfim. şahsen hiç yorulmuyorum istanbulda süren biri olarak ancak gel gelelim arabanın manueli çok yorucu.
sanıyorum ki motorda manuel arabada otomatik adamıyım ben.
edit: yukarıda da yazılmış yarım debriyaj olayı da var. ben debriyaj ve gazla oynayak durduğum yerde bile milim milim oynayarak yere basmıyorum ayak ama bakıyorum tüm scooterlıların ayağı yerde her seferinde. benim de fantazim bu. ayağı yere koymayı sevmiyorum. aha işte bu da debriyaj sağ olsun.
-
scooter benim gozumde oyuncak
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arada revival marşla çalışmadığı zamanlar vurduruyorum üstad
güzel oluyor
Scooterı nasıl vurduyorsunuz?
[CENTER][B] Sosyal Medya Hesaplarımız[/B]
[URL="www.facebook.com/motosiklet.net"][B][COLOR="#0000FF"]MT Facebook [/COLOR][/B][/URL]
[URL="https://www.instagram.com/motosikletnet/"][COLOR="#FF0000"][B]MT Instagram [/B][/COLOR][/URL][/CENTER]
-
Sadece scooter kullanmis biri olarak bile su yaptiginiz karsilastirmanin anlamsiz oldugunu soylemem gerekiyor. Amaclari farkli olan 2 araci birbiriyle karsilastirmak elma ile armut karsilastirmasi gibi.
Kaldi ki, bilmiyor olabilirsiniz dikkat etmemis olabilirsiniz belki ama buyuk cc motosikleti olan ve butcesi olan cogu kisi sehir ici icin scooter da sahibi oluyor. Her ikisini farkli amaclarla kullanmis oluyorlar, bir bildikleri vardir herhalde?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------
natijax adlı üyeden alıntı
edit: yukarıda da yazılmış yarım debriyaj olayı da var. ben debriyaj ve gazla oynayak durduğum yerde bile milim milim oynayarak yere basmıyorum ayak ama bakıyorum tüm scooterlıların ayağı yerde her seferinde. benim de fantazim bu. ayağı yere koymayı sevmiyorum. aha işte bu da debriyaj sağ olsun.
Oyle bir sey yok. Yetenek ve tecrubeye bagli olarak scooterla da sizden daha uzun sure ayagini yere basmayacak biri cikar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------
blntyldz adlı üyeden alıntı
scooter benim gozumde oyuncak
Scooter var scooter var.
https://www.aprilia.com/nz_EN/models...V-850-abs-atc/
-
Her olayda bir mantık aramak niye? Zevk meselesi. Tartışılmaz.
-
Manuel motorun keyfini scoterciler pek bilmez, ilk olarak manuelle başladım hiçbir sorun yaşamadım.Ehliyet sınavında millet ıkınırken ben çicek gibi kullandım geçtim. Dik yokuşta, bayırda manuel keçi gibi çıkar, torkludur, güçlüdür.Manuel candır, manuel emektir, manuel motor gibi motordur. Iki parmak debraj yapmayanlar bu keyfi bilemez!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler