Boyalı motosiklette değer kaybı
Reklamlar
-
Arkadaşımın ısrarı üzerine motosikletimi arabasının arkasına koyduk (aracı tamire gidicekti dönüşte motosiklet ile döneriz dedi) hayır demek pek huyum olmadığı için kabul ettim arabadan indirirken motosikletimin çantası ve göstergenin grenajının boyaları kalktı. Boya konusunda çok titizim orjinal gibi olmazsa zımparalar yeniden yaparım. Motosikletimin sıfırı 80cc hali 14.800 tl ben satmak istediğim zaman 13.500-13.750 arasında satmayı düşünüyorum sizce fiyat düşüncem doğrumu motosikletim 380-400 km arasında.
Reklamlar
-
80cc motorda kimse kimse bakmaz boyaya falan. karenajını değiştir devam et. muhtemelen ucuzdur parçası.
-
80 cc lik motorun bile boya takıntısı olan bir ülkede vay araba alacak adamın haline..
yurt dışı ilanlarına bakıyorum hiç birinde araç boyalıdır boyasızdır diye yazmaz. hatta oto ekspertiz siye bişey yoktur ülkelerinde. tabi bizdeki şerefsizler bol olunca maalesef sistem bu..
-
ulkerhan adlı üyeden alıntı
80cc motorda kimse kimse bakmaz boyaya falan. karenajını değiştir devam et. muhtemelen ucuzdur parçası.
Malesef granaj 150 tl çantası 500 tl. Boyarsam işçilik bana ait, boya 35 tl zımpara gazete dersek 50 tlyi bulur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:05 ----------
Tundzhay adlı üyeden alıntı
80 cc lik motorun bile boya takıntısı olan bir ülkede vay araba alacak adamın haline..
yurt dışı ilanlarına bakıyorum hiç birinde araç boyalıdır boyasızdır diye yazmaz. hatta oto ekspertiz siye bişey yoktur ülkelerinde. tabi bizdeki şerefsizler bol olunca maalesef sistem bu..
Sizlerden bunu duyunca rahatlama geldi akşamları veya gün boyunca kafamdan çıkmıyorsu canımı çok sıkan bir konuydu ya satamazsam ya elimde kalırsa diye korkum vardı.
-
Erenkc91 adlı üyeden alıntı
Malesef granaj 150 tl çantası 500 tl. Boyarsam işçilik bana ait, boya 35 tl zımpara gazete dersek 50 tlyi bulur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:05 ----------
Sizlerden bunu duyunca rahatlama geldi akşamları veya gün boyunca kafamdan çıkmıyorsu canımı çok sıkan bir konuydu ya satamazsam ya elimde kalırsa diye korkum vardı.
150 tl karenaj, 500 tl çanta çok diyorsan motora binme bence. gayet ucuz fiyatları. çok takık isen değiştir gitsin.
-
ulkerhan adlı üyeden alıntı
150 tl karenaj, 500 tl çanta çok diyorsan motora binme bence. gayet ucuz fiyatları. çok takık isen değiştir gitsin.
50cc lik çin malı motosiklet için fazla değilmi bahsettiğim fiyatlar.
-
Nazarlık olsun, sıkmayın canınızı. Hem atalarımız "sakınan göze çöp batar" demiş.
-
Erenkc91 adlı üyeden alıntı
Arkadaşımın ısrarı üzerine motosikletimi arabasının arkasına koyduk (aracı tamire gidicekti dönüşte motosiklet ile döneriz dedi) hayır demek pek huyum olmadığı için kabul ettim arabadan indirirken motosikletimin çantası ve göstergenin grenajının boyaları kalktı. Boya konusunda çok titizim orjinal gibi olmazsa zımparalar yeniden yaparım. Motosikletimin sıfırı 80cc hali 14.800 tl ben satmak istediğim zaman 13.500-13.750 arasında satmayı düşünüyorum sizce fiyat düşüncem doğrumu motosikletim 380-400 km arasında.
300 - 400 km de motorunun satma planlarini simdiden yapiyon demek.
Kullanilmis ve ustelik boyasi kalkmis bir motoru alacagima 1000 tl fazla verip sifirini alirim zekicim..
Burdaki ustadlardan ogrendigim kadariyla anahtar degdimi motora yuzde 15 deger kaybediyomus.
Seninkinde boya da olacak..yuzde 30 asagi satabilirsin,olmasi gereken fiyat 10.000 tl civarinda yani..hadi 11.000 tl olsun daha fazla etmez.
-
Açıkçası sıfırı 15 lira olan motorun ikinci eline 12 den fazla vermem. Çin malı motorlarda değer kaybı daha fazla oluyor. Bahsettiğiniz fiyatlara satmak zor.
Mal insana hizmet için var. Siz mala hizmet etmeyin, malınızın kölesi olmayın. Motosiklet bu düşer de kalkar da çizilir de
-
ülke bitmiş, fakir yunanistan, aç rusya, yıllar yılı savaş olan suriye de bile 0 aldığın araca oturduğun an yüzde 30 40 değer kaybediyor
-
-
Motorumu senede birkez boyuyorum. 😀 değer kaybı vs hiç umrumda olmadı zaten. Araba alırken boyaya değişene baktırmamıştım. Onuda bu sene boyattım temiz dursun diye. Çok saçma geliyor bana bu işler. Orjinal boyayla harabe gibi durana kadar boyalı düzgün dursun.
Zaten 80 cc motorda kimse boyaya filan takılmaz. Örneğin 1200 gs gibi bi motorda boya düşme kalkma aranabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)