Sadece sen degilsin hocam dinozor olan, ben de oyleyim
Ancak bunun birkac sebebi var. Bazi insanlar (ben de oyleyim mesela) gorerek ogrenir, fotografik hafizalarina guvenirler. Ben de yazili olani degil de gordugum seyi kolay hatirlarim, 2. seferde izlemeden yaparim isin niteligine gore. Sekil/sema/harita uzerinde anlatin seyleri daha kolay anliyorum, anlatirken de daha rahat anlattigimi dusunuyorum. Bir de soru sorma var, sirkette dokuman yaziyorum veriyorum, sekil cizmisim vs. adam gelmis bana diyor ki "sunu bir anlatir misin tekrar sorun nasil olusmus?" Okudun mu yazdigim mortem dokumanini diyorum hayir diyor, git oku gel diyorum yas ve tecrubenin verdigi ozguvenle
Ama dedigin dogru, gunumuz teknolojileri okumayi ikinci plana atmis durumda egitim/ogretim icin. Minicik cocuklarin eline telefon/tablet veriyoruz, okumak yerine izlemeye sevk ediyoruz, yakinda ders notu, ders kitabi diye bir sey kalmayacak.
Youtube konusunda da herkes biliyordur, aslinda kitaplardan, wikipedia'dan veya herhangi bir web sayfasindan okunabilecek bilgileri sirf ingilizce ceviri yapabiliyor diye anlatan vloggerlar cikti, isim vermeyeyim, cogu genc bunlarin cok sey bildigini zannediyor
Cok uzattim belki motosiklet konusunda da cok fazla okumayan kisi var, aslinda telefonunda 3 saniye icinde arama yapip bulabilecegi konuyu sormak daha kolayina geliyor insanlarin.