cemdogu adlı üyeden alıntı
Neden bu tarz konular, kullanıcı forumlarında taraf olmaya sebep olur anlamış değilim. Yani neden illa ki bir tarafa kutuplaşmak zorundayız Yok o haklı, yok bu haklı. Uzak açıdan bakın arkadaşlar, Gökhan Bey'in tarafındaki arkadaşlar diyor ki "Selçuk Bey para kazanıyor bu işten ondan, paralı reklam yapıyor". Yahu arkadaş ona bakarsan Gökhan Bey'in de motosiklet satışı yaptığı dükkanı var? Olayları bu açıdan değerlendirmek doğru değil.
Sosyal medya sektörü içerisinde yer alan biri olarak söylüyorum, sosyal medyadan para kazanabiliyorsan eğer, bunun için hiçbirimiz hiçkimseyi suçlayamayız. Yüz yıldır televizyonlarda reklamlar dönüyor, hangisine kalkıp sövüyorsunuz? Instagram ürün tanıtımı yapan Influencer'larla doldu taştı, hangi birine laf ettiniz? İnsanlar internette ilaç satıyor, ben şahane kilo verdim bununla kesin alın diye milyonlara tanıtım yapıyor, hangi birine gıkınız çıkıyor? Haydi onu geçtim şu anda üyesi olduğumuz forumda bile şöyle bir kaydırma yaparsanız 4 tane reklama denk gelirsiniz.
Bu düzen böyle arkadaşlar. Bu işleri yapan kişi, hem hayatını idame ettirebilmek için, hem de bu işi yapmaya devam edebilmek için para kazanmak ve sponsorlu içerikler almak zo-run-da! Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Fakat kutuplaşmanın anlamı yok.
İçerik kalitesiyle ve çoğu zaman samimiyetiyle Selçuk Bey'e abone olmuştum. Motomania kanalından haberim yoktu, ilgili videoları dün gece izledim. Atak Gökhan Bey'den geliyor ve olay, taraflarca bir linç kampanyasına dönüşüyor. Lüzumsuz bir hareket. Lüzumsuz bir kumpanya. Hiç hoş değil. Öncesini, arka planını bilemem, bilmek zorunda değilim bir takipçi olarak. Ya da motosiklet camiasına üye bir kişi olarak, beni ilgilendirmiyor. Önemli olan şu anda iki kanalın takipçilerinin anormal şekilde kutuplaşması ve olayın saçma sapan bir hal alması.
Adam sorunlu olan markanın, sponsorlu olarak tanıttığı markanın marka temsilcisini kaldırmış canlı yayınına almış. Karşısına geçmiş çat çat çat bütün problemleri sormuş, bu hatalar ölümcül olabilir demiş ve karşılığında "Gereken neyse yapılacak" sözü verilmiş. Bu saatten sonra motosikleti almamış, kullanmamış hatta hayatında görmemiş adamların kalkıp Selçuk Bey'in ailesine, karısına, çoluğuna çocuğuna laf etmeye ne hakkı var? Bırakın bunu açıklama yapmamış olsa, uğraşmamış olsa bile böyle bir hakkı nasıl kendilerinde bulabilirler?
Ha, şunu derseniz kabul ederim. Selçuk Bey dibini kuyusunu bilmediği bir markayı tanıtmakta hata etti. Buna ben de katılırım bir takipçi olarak. Lakin sonrasında sorumluluk alarak, sorununu çözemeyen bana ulaşsın diyerek, bu hatasını telafi etmeye çalıştığını görmemek asıl aptallık bana sorarsanız. Bu konunun bu şekilde kutuplaşmaya gitmesi, iki tarafın takipçilerinin birbirlerine sövmesi. Hele ki en son gökhan bey'in "mahkemeye vereceğim, görüşeceğiz senle" gibi tehditvari konuşmaları. Ortaya hakareti çıkartan, takipçileri kışkırtan ilk taraf kendisi halbuki. Gelen cevap niteliğindeki "Arefe Suyu" videosundaki "Şerefsiz" takılarını üstüne alınmış olacak sanıyorum. Böyle agresif bir video çıkmış. Halbuki sakin kafayla izlese, bu sözlerin aslında Selçuk Bey'in ailesine küfür edenlere sarf edildiğini anlayabilir.
Youtube gerçi bu. Arkaplanında her türlü çıkarı aramak gerek. Motopixel kanalı kaç abone, Motomania kanalı kaç abone. Bunları da karşılaştırınca aslında bir gündem çabası da akla gelmiyor değil. Fakat içeriklerin geneline baktığımda bu amacı gütmediklerini düşünmek istiyorum.
Diyeceğim o ki, arkadaşlar kutuplaşmayın. Ortada bir tartışma dönüyor diye "Sen haklısın Gökhan abi, onun ben ta...." demeyin. Ya da "Sen haklısın Selçuk abi şerefsiz o" demeyin. Bunlar çok ağır laflar, tanımadığınız, bilmediğiniz insanlar için. Çok uzun zamandır pasif takip ettiğim, motosikleti almamla birlikte üye olduğum bu köklü camiaya yakışmıyor bu hareketler. Bunlara alet olmayın lütfen.