Bir Kemal Sunal bir Barkın böyle insanlar yeri dolmaz. Motopixel Selçuk sunumunu bende sevmiyorum.
Bir Kemal Sunal bir Barkın böyle insanlar yeri dolmaz. Motopixel Selçuk sunumunu bende sevmiyorum.
Konseptleri farklı ama buaralar "Adventure İstanbul" kanalı da güzel işler yapıyor. Nekipedia'yı zaten söylemeye bile gerek yok, onun da içerikleri bana göre güzel.
motopikseli ben de uzun zamandır takip ediyorum. ama özellikle son aylarda sadece reklama yöneldi. motosiklet, motosikletçi vs bunlarla ilgili amme hizmeti denebilecek bir içeri üretmiyor ne yazık ki. doğal olarak tavsiye ettiği ürünler de bir reklam neticesinde olduğu için beni pek çekmiyor. fiyat performans ürünü tanıtıyor ama kendine göre f/p ürünü tanıtıyor. yani kendisine ne kadar para vermişler ve kendisine ne kadar ürün göndermişler bu önemli onun için. en azından ben ekran karşısında bunu hissediyorum. ve eğer izleyici bunu hissediyorsa vardır böyle bir şey. şunu görmedim ben "arkadaşlar bu tam bir f/p ürünü. şu kadar fiyat ve deneyimlediğim kadarıyla da aslında şu markaya muadil bir ürün." böyle bir tanıtım görmedikçe kendisinden uzaklaştırdı beni.
motopikselin kazandığı en önemli yer bence kurgu olayı. kendisi eski bir televizyoncu olduğu için jeneriğinden içerik kurgusuna kadar her şeyi kaliteli yapıyor. hakkını vermek lazım. ama motosiklet camiasına kattıkları artık "reklam"dan öteye gidemiyor ne yazık ki.
velhasıl aea'nın izinden gitme amacıyla çıktığı bu yolda kendi çizgisini oluşturdu. ürettiği içeriklerin birçoğu reklam. haa tabii reklam yapmasın demiyoruz ama reklam yaparken de hitap ettiği camiayı unutmaması gerek. yaptığı reklamların da gerçekten faydalı olmasına özen göstermeli.
motomania ne güzelde söylemiş adam haklı ağzına sağlık
Nekipedia'yı dinlerken bir tek cringe olan ben miyim? Ses tonu olsun, konu içerikleri olsun. Birkaç sene önce yabancı motosiklet Youtube video yapımcılarının hazırladıkları videoların aynısını Türkçe'ye çevirip atıyorlar. Yani güzel amme hizmeti eyvallah ama müthiş bir plagiarising var ortada. Ama yersen adamlar uğraşıyor.
MOTOPİXEL incelemesini inanıp motor almayın anladıgım kadarıyla bu işin ticatini yapıyor yani kullanıcı odaklı degil Satıcı odaklı yani kötü malı iyi gibi gösterebilir
Adventure İstanbul iyi gidiyor, sadece biraz daha profesyonel bir kanal yönetimine ihtiyaçları var. Eline kamerayı alan video yüklüyor gibi bir hava var kanalda.
Nekipedia izlerken bana verdiği hava pixel'e yakın. Daha önce görmediği motosikletlerin teknik verilerini okuyup biraz gırtlak oyunu yapıp geçiyormuş gibi geliyor. İkisi de malum zattan kat kat iyidir.
Adventure Istanbul'u da Nekipedia'yi da takip ediyorum.
Nekipedia (Onur), Bilmemen Ayip (Erhan) ile birlikte baslamisti ve konsept otomobil idi, sanki o proje Onur'u parlatma, piyasaya sunma iceriyordu. Netekim daha sonra ayrilik oldu ve ayri ayri ilerlediler. Son zamanlarda biraz konu eksikligi cektigini dusunuyorum.
Adventure Istanbul ise icerik olarak daha iyi gibi ancak @Kerem34_'un dedigi gibi eline kamerayi alan bir seyler cektim ben diye gelmis sanki. Kac kisiler, ne is yapiyorlar belli degil. Beykoz Enduro Klubu iken birden youtuber olup her motosikletle ilgileniyoruz modeline gecmis gibiler.
AEA Barkın abiyi tanıdıktan sonra başka birine bakma ihtiyacı hiç duymadım bugün yine bilmediğim bir şey olsun açar barkın abinin kanalına bakarım yada random aratırım ki ben iki tarafıda sevmiyorum sebebi ise :
Motomania: Abimiz ikinci el piyasasına el attım ilana koyacağınız motorlara bizde ekibimizle makül bir fiyat biçeceğiz kimse mağdur olmayacak diyerek bir işe kalkıştı isteyene de LÖSEV e 20 tl bağış yaptırmak istedi. Başta gayet destekledim fakat sonra olayı şova döndü. Başta yaptığı güzel şeyler sonra aman abi hadi 20 tl löseve bağış yapta ilanını atalıma döndü bence bununla ilgili sebeplerim şöyle örnek veriyorum : adam sahibinden de ilanı 10.000 TL ye koymuş motomanianın sayfasında 10.500 e bunu belirttiğimde fiyatı düşürttürmüştü. Sanırım takip edemedi. Şunuda belirtmek istiyorum sayfası engel yiyince ilk destek olan kişilerden biride bendim. Makul fiyatlara ilan vereceğim diyen motomania abimizin son ilanlarının sahibinden farksız hatta daha fazla fiyatlara çıkmaya başladı. Örnek verecek olursak: 2016 model 150 NK ya 13 14 k fiyat yazıyordu bunu eleştirmiştim şu sebeple arkadaşıma 19 model daha az kmli 150 nk yı 15 e aldık. Geldi çattı kendi motorumu ilana koymaya yazdım dedim abi bak böyle böyle koydum sahibinde ilana seninde bi fikrin varsa ilana koymak istiyorum vs. diye sonuç iplemedi LÖSEV olayını sonuna kadar destekliyorum fakat bunu ben bunları bunları yapacağım piyasaya el atıyorum diyip dediklerinin tam tersine dönmesi de ayrı bir ironi.
Motopixel : Bu adamı bir kaç kez izledim AEA özendiğini fark edip kapattım. Bir zincir yağlama videosuna denk gelmiştim orada bile reklam yapıyordu tadım tuzum kaçtı.
youtube da ergen ergen tartışmalara giren adamların her hangi bir videosunu izlemesem hayatımdan bişey eksilmez. Bişey de kattıkları yok zaten..
ahaha aga beee. Firsat bu firsat sevdigim bazi ozlu sozleri suraya birakayim:
-masallah dedigimiz 40 gun yasamiyor.
-bugun de baskasinin yerine utandik.
-Geri vites nedir, neden yapilir.
kolpacino
son vidyoyu maalesef izledim. O zat'dan kardeşim pixel dikkat et'e döndü mevzu...
Motomania dediginiz , durmadan motor fiyatları cok arttı arkadaslar napacagız, hadi benim evim var 300-500 bin.. zamanında birikim yaptım.. Bu fiyatlarla kimse motora binmez arkadaslar benden söylemesi .. diyen şahıs mı ?
Senin bu terbiyesiz yorumun yüzünden gereksiz bir tartışma yaşadım bir daha benim yorumlarımın altına bunun gibi terbiyesizce cevaplar yazma benden sana tavsiye Gökhan hoca dediğin kişinin kanalına gidip orada eğlenceli zamanlar geçirebilirsin.[COLOR="Silver"]
@tataroğlu41
Valla 2020 motorsiklet satış rakamlarına bak adam ne kadar haklı anlarsın..
2020 son altı ayda satılan motor sayısı 86 bin motor.. bu sayı içinde 500cc ve üstü hacim satış rakamı 2300 motordu sadece..
En çok satış yapmışta 50cc-125cc arası 60 bin motor falandı..
Yani.memlekette doğru düzgün motor satılmıyor adam haksız değil..
Ben Motomania Gökhan'ı seven, Motopixel Selçuk'tan nefret eden biriyim. Selçuk'tan neden nefret ettiğimi de bilmiyorum açıkçası. Motomania Gökhan ile belki aynı jenerasyonda olduğumdan, belki geçmiş ortamlarımız birbirine benzer olduğundan bir sempatim var. 1 saatlik canlı yayınlarını bile izlemişimdir sıkılmadan. Lakin son olay bana da geri vites gibi geldi, biz geçmişte biraz daha "atara atar, gidere gider" günlerini yaşadık gençliğimizde. Şu an ama o ama bu nedeni ne olursa olsun geri vites yapmasını ben yakıştıramadım. Gökhan Hoca'dan masaya küsküyü vurmasını, "Tankla,topla,tüfekle gelin ulan. Hepiniz bir, ben birrr" demesini beklerdim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)