Yani şöyle söyleyeyim, bu motosikletlerin motorları 400 - 500 bin km gider, hatta iyi bakarsanız daha fazlasını da yapabileceğini düşünüyorum... Aşağıdaki video 'da 400 bin km gözüküyor...
http://www.youtube.com/watch?v=UMzlg...niTrotacaminos
Basit bir matematik ile 400 bin gideceğini varsaysak, yılda 20 bin km yaptığınızı baz alırsak, 20 sene sürer..
Ben defaten Motosiklet ile Avrupa Seyahatleri yapmış birisiyim, her yaptığım tur, bir solukta, (15-25 gün) en az 10.000 km idi.. Aklınıza gelebilecek Avrupa ülkelerinin %70'ine gitmişimdir.
Bu turlarda kullandığım motosikletler Japon ve Alman idi. Birisi Kawasaki, diğeri Bmw (Kawasaki Versys - Kawasaki Z1000SX -Bmw R1200GS Adventure)
Toplamda belki 100 bin km yurt dışı gezim olmuştur yıllar içerisinde,, bunlar bir solukta uzun turlar hep.. Ve bir kez olsun yarı yolda kalmadım...
Japon ve Alman motosikletler konusunda gerçekten hiç bir tereddütüm yok.. İtalyan, İngiliz ve diğer markalar için aynı kanıda değilim,, pek çok arkadasım gerek yurt içi, gerekse yurt dışı turlarda Ducatiler ile veya Triumph'lar ile pek çok sefer bir den fazla problemler yaşadılar,,, hem de güncel modeller ile, bu demek değil ki Japon arıza yapmaz, sadece çok daha düşük oranlara sahip olduklarından şüphem yok..