Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Öncelikle bilinmesini isterim ki statorun üzerinde mum bulunmaz, mumlama yapılmaz, verniklenir. Verniği sentetik yağ ile çözemezsiniz. Bu nedenle rahatlıkla söyleyebilirim ki statoru sentetik yağ ile bozamazsınız.
Vatandaşın videoda anlattıklarının yarısından fazlası sallama. Ben de işin teknik kısmındayım ve motosikletlerde kullandığımız MA serisi motor yağları rulman ve dişliler ile balataları da doğru şekilde yağlayacaktır. Siz gidip normal motorlar için kullanılan ve MA sınıfı olmayan motor yağını sentetik olsun olmasın o motora koyarsanız, diğer motorların iç aksamlarında çok aktif çalışmayan veya hiç kullanılmayan rulman-balata ve dişli sistemler zaman içinde bundan zarar görecektir.
Ustanız konuyu çıraklıktan gelme, anladığı kadarı şeklinde anlatıyor. Konuyu bilmeyenler de adamın anlattıklarını doğru kabul edip oradan yürüyor. Vatandaşın videosunu sabredebildiğim kadarıyla izledim; farkettiyseniz adam "sentetik yağ kullanılmaz" derken tüm motosiklet motorlarından bahsediyor çünkü rulmanlı yataklamalı motorlarda sentetik yağ kullanılmazmış! Tabi, kesin öyledir. Ayrıca şimli supap sistemlerine de ayar yapılmazmış, dokunursan bozulurmuş bir daha adam olmazmış. Ustalığının seviyesini de böylelikle kabul etmiş oldu.
Kullanım klavuzunda aksi belirtilmedikçe tüm motosikletlerde Sentetik ve Yarı sentetik yağları kullanabilirsiniz. Kullanım klavuzundaki tavsiyelere uyalım, önemli olan kısım orası. Ne benim, ne başkasının ne de bunun gibi usta(!)ların sözleri, sizin kullandığınız makineyi icat ederek nasıl kullanılması gerektiğini kullanım klavuzunda yazıp anlatan adamın dediklerinden daha doğru olamaz.