motosiklet neden çok yakar
Reklamlar
-
merhaba abilerim benim motorumun 3.9 litre deposu var 1 depoyla yaklaşık 130-140 km gidiyor
ama bu sefer 54 km oldu çeyrek depo benzin kaldı.
benzin deposunun delik olmasından şüphelendim ama herhangi bir şekilde damlayan benzin veya dururken depoda azalma yok.
sizin görüşleriniz neler.
acaba biri benzini mi hortumladı.
Reklamlar
-
Gayet normal.
Yillar once bende crypton cub vardi,4litre yakit ile 140 km zor giderdi.
Kucuk cc motosikletler zorlamaya gazlamaya gelmez.
-
benim ki 110 cc ye cevrilmis 50 cc altai tank50 modeli. umugunu de sıksam 2.1 litreden fazla yakmiyor.
-
Karbüratör ayarına baktır derim eğer düzgünse hortumların kontrolüne başvurmalısın bizim Anadollarda hortum bağlantılarnın eski veya özensiz yapılmış olmasıda fazla yakmasına sebebiyet veriyor yani bağlantıların iyi olması lazım bunlardanda değilse subab ayarı bundanda değilse :D egzoz kısmına bakmanızı öneririm ve son olarakta emme veya karbüratörün bağlantı kısmında conta varsa onun sağlamılığı ve hava filtrsi temizliği.
-Karbüratör ayarı
-Hortum ve hortum bağlantı kontrolü
-Subab ayarı Kontrolü
-Egzoz kontrolü
-Contaların Kontrolü
-Hava filtresinin temizliği veya değişimi
Bu saydıklarımı en ucuzdan pahalıya doğru giderseniz sonuca ulaşcağınızı düşünüyorum.
-
13 litre deposu olan cbf 150 ile en son full depo 200 km gittim. Artık uğraşmak istemediğimden de geçen akşam satışını verdim.
Karbüratör ayarından tut sıkıştırmaya kadar her yere bağlayabilirsin çok yakmayı. Hiçbir şeyi yoksa gitsin diye gazı fazla açarsın ama hem gitmez hem de çok yakar.
-
Stock Sever adlı üyeden alıntı
13 litre deposu olan cbf 150 ile en son full depo 200 km gittim. Artık uğraşmak istemediğimden de geçen akşam satışını verdim.
Karbüratör ayarından tut sıkıştırmaya kadar her yere bağlayabilirsin çok yakmayı. Hiçbir şeyi yoksa gitsin diye gazı fazla açarsın ama hem gitmez hem de çok yakar.
Çok fazlada basmadım ama yinede çok yaktı ya
-
Jikle çekili olabilir, kontrol edin.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Jikle çekili olabilir, kontrol edin.
yok abi hava soğuk olmazsa jikle çekili çalışmıyor
-
Stock Sever adlı üyeden alıntı
vay be usta demek sattın sonunda
-
kasırga genç adlı üyeden alıntı
yok abi hava soğuk olmazsa jikle çekili çalışmıyor
Siz jikleyi kapatmış olabilirsiniz ancak karbüratörde jikle kelebeği tam kapanmıyordur, başıma geldiği için uyarmak istedim.
Yakıt tüketimindeki bu kadar ani ve yüksek artılın başka bir nedeni de yakıt sistemindeki bir kaçak, hava filtresi kabuna giren bez veya yaprak grubu gibi hava geçişini tamamen kapayacak aşırı kirleticiler, fren sistemindeki arızalar (yanlış fren ayarı veya arızalı kaliperler nedeni ile sürekli frenleme yapan sistem, tekerlekler boşta iken elle rahatça döndüğünden emin olun), yanlış yapılmış supap ayarı, hatalı karbüratör ayarı veya arızası gibi uç noktadaki problemler olabilir. Bu mantıkla kontrolleri yaparsanız sorunu hızlıca bulabileceğinizi düşünüyorum.
-
tüm kış 2 dakika jikle ısıttıktan sonra hep tapagaz gittim 1 full depo ile 300kmyi geçiyordum.
az çok fikir olsun
-
snappy x adlı üyeden alıntı
vay be usta demek sattın sonunda
Çok acil oldu ya, öylesine ilana koydum, sabah geldi aldı adam. İyi de oldu 4 yıldır biniyorduk. Artık değişim vakti gelmişti.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)