İadeli Taahhütnameli İhtarname
-
Merhaba, bu 21 günlük süre içinde iadeli taahhütnameli ihtarname çeksem ne gibi bir sonuçla karşılaşırım? Muhtemelen iş yeri kapalı olacak ama Ptt çalışıyor olacak. Daha sonra bu ihtarnameyi tüketici mahkemesinde kullanacağım. Değişim veya iade talebim karşılanmazsa. Bu firma motosiklet satan bir firma.
Reklamlar
-
Gönderdiğiniz ihtarnameyi biri teslim almadığı müddetçe, sizin göndermiş olmanız birşey ifade etmez.
Birisi teslim alsa dahi resmi olarak sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan, kısıtlama süresi, teslim aldıktan sonraki 15 güne sayılmaz.
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Gönderdiğiniz ihtarnameyi biri teslim almadığı müddetçe, sizin göndermiş olmanız birşey ifade etmez.
Birisi teslim alsa dahi resmi olarak sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan, kısıtlama süresi, teslim aldıktan sonraki 15 güne sayılmaz.
Şuana kadar ki yayınlanan genelgelerde adli süreler durdurulmuş değil. Kısıtlama, adliye de ivedi ve gerekli işlemleri kapsamıyor. Adli sürelerin durdurulması istense de bu konu da bir genelge henüz yanınlanmış değil.
Tüm işyerleri kapalı olacağı için iadeli taahhütlü göndereceğiniz ihtarname bila tebliğ olacaktır.
-
Ozaman mahkemede kanıt oluşturması adına hem yasaktan önce hemde yasak bittikten sonra göndereyim. Bu durumda mahkemede gecikmenin benden kaynaklanmadığı anlaşılır. Doğru bir yaklaşım mı?
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bunun kolayını bulmuşlar postacılar kapı kapı dolaşmaktansa o mahalledeki bütün iadeli taahhütlü mektupları muhtara bırakıyor. Böylece tebliğ edilmiş oluyor.
-
Mahkeme bilgileri e devlet kayıtlı telefondan muhtara evrağınız bırakıldı, 2 iş gününde alın diye aranılarak bilgilendiriliyor,ancak vatandaşın işi için pek uğraşılmaz bu konularda.
Belediyeye evrak veriyorum, 1-2 ay arası işlemi yapmıyorlar, pandemi süreci eksik çalışuyoruz diyorlar,(hiç biri maske takmıyor, gelenlere maskeni düzelt diye fırça atlıyorlar) belediye bana evrak gönderiyor, acilen cezanı öde diye bir bakıyorum tebliğden 3 iş günü sonra diye yazıyor, gidiyorum hiç bekleme yok hemen alıyorlar parayı. Yani para gelecekse çok hızlılar, işlem yapacaklarsa vay halinize. Umarım devlet dairelerinden ve şikayetçi olacağınız satıcıdan tez zamanda kurtulursunuz.
-
Bi soru daha sorayım. İhtarname zarfında benim ismim olsa ama motor vaşkasının, ihtarnamede onun adına düzenlenmiş. Sadexe zarfta gönderici olarak ben gözüksem neler olur mesela?
-
Av.Rider adlı üyeden alıntı
Şuana kadar ki yayınlanan genelgelerde adli süreler durdurulmuş değil. Kısıtlama, adliye de ivedi ve gerekli işlemleri kapsamıyor. Adli sürelerin durdurulması istense de bu konu da bir genelge henüz yanınlanmış değil.
Tüm işyerleri kapalı olacağı için iadeli taahhütlü göndereceğiniz ihtarname bila tebliğ olacaktır.
İş yeri ta kapanmada açıkmış. Öyle bilgi verdiler. İhtarnameyi hafta içi göndersem nasıl bir sonuç alırım.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Bunun kolayını bulmuşlar postacılar kapı kapı dolaşmaktansa o mahalledeki bütün iadeli taahhütlü mektupları muhtara bırakıyor. Böylece tebliğ edilmiş oluyor.
Bende tam bunu diyecektim bazı çakallar almadıkları için taahhütlü mektup ihtarname muhtara ulaştığı an tebliğ edilmiş sayılıyor.
Teee önceden almazsan bulunduğun ikamet adresinin kapısına bildiriyi zamklı sağlam bi yapıştırıcıyla yapıştırıyorlardı o kaldırılmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)