motosikletçinin düşmanı motosikletçidir
Reklamlar
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Doğma büyüme İstanbulluyum. Samimi söyleyeyim filtreleme, emniyet şeridi, solun solu gibi kaçak işler yapmadığımız sürece trafikte motosiklet sürmenin bir espirisi kalmıyor. Altımda hem kendi arabamın, hem de yakıtının şirket tarafından karşılandığı şirket arabası dönemlerim oldu, 2'sini de kullanmayıp motorla gideceğim yere gittim. Ben beklemeye katlanamıyorum sanırım.
Şerit paylaşma ve emniyet şeridi kullanmaya ceza yazmaya başlarlarsa motosikleti satarım. Hiçbir avantajı kalmıyor... Ben zevki için kullanmıyorum bu mereti. (Zevk alıyorum o ayrı...)
Reklamlar
-
canberkgry adlı üyeden alıntı
İnan kimsenin zarar görmesini istemem. Kimi ordan gitmekten zevk alır kimi olağan trafikte sürmekten. Herkesin kendi bileceği iş. Ama ben kendi canımi kimsenin eline bırakmam. Trafik ufaktan aksın ben emniyet şeridinden gitmektense makas atmayı tercih ediyorum. Bende 1 kere girdim avcılara giderken yukarda konu açan arkadaşın dediği gibi trafik 20 ile akiyorsa ben Max 30 la gidiyorum ki anı birşey olursa hemen durabileyim diye. Bende nmax var adam pcx le arkadan sellektor atiyor çekildim kenara bir gidişi var acelen ne nereye yetisiyorsun kardesim canınız o kadar mı değersiz. Kuryeysen bırak millet kolasini cildini yemegini biraz geç yesin kimsenin bir yeri eksilmez en fazla müşteri kaybedersin bı kampanya bi indirim yine müşteriyi bir sekilde yerine koyarsin. Ama sen o bariyerlere girip kolunu bacağını kaybettikten sonra hiçbir uzvunu yerine koyamazsin. Hiçbir yerini kaybetmesen bile çektiğin acıya yasadigin strese değmez. O büyük kazaları yapanlar anlatanlar emniyet seridinden ayrılmayan insanlar yüzde 70-80 i bun emin ol
haklısınız. çok geniş olmayan emniyet şeritlerinde sürmemek lazım. sana olmasa da motora yazık. illa ki motoru sürtüyorsun dar alana girdikçe daha da dara girmeyi göze alıyor insan saçma sapan durum. neyse bakalım bir gün alışkanlık haline getiririz umarım.
-
İstanbul'da E5'in sağında emniyet şeridi yok ki zaten. Metrobüs yolu yapılınca emniyet şeridi yok oldu. O çizgiden sonraki 40 santimlik yer emniyet şeridi değil, yolun kıyısı. zaten çizgiler de yağ gibi kaydırıyor, çok tehlikeli. Emniyet şeridi TEM otoyolunda var, neredeyse bir arabadan daha geniş, rahat rahat gidiliyor.
Bazen Beylikdüzü'nden Levent tarafına gitmek için E5 yerine emniyet şeridi var diye fazladan 10-15km yol gitmeyi göze alıp TEM otoyolundan gidiyorum. E5 çok daha manyak.
-
İstabulda yaşamadığıma şükür ettim. Ben burada normal normal takılıyorum emniyet şeridiymiş vs hiç düşünmedim.
Ben de şunu söyleyeyim bir düşük cc kullanıcısı olarak çoğu 50-250 arası kullanıcı daha bi kontrolsüz sürüyor. Ben de öyleyimdir belki. Yaşadığım yerde kask takan yok gibi bir şey zaten. 50cc motor alıp yükseltip plakayı söküp veya hiç takmayıp ekipmansız tapagaz giden mi dersin(genelde paketçiler oluyor), cup motorunu basıp egzozuna da düz boru kaynatıp kulaklımı s**en mi dersin(3 sene cup motor kullandım asla egzoza bir şey yapmadım), driftle tek teker yapan mı dersin.
Yani evet çoğu motorcuyu ben de sevmiyorum. Ve yeni başlayacak kişileri de öyle kötü etkiliyorlar ki. Motorcu dediğin ayna kırar, trafikte teker yapar, polisten kaçar, milletle kavga eder, kırmızı ışıkta geçer. Ulan yıl olmuş 2021 hala kırmızıda geçen adam var hala! Bu nasıl bir kafa ya? Motor kullandığımı duyan öğretmenlerim kırmızı ışıkta geçmiyorsun değil mi diyor. Böyleleri olduğu sürece insanların gözündeki algımız düzelmez. Hala kaza ve ölüm haberleri duymaya devam ediyorum. Hiçbir şey ailenizin sevdiklerinizin arkanızdan ağlamasına değmez. Bir kaç gün çok agresif kullanmaya başlamıştım. 1 hafta ara verdim. Zaten yasaklar da baslayacak. Bir süre kendime zaman vereceğim adam akıllı düşünmek için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)