merhaba dostlar. Youtube'da yüzlerde video'da ayda 12k 13k kazandığını belirten kanallar zengin olma vaadi veren videolar mevcut.
Artık rahmetli barkın abi gibi motor sevgisini aşılamak yerine para için trafikte ilginç sürüşler yapan kuryeler yetiştiriliyor. sonrada gariplerim diyorki ulan nerde bu 12k para? 12k para o videoyu çekerek reklam yapan arkadaşın youtube hesabında değerli kardeşim
şimdi gelelim zurnanın zırtının çıktığı davulun yarıldığı noktaya. nasıl hesaplanıyor bu kuryelerin gelirleri?
epey araştırdım. uğraştım didindim bütün kurye firmalarının paket başı km başı saat başı gibi farklı sistemleri olsada işin ucu aynı kazanca tekabül ediyor. yani işin bir tekeli bir rekabeti varmış gibi. kimse demiyorki ulan kendi motorumla çalışıyorum motor kirası nekadar? + şöförlük yapıyorum kurye maaşı nekadar? standart çalışma ile bu ikisinin toplamını elde ediyormuyum ?
cevap: malesef edemiyorsun güzel kardeşim. aslında işin ucunda sana yapılan bir kelime oyunu mevcut. sende kendini şahıs şirketi kurarar sabah istediğim saatte giderim istediğim saatte gelirim diyerek patron havasına giriyosun ve ay sonu tıslıyor.
şuraya nacizane hesaplama videosu bırakıyorum. hesaplamayı yazarak anlatmak istemedim.
https://www.youtube.com/watch?v=IrWXcJqA2E4&t=58s
şimdi videoyu izlediyseniz arkadaş diyorki bir paket atıp geri dönmeniz 14 dakika. matematiksel veriler olarak bunu belirtiyor ve en iyi şartlarda diyor. bu bana mantıklı geldi. peki hesapladığınızda eğer bir makina iseniz
12 saat durmadan çalışırsanız 12 saatte 720dakika vardır. 60 dakikasını yemek su wc gibi ihtiyaçları düşerseniz
660 dakika kalır. 660 dakikayı 14e bölersek (14 paketi atıp geri gelme süresi(dk)) 47 küsur bir sayı elde ederiz.
zaten be kardeşlerim bu hesaba göre hiç durmadan çalışırsanız ve süreklide paket gelirse (bekleme payı olmadan) ve lastiğiniz patlamaz motor arızalanmaz ise yani uzun lafın kısası en iyi şartlarda matematiksel olarak 47 paket atabilirsiniz. -ki arkadaş 50 paketten hesaplamışen iyi şartlardan daha iyi bir durum. ona rağmen 12k brüt elde ediyorsunuz. 29 yaş altı için gelir vergisi ödeyene kadar güzel bir durum. peki ya sonrası? ozaman elinize kalıcak olan meblağ 4-5k oluyor. oda en iyi şartlarda.
Arkadaşlar kuryelik kolay bir iş değildir. bu yazdıklarım bu işe ilk defa girecek arkadaşlar içindir. eğer bir mesleğiniz varsa motorsiklete kurye olarak başlamayın. Buradaki abilerimize kardeşlerimize danışarak kendinize bir motorsiklet alırsanız emin olun hayatınız daha iyi olacaktır. yağmurda çamurda soğuk havalarda motorsiklet kullanmak nedir bunları hiç bilmiyorsanız kesinlikle kuryelik öncesi bunları deneyimleyin. bir dostunuz olarak sizlere düşüncelerimi aktarmak istedim. motorsiklet sevdasını kuryelik ile tatmayın. umarım anlattıklarım faydalı olur. kendinize iyi bakın tekerinize taş değmesin