Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni Başlayan Birine Verebileceğiniz Tavsiyeler

REKLAM ALANI

Selamlar, aranıza yeni katıldım.Daha öncesinde motosikletle ne ilgim ne alakam oldu , bu yüzden bilgim çok kısıtlı.
    Sizden ricam kendi tecrübelerinizden yola çıkarak " başlarken keşke şunu şöyle yapsaydım " dediğiniz genel öneriler vermeniz. Bunun dışında ekipmanların çok önemli olduğunu biliyorum ama markalarla ilgili en ufak bilgim yok. Ekipman önerisinde bulunabilirseniz sevinirim. (Düşündüğüm bütçe tüm ekipmanlar için 3000 TL, o paraya güvenilir ekipman alınmaz diyorsanız max. 5000 TL ye kadar çıkabilirim) Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Muhtemelen anlık edineceğiniz tavsiyelerden daha iyilerine forumu araştırarak, sorulmuş benzer sorulara defaatle verilmiş cevapları okuyarak ulaşabilirsiniz.
    ilkeronat, berkeusta01 ve espresso bunu beğendiler.

kasırga genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    arora kasırga ar 50-50
    başlangıç motoru olarak ne aldığına bağlı biraz tavsiyeler

zazenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    Ekipmanların bir kısmını motoventooutlet'ten bakabilirsin. Site ciddi anlamda kötü. Birçok ürünün fotoğrafı dahi yok, fakat ürünlerin adını google'dan aratıp bakarak alışveriş yapabilirsin. Diğer yerlere oranla çok daha ucuz. Ben tüm ekipmanlarımı oradan almıştım ekim ayında.

YBR 125 almayı planlıyorum.

Vitesli motosiklet almayı düşünüyorsanız kapalı alanda veya ehliyet parkurlarında bol bol hakimiyet çalışın slow race yapmaya çalışın kendinizi böyle böyle kapalı alanda eğiterek trafiğe çıktığınız zaman motosiklet hakimi ile değil yol hakimiyeti ile uğraşmış olursunuz.

Alıntı Erenkc91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vitesli motosiklet almayı düşünüyorsanız kapalı alanda veya ehliyet parkurlarında bol bol hakimiyet çalışın slow race yapmaya çalışın kendinizi böyle böyle kapalı alanda eğiterek trafiğe çıktığınız zaman motosiklet hakimi ile değil yol hakimiyeti ile uğraşmış olursunuz.
    Sağolun, eğitim videolarındaki alıştırmaları kendi başıma denemeyi planlıyordum zaten. Benim için asıl sıkıntı ekipman markalarına dair hiçbir bilgimin olmaması. Bu konuda yardım edebilirseniz çok iyi olur.

Alıntı TNtflich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağolun, eğitim videolarındaki alıştırmaları kendi başıma denemeyi planlıyordum zaten. Benim için asıl sıkıntı ekipman markalarına dair hiçbir bilgimin olmaması. Bu konuda yardım edebilirseniz çok iyi olur.
    Bende ekipman almak istiyorum genelde tutulan markalardandan almayı düşünüyorum örnek vericek olursam LS2 gibi markaların ürünlerini almaya çalışacağım.

MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Probiker eldiven 90tl, vexo 4 mevsim korumalı mont 650 tl, rs2 fullface kask 350tl, durt blue ton 650tl, 4rider joker bot 300tl totalde hepsi 2040tl gibi bir paraya patlar başlangıç içinde gayet yeterlidir. Bol bol Altın Elbiseli Adam'ın hayati bilgiler köşesini izlemeni tavsiye ederim çok fazla şey öğreneceksindir, apaçi motovlog kanallarını izlemeyin,trafiğe kapalı alanlarda sık sık hakimiyet çalışması yapın çok fazla işinize yarayacaktır. Tekerinize taş değmesin!
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko

oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Önce eğitim alın sonra motor ve ekipman.

emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Motoventooutlet 'te çok uyguna ürün bulabilirsin beden varsa. Ayrıca ikinci el alabildiklerin de uyguna gelir. Bazen tek kalan ürünler oluyor nt1'deki dükkanlarda, onları da değerlendir. Ayrıca aşağıda verdiğim ürünler belki dükkanın kendi internet sitesi varsa orada daha uygundur(n11 payı olmadığı için).
    Pantolon: Tech90 500 tl
    Mont: Andes mont 475 tl(sırtlığı değişin)
    Bot: 4riders travel wp 405 tl
    Bot:Rockwell future 378 tl(bağcıklı olması risk)
    Eldiven: Vexo splash 2 207 tl

Alıntı MotoWrestler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Probiker eldiven 90tl, vexo 4 mevsim korumalı mont 650 tl, rs2 fullface kask 350tl, durt blue ton 650tl, 4rider joker bot 300tl totalde hepsi 2040tl gibi bir paraya patlar başlangıç içinde gayet yeterlidir. Bol bol Altın Elbiseli Adam'ın hayati bilgiler köşesini izlemeni tavsiye ederim çok fazla şey öğreneceksindir, apaçi motovlog kanallarını izlemeyin,trafiğe kapalı alanlarda sık sık hakimiyet çalışması yapın çok fazla işinize yarayacaktır. Tekerinize taş değmesin!
    Kasktan emin değilim. İnsanların söylemlerinden en pahalı ürünün kask olacağını düşünmüştüm. "Başlangıç için" diye düşünmesek daha iyi olur çünkü alacağım ekipmanları (büyük bir kaza geçirmezsem) raf ömrü dolana kadar kullanmayı düşünüyorum.
    Elde imkanım varken daha kaliteli bir şeyler alınabilir.

Barkın abinin videolarını ara ara izliyorum. Ufaktan teorik bilgi birikimi yapmak iyi oluyor, motosikleti aldığımda uygulamaları da yapacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Alıntı oktay33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önce eğitim alın sonra motor ve ekipman.
    Eğitimsiz olmayacağının farkındayım, benim ekipman sormamın sebebi kafamda az çok parçaları belirleyip yeri geldiğinden bütün parçaları hızlıca temin etmek.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Bedenlerini internetten bakıp ölçebilirsen sana bir kaç ekipman önerebilirim. Mesela kafam L beden, ayakkabı numaram 42 gibi.

Alıntı emenyasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoventooutlet 'te çok uyguna ürün bulabilirsin beden varsa. Ayrıca ikinci el alabildiklerin de uyguna gelir. Bazen tek kalan ürünler oluyor nt1'deki dükkanlarda, onları da değerlendir. Ayrıca aşağıda verdiğim ürünler belki dükkanın kendi internet sitesi varsa orada daha uygundur(n11 payı olmadığı için).
    Pantolon: Tech90 500 tl
    Mont: Andes mont 475 tl(sırtlığı değişin)
    Bot: 4riders travel wp 405 tl
    Bot:Rockwell future 378 tl(bağcıklı olması risk)
    Eldiven: Vexo splash 2 207 tl
    Önerileniz için sağolun, üründen çok marka araştırması yapıyorum. İlk defa ekipman alıcağım için (özellikle kask için) hangi bedenin bana uyacağını bilmiyorum. İlk alışverişimi mecbur mağazalardan deneyerek yapıcam. "Kask için şu marka iyidir" , "mont alırken şunlara dikkat et" gibi öneriler daha çok işimi görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bedenlerini internetten bakıp ölçebilirsen sana bir kaç ekipman önerebilirim. Mesela kafam L beden, ayakkabı numaram 42 gibi.
    Kafam XL-XXL arasında kalıyor, ayakkabı numaram 44 . Bunların pek bir önemi yok aslında, nokta atışı ürün önermenize gerek yok. Marka yada "şu markanın şu serisi iyi" gibi öneriler daha iyi olur. Dediğim gibi sadece planlama yapıyorum. En erken 2 ay sonra alabilirim.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Önerileniz için sağolun, üründen çok marka araştırması yapıyorum. İlk defa ekipman alıcağım için (özellikle kask için) hangi bedenin bana uyacağını bilmiyorum. İlk alışverişimi mecbur mağazalardan deneyerek yapıcam. "Kask için şu marka iyidir" , "mont alırken şunlara dikkat et" gibi öneriler daha çok işimi görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Kafam XL-XXL arasında kalıyor, ayakkabı numaram 44 . Bunların pek bir önemi yok aslında, nokta atışı ürün önermenize gerek yok. Marka yada "şu markanın şu serisi iyi" gibi öneriler daha iyi olur. Dediğim gibi sadece planlama yapıyorum. En erken 2 ay sonra alabilirim.
    Motoventodaki indirimlerden yararlanmanız iyi olur o açıdan söylemiştim. Ben bu bütçelere kask olarak Bell Qualifier(kendim de kullanıyorum, vizörleri pahalı), Hjc İs 15(motoventoda fiyatı yarı fiyatından normalde 1200 tl civarlarında) ve LS2 Ff323 öneririm fiber olduğu için.

Yazlık mont olarak da türk üreticiler artık iyi işler yapabiliyor. Venom, durt, 4riders gibi markalara bakabilirsiniz.

Eldiven olarak da venom, andes, vexo gibi markalara bakabilirsiniz.

Pantolon olarak Tech90 öneririm.

Bot olarak yazlık bir şey alın derim çok terletince pişman edebilir. Giymek istemezsiniz. 4riders ve rockwell bakabilirsiniz.

Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoventodaki indirimlerden yararlanmanız iyi olur o açıdan söylemiştim. Ben bu bütçelere kask olarak Bell Qualifier(kendim de kullanıyorum, vizörleri pahalı), Hjc İs 15(motoventoda fiyatı yarı fiyatından normalde 1200 tl civarlarında) ve LS2 Ff323 öneririm fiber olduğu için.

Yazlık mont olarak da türk üreticiler artık iyi işler yapabiliyor. Venom, durt, 4riders gibi markalara bakabilirsiniz.

Eldiven olarak da venom, andes, vexo gibi markalara bakabilirsiniz.

Pantolon olarak Tech90 öneririm.

Bot olarak yazlık bir şey alın derim çok terletince pişman edebilir. Giymek istemezsiniz. 4riders ve rockwell bakabilirsiniz.
    Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
    BloodyBaron bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Dikkatini tamamen akan trafiğe ver. Rahmetli Altın Elbiseli Adam'ın hayati bilgiler köşesinin tamamını sürüşüne başlamadan önce mutlaka izle. Özellikle gösterge kapalı motosiklet sürme ve trafikte bakış videolarını izle. Fren ve kontrayı hiç söylemiyorum bile ! Gösterge kapalı sürme videosundan sonra trafikte birçok şeyi önceden fark etmeye başladım. Emin ol hayatımı birçok kez kurtardı. Gerçekten o bir veya iki saniyelik göstergeye veya başka bir yere bakma ile akan trafikte çok kötü şeyler olabiliyor.

Alabileceğin en iyi ekipmanları almanı tavsiye ederim. Kask için birçok sertifika bulunmakta. Yüzeysel baktığımız zaman en güvenli denebilecek kasklar Snell' sertifikasına sahip tam kapalı kasklardır. Fullface yani tam kapalı bir kask almalısın. Eldiven: Bence deri almalısın. Mümkünse deri ve avuç içerisinde plastik veya benzeri kaydırmalar olan bir eldiven olmalı. Deri sürtünmeye karşı en dayanıklı malzeme ve kazalarda darbe korumasından çok sürtünmeden korunmak önemli. Çünkü belirli bir süratten sonra yere yapışırken korumalar da koruyamayabiliyor. Motosiklet çizmesi de alman senin sağlığın için çok iyi olur. Ayak bileği önemli... (Bu arada motosiklet sporu gerçekten aşırı pahalı bir spor. Aynı su sporları gibi. Her ekipmanı yerine ve mevsimine göre almak gerekiyor. A'dan Z'ye zibilyon tane marka ve model var. Aklına takılan her şeyi forumda sorabilir veya arama sekmesinden arayabilirsin. Ekipmanların tam olsun, gerisi çok zevkli zaten.)

Sahilde veya şehirde sürüş yaparken gözün sürekli önünde yani akan trafikte olsun ve birkaç saniyede bir aynanı kontrol et. Rahmetli Barkın Abi genelde 6 saniyede bir bakılması gibi bir şeyden bahsetmişti önceki Altınlı Gece serisinden birisinde. Arkadaşlarımı göreceğim selam vereceğim diyerek sağa veya sola bakma. İnan o baktığın bir saniye yüzünden öndekine çarpabilirsin. Aynısı başıma geldi, o gün bu gündür tamamen trafiğe odaklanırım.

Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Eğitim alabilirsen al ama bir şeyi asla unutma panik yok! Hep sakin, acele yok. Ekipmanını, motorunu aldıktan sonra bol bol kapalı alanda pratik yap. Hemen trafik cenderesine atlama, yaşın kaç bilmiyorum ama arkadaşa, eşe dosta fiyaka atıcam demeyesin. Unutma bu aleti çok çok iyi kullanan, çok yetenekli insanlar ufacık ve bir anlık bir hatadan dolayı şu an aramızda değiller.
    Instagram: Ekremalp85
    Youtube: Ekrem Alp

EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt 25
    ekmek üstü reçel bugünlerde geçer.

düşüncen bol bol keyfine var düşmenin arabaya patlamada. düşerken ekipmanin olsun ki zevkini çıkar.

düşmenin ne olduğunu anlaki ayakta kalmanin değerini bil

teker yap, yanla, lastik yak, stoppie yap.

teker yapki yanlislikla motorun onu kalkarsa panikleme.
    yanlaki motor arkadan kaydiginda panikleme kontrol etmeyi öğren. stoppie yapki frenleri ve amortisorleri kombin kullanmayi öğren.
    herseyden önce EGLENCENE BAK!

berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Aniden sorulunca akla kısıtlı şeyler geliyor ama benim aklıma ilk ekipman geldi. Ekipman alırken 4 mevsim olarak değil de yaz-kış olarak alabilirsin. Senin gibi araştırma yaparken bunun daha mantıklı ve insanların bunu tercih ettiğini fark ettim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)