Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yeni Başlayan Birine Verebileceğiniz Tavsiyeler

REKLAM ALANI
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    100 oktan'ın en son canlı yayınını izle en basic seviyede fiyat/perdormans ürünlerini çeşitli sitelerden topluyordu. Diğer yandan Kolaçan 'ın canlı yayınında da 2. El ekipman konusu konuşuldu. Kask harici alınabilir dedi ki mantıklı bencede sadece bende bir ekleme yapayım kask+ayakkabı - bot harici ekipmanı alabilirsin 2. El. Güzelce temizleyip dezenfekte edersin tertemiz olur. Zaten günümüzde de bu temizlik edevatları hem çok çeşitlendi hemde güzel ilaçlar vs. Piyasada var diye biliyorum ben araştırmadım oradan burdan duyduğumu söylüyorum. Ayrıca benden öneri lastik işinin üstüne düş. Lastik cidden önemli yarın birgün kaza yaparsın Allah korusun cidden üzülürsün. İnan ki kazadan sonra yaradan bereden kırıktan çatlaktan çektiğin acı her dakika o mevzuyu düşünmeye iter adamı. Hani gece acıdan sızıdan bir yanına dönemediğin düzgün rahat bir uyku uyuyamadığın anca uykusuzluktan sızıp kaldığında keşke 400 lira 500 lira lastiğe vereydim de bu acıyı çekmeyeydim dedirtir adama.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki sv650s-2008 / Honda Cbr 250R 2012
    Keşke bot alsaymışım dedim ogün motor ayağımı ezdiğinde. Bota dikkat edin hocam pahalıda olsa iyi bir bot tercih edin.

Cevap veren, ilgilenen herkese teşekkürler. Sayenizde birçok şey teorik olarak kafamda oturdu. Aklıma bir soru geldiğinde sorucağım garanti, sizden ricam aklınıza farklı öneriler gelirse siz de yazın. Bu başlığın benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için ufak çaplı rehbere dönüşmesi çok iyi olur.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Kask:
    Birçok marka model var, ancak yapılması gereken bir mağazadan bakmanızdır. Kasklar marka ve modele göre şekil ve iç pedlerindeki şekil değişiklikleri nedeni ile farklı kafa yapı ve şekillerine uygundur. Örneğin "Bell" kask alıp başınızı ağrıttığınızı fakettiğinizde ilacınız "Kabuto" veya "Shoei" olabilir. Bu nedenle alımı internetten yapacak olsanız da seçimi mağazalarda yapmanızı öneririm. Marka olarak da en memnun kaldığım kask markaları "AGV" ve "KABUTO" olmuştur. Bütçenize göre marka/model seçebilirsiniz, kask konusunda çok özenli davranmanızı ve kesinlikle yeni ürün almanızı tavsiye ederim.

Mont:
    Yine çok önemli bir ekipman, eğer halk içinde de giymeniz gereken durumlar varsa, mesela motosiklet ile AVM veya sinemaya gidecekseniz kurye gibi görünmek istemeyebilirsiniz. Bu tip durumlar için kot mont görünümünde çok güzel ürünler var. Benim de montlarımdan birisi ve 110 km/h ile sürüklenme içeren bir kazada (videosu forumda ve Youtube' da var) çok düşük hasar alarak beni tam hasarsız kurtarmıştır, tabi ki tüm ekipmanları bütün olarak düşünmelisiniz. Eğer motosiklet montu görünümünde fiyat performans ve 3mevsim ürünü arıyorsanız "Venom" markasına bakabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem kesinlikle "RiderDenim" yönünde olacaktır, mutlaka göz atmanızı öneririm. Ayrıca kasktan farklı olarak ikinci el de bakmanızda bir sakınca yoktur. İkinci el alacaksanız korumalarını özellikle kontrol edin, çok adi korumalar ile değiştirilmediğinden veya tamamen çıkartılmadığından emin olun.

Pantolon:
    Fazla önemsenmese de bacak+diz+kalça yaralanmaları ve kırıklarından sizi koruyacaktır. Dez avantajı ise alacağınız modele göre sıcak havalarda sizi çok rahatsız edebilecek kadar terletebilir, hatta pişik olmanıza neden olabilir. Yine de en güvenilir ekipmanlardan biridir. Marka olarak yine RiderDenim öneririm. Özellikle günlük kullanım için sökülebilir korumaları olan modeller oldukça pratik. Bunda da ikinci el bakabilirsiniz, işinizi görecektir. Ancak mont konusunda yaptığım korumalarla ilgili ikazlar bunda da geçerli. Pantolon ile birlikte deri kaplı tokaya sahip bir kemer de temin ederseniz depo çizilmelerinden motosikletinizi koruyabilirsiniz.

Dizlik:
    Eğer ki motosiklet pantolonu al[a]madıysanız kesinklikle ama kesinlikle dizlik kullanmalısınız. Fiyatları çok uygun olan modeller dahi sizi gerçekten koruyacaktır. Birçok mafsallı model ilk etapta güven vermese de çoğu durumda sizi kurtaracaktır. Marka olarak yine "Venom" öneririm. Tek mafsallı modellerinin fiyatları ve dayanıklılıkları tam bir fiyat performans ürünü olduklarının kanıtıdır. İkinci el fiyatları yenilerinden çok farklı olmasa da ikinci el tercih edebilirsiniz, tabi ki bu durumda lastiklerinin sağlam olduğundan emin olun.

Eldiven:
    Yazın kullanacağınız eldiven kışın, kışın kullanacağınız ise yazın işinizi görmeyecektir. O nedenle 4 mevsim eldiven diye bir şeyin olmadığını bilmenizi isterim. Yine "Venom" un eldivenlerinden çok memnun kaldım. Birçok serisini kullandım ve genel olarak fiyatının çok üzerinde sonuç aldım. Bulabilirseniz ve bütçenizi aşmazsa bileklikli modellerini tercih etmelisiniz. Aksi halde VNP-583 modeli de işinizi görecektir. Forumdaki bir konu altında kısa süre önce eldiven ile ilgili bir yazı yazmıştım, ararsanız ve okursanız seçim konusunda yardımı olacaktır. İkinci elini çok tavsiye etmesem de alınabilir, mümkünse yeniye yönelmekte yarar vardır.

Bot: Alacağınız motosiklet botu en azından ayağınızın küçük topuk kısmını koruyacak tasarım ve ebatta olmalıdır. Kesinlikle bağcıklı modeller tercih edilmemeli, kilit mekanizmalı veya fermuarlı modellere yönelinmeli, Vibram Taban önceliğiniz olmalı, kendisini kanıtlamış bir marka olmalıdır. Bu noktada size önerim kesinlikle ama kesinlikle YDS' olur. YDS yurt içinde iş ayakkabıları ile, yurt dışında ise askeri bot ve ürün çalışmaları ile tanınan harika bir yerli markamız. Ürünlerinin fiyat performansı çok ileri seviyede, toplamda 3 adet YDS kullandım, bunlardan birisi 6. yılında kullanılmaz diyebileceğim hale geldi ki birçok arkadaşımız o botu hala kullanılabilir görecektir. Küçük bir tiyo; sitelerinde yeni uzun motosiklet bot modellerinde şu an çok uygun bir fiyat var, niyetiniz varsa kaçırmadan alın derim. Mecbur durumda ikinci eli de tercih edebilirsiniz lakin hijyen nedeni ile çok öneremiyorum.

Bel/Böbrek koruma - Sırtlık:
    Hemen herkesin önemsemeden geçtiği ve genellikle uygun fiyatı ile çok iyi işler çıkartan korumadır kendileri. Özellikle serin ve soğuk havalarda böbrek rahatsızlıklarından sizi koruyacağı gibi bel ağrılarınızı azaltır, kazada belinize destek olarak çok ciddi yaralanma ve sakatlıklardan sizi korumaya çalışır (beni defalarca korumuştur kendileri). Eğer ki tek teker çalışması yapacaksanız veya günlük kullanımda tabiri caizse üşenmiyorsanız bel/böbrek koruma yerine sırtlık kullanmanızı öneririm. Bel/Böbrek korumanın avantajı daha küçük boyutlarla kullanılmadığında taşıma ve saklamanın mümkün olması ise, sırtlığın avantajı koruma oranının çok daha yüksek olmasıdır. Birçok marka model mevcut, ancak mağazada dokunmadan kalitesini görmeden internetten almamanızı öneririm.

Benim önerilerim bunlardır. Marka ve model önerilerini sebeplerini izah ederek anlatmak istedim ki seçiminizde daha doğru sonuçlar alın, bir kaza durumunda beddua etmenizdense küçük de olsa bir yardımımız dokunmuş olsun. Bir de; kesinlikle ekipman alımına, motosikletle ekipmansız gitmemeniz gerektiğini hatırlatırım.

Bu konuyu halledince motosikletinize ve bütçenize göre lastik seçimi, motosiklet seçimi, eğitim, bakım, yağ seçimi gibi konulara da bakıp gerekirse sormaktan çekinmeyin.

Şimdiden keyifli sürüşler dilerim.
    tommygun ve Kerem34_ bunu beğendiler.

emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    @KuralZ abi gerçekten ucuzmuş YDS'nin uzun botu, şu anki piyasaya göre.

Alabileceğin en iyi ekipmanı ve yürütmekte( bakımlar yakıt vs.) veye borcunu ödemekte zorlanmayacağın en iyi motoru al. Diyebileceğim tek şey bu. Gerisi tamamen size kalmış.

Alıntı TNtflich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar, aranıza yeni katıldım.Daha öncesinde motosikletle ne ilgim ne alakam oldu , bu yüzden bilgim çok kısıtlı.
    Sizden ricam kendi tecrübelerinizden yola çıkarak " başlarken keşke şunu şöyle yapsaydım " dediğiniz genel öneriler vermeniz. Bunun dışında ekipmanların çok önemli olduğunu biliyorum ama markalarla ilgili en ufak bilgim yok. Ekipman önerisinde bulunabilirseniz sevinirim. (Düşündüğüm bütçe tüm ekipmanlar için 3000 TL, o paraya güvenilir ekipman alınmaz diyorsanız max. 5000 TL ye kadar çıkabilirim) Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
    Öncelikle tarzını bulman gerek . Motosiklete ne ile başlıyorsun. Scooter ,naked , enduro, chopeer, sport tarz olarak hepsi farklı.
    Ekipmanı elinden geldiğince tarzına göre alırsın genellikle.
    Ekipmanı N11 den temin edebilirsin. Her alışverişte indirim kuponu alarak toplamda hatrı sayılır miktarda indirim avantajın olur.
    Mesela önce mont al. Alışverişini tamamlayınca. Montun fiyatına göre sana 50 veya 100 TL lik bir sonraki alışverişe kullanmak için kupon verir . O kuponu kask almak için kullan. Daha sonra pantolon elviden vb tamamlarsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:53 ----------

Alacağın motosikletin lastikleri nylon olur sıfır bile alsan genellikle. İyi bir lastikle degistirmelisin. Acemilik ile beraber ani bir durumda veya islakta seni pişman eder.
    Trafiğe dikkat edeceksin. Önünü görmediğin yolda hız yapma . Emniyet şeritlerinde veya aralarda dikkatli ol.
    Birde dizlik kullan serin havalarda farkına varmassin ama ileride romatizma vb sıkıntılar çıkarır dizlerde

Motosiklet ile önceden hiç ilgi alakanız yokmuş, teorik bilgiler edinmek için bolca araştırma yapın ve kaliteli kanalların videolarını izleyin bu size çok şey katacaktır motora başlamadan önce 2 sene boyunca bol bol bunları yapmış birisi olarak bunlar sayesinde motorun üstüne oturduğumda hiç yabancılık çekmemiştim izlediğiniz yarım yamalak ileri sürüş videosunun bile faydası oluyor tabiki de yüz yüze olduğu gibi olmaz ve eğitimler kişiseldir ama yararı olan bir şeyler illaki görürsünüz, videoları izledikçe ve araştırmalar yaparak artık bilginizle herhangi bir sorun olduğunda burada bu olmuş diyebileceksiniz. Ben motora ilk oturduğumda ilk başta gazı fazla verdim altımdan kayıyordu refleks olarak arka frene bastım çok ilginçtir normalde herkes ön frene basıp motoru kaydırıp düşer ama ben artık videolardan izleyip refleks haline getirmiştim onu, bu zamana kadar ki tek kaza teşebbüsümdür başka da yok Allah'a şükür. Teorik bilgi de en az pratik kadar önemli bunu ihmal etmeyin. Tekerinize taş değmesin.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)