Artçı için alacağım ama çoğunlukla ben kullanacağım. (kafa şeklimiz ve bedenimiz aynı.)
NXR Kaskım var ama uzun mesafe gezilerinde kullanıyorum. Kısa mesafe bakkala vs gittiğim zaman çalınır diye motorun üstünde bırakamıyorum. Elimde gezdirmem gerekiyor. Motorun aynasına bıraktığım zaman sırtımı dönüp gidebileceğim, aklımın kaskta kalmayacağı, en azından çalınsa da zararımın az olacağı bir kask bakıyorum. Bu çalınma mevzusunu biraz fazla vurguladım, neden mi çünkü bu corona olayları olmadan, yaklaşık 2 sene önce 1 haftalık Arai kaskımı çaldırdım. Büyük bir AVM otoparkına motorla girip aynasına asıp bıraktım. Daha önce sürekli yaptığım birşey olduğu için çalınma ihtimali aklımın ucundan geçmedi. Arai fiyatları malum. baya canımı yakmıştı o çalınma mevzusu. Şehir içi kısa mesafe her yere 200 liralık LS2 kaskla gidiyorum. Bu kaskta bildiğimiz yoğurt kovası tabir edilen plastikten. En son konulardaki 1000RR ile kaza yapan arkadaşın ikiye bölünen Shoei kaskını gördükten sonra kendi kendime napıyorum ben dedim. En azından fiber bir kask almak istiyorum. Bu paraya da fiber olarak sadece LS2 FF323 varmış sanırım. Bütçeyi bir miktar daha esnetebilirim. Birde sormak istediğim bir konu var. Bu polikarbonat kasklar ne kadar güvenilir? Çoğu yerde leğen plastiğinden farkı olmadığını, alınmaması gerektiği yazılmış.