nicknamer adlı üyeden alıntı
Geçen arabayla gezerken MT09 parçalanmıştı, ters şeritte bariyerli yoldaydım. Bir sürü motorcu toplanmış tabi. Belli virajı alamamış arkadaş, Ümraniye'de oluyor bu. Bakış kaçırmış bariyere girmiş, zaten bilenler vardır aramızda Ümraniye'nin bazı otobandan çıkış-dönüş virajları acayip keskin. Hatta bazı yerlerden otomobille bile geçseniz "bunu kim tasarladı?" diye sorarsınız, o kadar anlamsız dönüşleri var.
Bariyerler katil bu belirgin, bariyer varsa yol doluysa yavaş süreceksin 20 kmh bile fazla. Bunlar için Youtube'da yığınla video var. Bakış kaçar, kontrol gider, heyecanlanırsın, ani fren çalışmamasındır, dalgınsındır, kas motor gücün kitlenir vs vs.
Bisiklet, motosiklet ve araba sürüyorum, sırayla. Algıları hepsinin öyle farklı ki. En temizi gerçekten yaya kalmak diyorum.
Bisiklette hiç umursamıyorlar sizi. Görmüyorlar. Bayağı bildiğiniz görmemek ama.
Motosiklette "o oradan geçer" diyorlar yada makina biraz güçlüyse gereksiz yerlerde gereksiz özgüven kullanıyoruz.
Arabaya hiç girmiyorum, zira onda 3 tane ayna koymuşlar baksın sürücüler diye ama kullanan sayısı çok az.
Yayalıkta hiç risk yok değil var ama sadece yaya iken. Otobüse bindiğin an hiçbirşey umrunda değil, metrodaysan başına neredeyse çok ütopik şeyler dışında birşey gelmez.
Gerçekten yaşadıkça yaya'lığıma dönesim geliyor. Sonra yağmur, otobüs seferi vs. başa dönüyorum.
Sabiha Gökçen'e arabayla giderken trafiğe saydırıyorum.
Yavuz Sultan Selim'e motosikletle giderken yola yağını bırakan kamyonlara saydırıyorum.
Bisiklete hiç girmeyeyim, 5 km sonra sağ tarafta dinlenme yeri arıyorsunuz.
Yazdım çünkü, vazgeçme eşiği otomobil değil. Sevdikleriniz. Sevdiği az olan insan motora binmekten korkmuyor. Ben R25'i alırken siteden bir arkadaş bana bir mesaj atmıştı hiç unutmam: "Motor üzerinde olacaksan hayat ayarınla oynuyorsun. Artık ölüme 1 tık yakın, yaşama 1 tık uzaksın. Biliyorsun değil mi?" diye. Motor üzerindeki yeşillerin, mavilerin, rüzgarın karşılığında hayatta daha değerli birşey bulamayanların aracı motosiklet. Ama böyle olması da gerekmiyor, herşey iki elinizde.
Bu kadar yazdım sebebi: kazalar gerçekten ihmalden oluyor. KASK, EKİPMAN TAKIN. Aynaları kullanın, araçlara yakın geçmeyin, hızınızın=hayatınız olduğunu hatırlayın, gereksiz yerde gaz vermeyin, söyledim ama tekraren: KASK, EKİPMAN TAKIN. 30 metre ilerideki markete gidiyorsanız, yakınsa kask takmamazlık yapacaksanız binmeyin.
Dikkatli ve güvenli sürüşle yola çıkın, kontrolleri ihmal etmeyin.