Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bir çocuğun İstekleri ve geri çevrilişleri

REKLAM ALANI

Sımdı yazcagım yazıyı buraya yazmaya once cekındım ve acaba yazsammı yazmasammı dıye dusundum sonra aklıma sızlerın ne kadr ıyı ınsanlar oldugunuzu dusunup yazmaya karar verdım
    Şımdı okumaya basladıgınızda ilk satırlar sıze alakasız gelebılır ama devamını okudukca konuyu anlamaya baslıycaksınız.
    Evet her kucuk cocuk gıbı benımde ısteklerım oluyordu 7 yasındayken ailemden kucuk bır kedı ıstemıstım ama onlar neee kedimı ıyyy tereyagına kılı duser heryerı pısletır ustunu basını cırmalar kan ıcınde kalırsın gorursun demıslerdı ve ben o an ıstegımden vazgecmıstım.Sonra bırazdaha byudum ve 10 uma geldım bu seferde bır kopek ıstıyordum bunu aileme soledıgımde ne kopegı pıs salyalarını heryere bulastırcak,heryere tuylerını dokecek,sonraa her sabah gezdırmen lazım ee senın okulun var nasıl gezdırcen,sonra heryere pıslıycek onları temızlıyceksın deyıncee hemn vzgectım ve daha duzgun seyler ıstemeye basladım(aileme gore bana gore cok normaldı ) Artık yasım 18 olmustu artık ailemden daha buyuk seyler ıstemeye baslamıstım ve bu ıstek artık bır tutkuya donusmustu evet anlıycanız gıbı artık bır MOTOSİKLET istiyordum ve onlar yıne bılındık tepkıyle ne motosıkletı dusup olceksın bıde senlemı ugrascaz hıc haber ızlemıyomsun fln fılna gereksız seler soledıler ama bu sefer farklıydı ben bu ıstegımden bır turlu vazgecemıyordum sankı beynımın ıcı motorrrr motrrrr dıye ınlıyodu, hep yanımdan gecen motora aç gıbı bakar agzımın suyu akardı ve her sesın arkasında onu gormek ıcın kovalardım.Hla ıcımde bu ıstek olmasına ragmen bır motorum yok.Insan buyudukce herseyı anlamaya baslıyor.Benım ıstegım kedıyı,kopegı sevmedıklerınden degıl maddı sorunlar yuzunden almadıklarını anladım.Galıba motor ıcınde bu gecerlı bende buyuzden ustlerıne gıdıp ısrar etmeıyorum gıdıp kendım para kazanıp ılk motorumu alıcam kafaya koydum ama bunun ıcın bı 5 sne daha beklemem lazım.Ne demısler sabırla işeyen mermerı delermıs ıste bole bunları tek tek yazdım eeger okuduysanız ne mutlu bana esen kalın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    umarım kendi kazandığın para ile alırsın inan o zaman her şeyin tadı bir başka oluyor.

Motosikleti
    :'(

oyy

oyyy yazık sana...!
    olsun kendi paranla aldığın herşey herzaman daha kıymetli olur...
    Allah gönlüne göre versin...
    ::kalbim::tmr::kalbim::

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cocukken insan bazen buyuklerin hislerini anlayamayabiliyor.
    Ne zaman bir baba olursun babanı o zaman anlarsın ne hissettiklerini.
    Senin yasadıgın seylerin birçogunu ben de yasamıstım küçükken. Ama yasadıgım tek bir olay varki o benim gözümden asla gitmez ömrümce...

Yaklaşık 5 6 yaslarındayım ve kadıkoy hasanpasanın o eki binaların oldugu zamanlar cocuklugumu yasamaya calıstıgım zamanlarda geçer bu olay.
    Bir gun arkadasımla sokakta oynarken simitçi geçiyor yanımızdan. o meshur simitçi selzenisleri ile. Arkadasım la hadi simit alalım dedik. Kararımız kesindi. Arkadasım yeni yapılan o lüks binasının onunde yukarıya balkonlarına dogru seslendi annesine..
    -Anneeeeeeeee
    -simitçi geldi para verrrrr.

Annesi sepetle salarken aşağıya dogru bu arada bende bizim evin o 30 yıllık ahsap kapısını tıkırdatıyordum.
    Karsıma annem cıktı.
    -Anne simitci geldi pana para veririmisin simit alacagım.....
    Annemin tek cevabı su oldu.
    -Para yok oglum...

Ben cocuk aklımla ısrar üzerine ısrar ediyordum. Arkadasım almıstı ya, sözlesmistik ya simdi ben alamıyorum olmazdı ki ama.

Bir süre ısrardan sonra sinirdenmi yoksa istedigimin yapılmamasındanmı ağlamaya basladım.
    Annemde benimle birlikte oturup ağladı..
    Ve cok zaman sonra anladım.
    O gün Annemin cebinde bir simit parası kadar para bile yokru...

Bu olayı asla ama asla unutmam.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 mct
    cerrahı inan beni çok etkiledin...
    ben motor isteyince evde önce olmaz,ne işin var falan dediler. bende kendim alırım ozaman dedim. ala biliyorsan al dediler. çünki inanmıyorlardı alabileceğime. bi akşam eve kaskla geldim.hıh böyle devam et bikaç seneye alırsın deyip alay ettiler. bende anahtarı gösterdim annem fenalık geçiriyordu
    çin min kendi paramla aldım ve mutluyum
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cocukken insan bazen buyuklerin hislerini anlayamayabiliyor.
    Ne zaman bir baba olursun babanı o zaman anlarsın ne hissettiklerini.
    Senin yasadıgın seylerin birçogunu ben de yasamıstım küçükken. Ama yasadıgım tek bir olay varki o benim gözümden asla gitmez ömrümce...

Yaklaşık 5 6 yaslarındayım ve kadıkoy hasanpasanın o eki binaların oldugu zamanlar cocuklugumu yasamaya calıstıgım zamanlarda geçer bu olay.
    Bir gun arkadasımla sokakta oynarken simitçi geçiyor yanımızdan. o meshur simitçi selzenisleri ile. Arkadasım la hadi simit alalım dedik. Kararımız kesindi. Arkadasım yeni yapılan o lüks binasının onunde yukarıya balkonlarına dogru seslendi annesine..
    -Anneeeeeeeee
    -simitçi geldi para verrrrr.

Annesi sepetle salarken aşağıya dogru bu arada bende bizim evin o 30 yıllık ahsap kapısını tıkırdatıyordum.
    Karsıma annem cıktı.
    -Anne simitci geldi pana para veririmisin simit alacagım.....
    Annemin tek cevabı su oldu.
    -Para yok oglum...

Ben cocuk aklımla ısrar üzerine ısrar ediyordum. Arkadasım almıstı ya, sözlesmistik ya simdi ben alamıyorum olmazdı ki ama.

Bir süre ısrardan sonra sinirdenmi yoksa istedigimin yapılmamasındanmı ağlamaya basladım.
    Annemde benimle birlikte oturup ağladı..
    Ve cok zaman sonra anladım.
    O gün Annemin cebinde bir simit parası kadar para bile yokru...

Bu olayı asla ama asla unutmam.
    gercekten cok dogru.İnsan belkı kucukken anlamıyor ama buyuduk ce bazı seylerın farkına varmaya baslıyosun ıste o zman ınsan kendını gercek haytta oldugunu anlıyor ve hayatını ona gore yasıyor.sımdı ısrar etsem alcak durumları var ama neden bı daha sıkıntı yaratıyımkı kendı paramla alırım paşa pşa bınerım

AKREPAHMET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Inşallah Kendi Kazandiğin Pra Ile Alirsin Kardeşim.herşeyin Hayirlisi Takma Kafani.
    [I][B][COLOR="Blue"]Ahmet KÖSE[/COLOR][/B][/I]
    [I][B][COLOR="Blue"]05544016341[/COLOR][/B][/I]
    ::tutkuy::

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    Banada hep böyle yaptılar herşeyden soğuttular sonra akıl hastası olunca motoru soluksuz aldılar.
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    5 sene bekleme bence, anladigim kadariyla universitede okuyorsun, bi iş bul ve çalış üşenmeden belki gıdım gıdım birikicek ama o motoru aldiginda dünyalar da senin olacaktir. en fazla 1 seneye kredi de alip hoş bi motor edinebilirsin, yeter ki sana gelecek için de tecrube kazandiracak bi iş bul okulu da aksatmadan sürdürebilecegin.

Alıntı benkaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben motor isteyince evde önce olmaz,ne işin var falan dediler. bende kendim alırım ozaman dedim. ala biliyorsan al dediler. çünki inanmıyorlardı alabileceğime. bi akşam eve kaskla geldim.hıh böyle devam et bikaç seneye alırsın deyip alay ettiler. bende anahtarı gösterdim annem fenalık geçiriyordu
    ben de aldim şimdi kaskla gidip anahtari sallamasi kaldi

infinitedreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor Dadyw
    İşin zor kısmını atlatmışsın, az kalmış... alacaksın!
    [B][SIZE="2"][COLOR="Purple"]infinitedreams... [/COLOR][COLOR="DarkRed"]ama siz onu demonicdreams olarak tanıdınız.[/COLOR][/SIZE][/B] 25.12.2005'den beri

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    dostum aynısı banada oldu ama ben bırıktırıncede aldıgım motor mz251 idi oda kazalıymış bana''bak serkan aldıgın motor önü başka yere arkası başka yere gidiyor gel sen bundan vaz gec araba''alalım dedıler onları sonkez kırmadım ama şartlı oldu bundan sonra alacagıma karısmak yok dedım ve oyle oldu sonrada yıne bırıktırdım ve aldım motorumu şimdi hem motorum hemde kar şahinim var ama şunu unutma borçsuz hiçbirşey olmasmış yani benim için bu boyle,
    unutma ''NE KADAR AZ HAYAL KURARSAN O KADAR AZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARSIN''dostum

Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 sene bekleme bence, anladigim kadariyla universitede okuyorsun, bi iş bul ve çalış üşenmeden belki gıdım gıdım birikicek ama o motoru aldiginda dünyalar da senin olacaktir. en fazla 1 seneye kredi de alip hoş bi motor edinebilirsin, yeter ki sana gelecek için de tecrube kazandiracak bi iş bul okulu da aksatmadan sürdürebilecegin.

ben de aldim şimdi kaskla gidip anahtari sallamasi kaldi
    Dostun zaten iş varda bıraz zor bırıkıyor 5 sene zatn bıraz ucmusum hesap ettım 2 sende alırım

Spatula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100KM siyah
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ''NE KADAR AZ HAYAL KURARSAN O KADAR AZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARSIN''dostum
    walla çok doğru diosun ben daha 16 yaşındayım aynen arkadaşın yazdığı gibi bende birçok şey istedim istiyecemde heralde amabenim kafamın takıldığı bi konu war ben babama motor alıcam dedim çalıştığım içn yazları parasını ödeyebilirim dedim hatta şu anda çatır çatır ödüyoruzda neyse bizimkiler yinede izin vermiyorlardı ölrsün bilmmne die en sonunda aldım ama...
    tabiki insanın kendi parasıyla aldığı motora binmesi bambaşka oluyor en azından motoru ben aldım diebiliosunuz kendinize ait olarak görüorsunuz ( nekadar ruhsatta babamın adı yazsada e napiim daha 16 yım )
    İyi kötü kazanırım para ama kaltptir asıl kumabara bi sevgilim yoksa kollarımda napiim Mondiali altımda :P

Mili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Umarım günün birinde istediğin motoru alırsın. Kendi paranla almak tabiki daha fazla haz verecektir sana. Ama bunun için beş sene beklemeliyim diyorsan bekle programını en nihayetinde sen sana göre yapmışsındır.

Cerrahi üstadım hikayen çok derinden ve hemen hemen bi çok insanın küçüklüğündeki bazen buğulu bir camın ardından bakarmış gibi hatırlanan bir hikayeydi. Paylaştığın ve bir çoğumuzu her ikinizde çocukluğumuza götürdüğünüz için teşekkür ederim.
    Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Bazen bakıyorum, babasının parasıyla aldığı motosikletlerle asfaltı kazıyor, olmadık hareketler yapıyor ve yetmezmiş gibi benim motora bakıp "Aa 250 likmiş bu pek te şirin" gibi abuk laflar ediyorlar.

Tabi ben bu adamlara cevap bile verme gereği duymuyorum. Hayatta herşeye çaba sarfetmeden sahip olan adamlardan olmadığım için bazen şükrediyorum. Çünkü onlar 20.000 ytl lik motorların baktıkları zaman benim 3 kuruşluk motoruma baktığımda hissettiğim şeylerin yarısını bile hissedemezler.

Sen de aileni sıkıştırmak yerine kendini sıkıştır. 5 yıllık bir plan yap ve bağlı kal. Sonunda kendini hayallerindeki motosikletin üzerinde bulacaksın. Eğer olmazsa bil ki suç ailende değil sendedir.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim bizde aynı durumdağız arada sıra belki ark motorunu alıyom biniyom ama rlindi sonun da alıcam bende
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Cerrahi ağzına sağlık duygulandırdın beni vallahi. Aslında çoğumuz az yada çok sıkıntıları olan bir toplumda yetiştik. Şimdiki nesil bize göre çok şanslı. Artık herşey o kadar kolay elde ediliyor ki elimize geçince de hiçbir kıymeti olmuyor. Ailesinden motosiklet almasını isteyen arkadaşlara söyleyecek bir tek lafım var bu güne kadar tabiki her isteğiniz aileniz karşıladı. Ama onlardan motosiklet istediğinizde maddi durumları müsait olsa bile olmaz alamyız deyince şaşırmayın lütfen. Motordan düşüp saçınızın teline zarar gelse ananızın babanızın yüreğine kor gibi düşer. Sırf sizi düşündükleri için alamıyorlar. Bu durumda da çalışıp eliniz ekmek tuttacak para kazanmanın ev geçindirmemnin kira ödemenin sorumluluğunu alacaksınız, ondan sonra bir motora sahip olabilirsiniz. İstatistikler 35 yaşın üzerindeki motosiklet sürücülerinin nadiren yaralanmalı kazaya karıştığını gösteriyor. Geç olsun güç olmasın. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasibetsin.

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı benkaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnan benımde aynısı oldu..şimdi borc oduyorum 8 ay kaldı. 8 ay sonra kendi cabalarım sonucu elime gecen bi şey var be ben cok mutluyum...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    öncelikle çok güzel bir yazı olduğunu belirtmek isterim... eline sağlık

şu anki motorumu ailem aldı. çünkü öğrenciyim. çok pahalı birşey değil ama motoru öğrenmek için ideal. ilk başta bizimkilerde de böyle korkular vardı. ya bişey olursa ya hızlı giderse.

bana da kendimi kanıtlamak düşüyordu. dikkatli bir sürücü olmak için elimden geleni yaptım. şu anda ailemin güvenini kazandım. keşke imkanlar daha fazla olsa da daha iyi motorlar alabilsek diyorlar.

ailenizin sizin hakkınızda düşüncelerini anlamak için sizin de bir çocuk sahibi olduğunuzu düşünün biraz da olsa anlarsınız
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    helall olsun arkadaşımm...Bu senın omrun boyunca sende bi güzel hatıra olarak kalır.... Dana nice gezilere...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler