Bir çocuğun İstekleri ve geri çevrilişleri
Reklamlar
-
29 Ağustos 2006, 11:03
Reklamlar
-
29 Ağustos 2006, 11:13
umarım kendi kazandığın para ile alırsın inan o zaman her şeyin tadı bir başka oluyor.
-
29 Ağustos 2006, 11:15
oyy
oyyy yazık sana...!
olsun kendi paranla aldığın herşey herzaman daha kıymetli olur...
Allah gönlüne göre versin...
-
29 Ağustos 2006, 11:23
Cocukken insan bazen buyuklerin hislerini anlayamayabiliyor.
Ne zaman bir baba olursun babanı o zaman anlarsın ne hissettiklerini.
Senin yasadıgın seylerin birçogunu ben de yasamıstım küçükken. Ama yasadıgım tek bir olay varki o benim gözümden asla gitmez ömrümce...
Yaklaşık 5 6 yaslarındayım ve kadıkoy hasanpasanın o eki binaların oldugu zamanlar cocuklugumu yasamaya calıstıgım zamanlarda geçer bu olay.
Bir gun arkadasımla sokakta oynarken simitçi geçiyor yanımızdan. o meshur simitçi selzenisleri ile. Arkadasım la hadi simit alalım dedik. Kararımız kesindi. Arkadasım yeni yapılan o lüks binasının onunde yukarıya balkonlarına dogru seslendi annesine..
-Anneeeeeeeee
-simitçi geldi para verrrrr.
Annesi sepetle salarken aşağıya dogru bu arada bende bizim evin o 30 yıllık ahsap kapısını tıkırdatıyordum.
Karsıma annem cıktı.
-Anne simitci geldi pana para veririmisin simit alacagım.....
Annemin tek cevabı su oldu.
-Para yok oglum...
Ben cocuk aklımla ısrar üzerine ısrar ediyordum. Arkadasım almıstı ya, sözlesmistik ya simdi ben alamıyorum olmazdı ki ama.
Bir süre ısrardan sonra sinirdenmi yoksa istedigimin yapılmamasındanmı ağlamaya basladım.
Annemde benimle birlikte oturup ağladı..
Ve cok zaman sonra anladım.
O gün Annemin cebinde bir simit parası kadar para bile yokru...
Bu olayı asla ama asla unutmam.
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
29 Ağustos 2006, 11:29
cerrahı inan beni çok etkiledin...
ben motor isteyince evde önce olmaz,ne işin var falan dediler. bende kendim alırım ozaman dedim. ala biliyorsan al dediler. çünki inanmıyorlardı alabileceğime. bi akşam eve kaskla geldim.hıh böyle devam et bikaç seneye alırsın deyip alay ettiler. bende anahtarı gösterdim annem fenalık geçiriyordu
çin min kendi paramla aldım ve mutluyum
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
-
29 Ağustos 2006, 11:30
CERRAHI adlı üyeden alıntı
Cocukken insan bazen buyuklerin hislerini anlayamayabiliyor.
Ne zaman bir baba olursun babanı o zaman anlarsın ne hissettiklerini.
Senin yasadıgın seylerin birçogunu ben de yasamıstım küçükken. Ama yasadıgım tek bir olay varki o benim gözümden asla gitmez ömrümce...
Yaklaşık 5 6 yaslarındayım ve kadıkoy hasanpasanın o eki binaların oldugu zamanlar cocuklugumu yasamaya calıstıgım zamanlarda geçer bu olay.
Bir gun arkadasımla sokakta oynarken simitçi geçiyor yanımızdan. o meshur simitçi selzenisleri ile. Arkadasım la hadi simit alalım dedik. Kararımız kesindi. Arkadasım yeni yapılan o lüks binasının onunde yukarıya balkonlarına dogru seslendi annesine..
-Anneeeeeeeee
-simitçi geldi para verrrrr.
Annesi sepetle salarken aşağıya dogru bu arada bende bizim evin o 30 yıllık ahsap kapısını tıkırdatıyordum.
Karsıma annem cıktı.
-Anne simitci geldi pana para veririmisin simit alacagım.....
Annemin tek cevabı su oldu.
-Para yok oglum...
Ben cocuk aklımla ısrar üzerine ısrar ediyordum. Arkadasım almıstı ya, sözlesmistik ya simdi ben alamıyorum olmazdı ki ama.
Bir süre ısrardan sonra sinirdenmi yoksa istedigimin yapılmamasındanmı ağlamaya basladım.
Annemde benimle birlikte oturup ağladı..
Ve cok zaman sonra anladım.
O gün Annemin cebinde bir simit parası kadar para bile yokru...
Bu olayı asla ama asla unutmam.
gercekten cok dogru.İnsan belkı kucukken anlamıyor ama buyuduk ce bazı seylerın farkına varmaya baslıyosun ıste o zman ınsan kendını gercek haytta oldugunu anlıyor ve hayatını ona gore yasıyor.sımdı ısrar etsem alcak durumları var ama neden bı daha sıkıntı yaratıyımkı kendı paramla alırım paşa pşa bınerım
-
29 Ağustos 2006, 11:46
Inşallah Kendi Kazandiğin Pra Ile Alirsin Kardeşim.herşeyin Hayirlisi Takma Kafani.
[I][B][COLOR="Blue"]Ahmet KÖSE[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR="Blue"]05544016341[/COLOR][/B][/I]
::tutkuy::
-
29 Ağustos 2006, 12:02
Banada hep böyle yaptılar herşeyden soğuttular sonra akıl hastası olunca motoru soluksuz aldılar.
büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)
-
29 Ağustos 2006, 12:10
5 sene bekleme bence, anladigim kadariyla universitede okuyorsun, bi iş bul ve çalış üşenmeden belki gıdım gıdım birikicek ama o motoru aldiginda dünyalar da senin olacaktir. en fazla 1 seneye kredi de alip hoş bi motor edinebilirsin, yeter ki sana gelecek için de tecrube kazandiracak bi iş bul okulu da aksatmadan sürdürebilecegin.
benkaan adlı üyeden alıntı
ben motor isteyince evde önce
olmaz,ne işin var falan dediler. bende
kendim alırım ozaman dedim.
ala biliyorsan al dediler. çünki inanmıyorlardı alabileceğime. bi akşam eve kaskla geldim.
hıh böyle devam et bikaç seneye alırsın deyip alay ettiler. bende anahtarı gösterdim annem fenalık geçiriyordu
ben de aldim şimdi kaskla gidip anahtari sallamasi kaldi
-
29 Ağustos 2006, 12:11
İşin zor kısmını atlatmışsın, az kalmış... alacaksın!
[B][SIZE="2"][COLOR="Purple"]infinitedreams... [/COLOR][COLOR="DarkRed"]ama siz onu demonicdreams olarak tanıdınız.[/COLOR][/SIZE][/B] 25.12.2005'den beri
-
29 Ağustos 2006, 12:13
dostum aynısı banada oldu ama ben bırıktırıncede aldıgım motor mz251 idi oda kazalıymış bana''bak serkan aldıgın motor önü başka yere arkası başka yere gidiyor gel sen bundan vaz gec araba''alalım dedıler onları sonkez kırmadım ama şartlı oldu bundan sonra alacagıma karısmak yok dedım ve oyle oldu sonrada yıne bırıktırdım ve aldım motorumu şimdi hem motorum hemde kar şahinim var ama şunu unutma borçsuz hiçbirşey olmasmış yani benim için bu boyle,
unutma ''NE KADAR AZ HAYAL KURARSAN O KADAR AZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARSIN''dostum
-
29 Ağustos 2006, 12:22
mithrelios adlı üyeden alıntı
5 sene bekleme bence, anladigim kadariyla universitede okuyorsun, bi iş bul ve çalış üşenmeden belki gıdım gıdım birikicek ama o motoru aldiginda dünyalar da senin olacaktir. en fazla 1 seneye kredi de alip hoş bi motor edinebilirsin, yeter ki sana gelecek için de tecrube kazandiracak bi iş bul okulu da aksatmadan sürdürebilecegin.
ben de aldim şimdi kaskla gidip anahtari sallamasi kaldi
Dostun zaten iş varda bıraz zor bırıkıyor 5 sene zatn bıraz ucmusum hesap ettım 2 sende alırım
-
29 Ağustos 2006, 12:23
İyi kötü kazanırım para ama kaltptir asıl kumabara bi sevgilim yoksa kollarımda napiim Mondiali altımda :P
-
29 Ağustos 2006, 12:24
Umarım günün birinde istediğin motoru alırsın. Kendi paranla almak tabiki daha fazla haz verecektir sana. Ama bunun için beş sene beklemeliyim diyorsan bekle programını en nihayetinde sen sana göre yapmışsındır.
Cerrahi üstadım hikayen çok derinden ve hemen hemen bi çok insanın küçüklüğündeki bazen buğulu bir camın ardından bakarmış gibi hatırlanan bir hikayeydi. Paylaştığın ve bir çoğumuzu her ikinizde çocukluğumuza götürdüğünüz için teşekkür ederim.
Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında...
-
29 Ağustos 2006, 12:25
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bazen bakıyorum, babasının parasıyla aldığı motosikletlerle asfaltı kazıyor, olmadık hareketler yapıyor ve yetmezmiş gibi benim motora bakıp "Aa 250 likmiş bu pek te şirin" gibi abuk laflar ediyorlar.
Tabi ben bu adamlara cevap bile verme gereği duymuyorum. Hayatta herşeye çaba sarfetmeden sahip olan adamlardan olmadığım için bazen şükrediyorum. Çünkü onlar 20.000 ytl lik motorların baktıkları zaman benim 3 kuruşluk motoruma baktığımda hissettiğim şeylerin yarısını bile hissedemezler.
Sen de aileni sıkıştırmak yerine kendini sıkıştır. 5 yıllık bir plan yap ve bağlı kal. Sonunda kendini hayallerindeki motosikletin üzerinde bulacaksın. Eğer olmazsa bil ki suç ailende değil sendedir.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
-
29 Ağustos 2006, 12:29
kardeşim bizde aynı durumdağız arada sıra belki ark motorunu alıyom biniyom ama rlindi sonun da alıcam bende
YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
HONDA FAN ..!
-
29 Ağustos 2006, 13:22
Cerrahi ağzına sağlık duygulandırdın beni vallahi. Aslında çoğumuz az yada çok sıkıntıları olan bir toplumda yetiştik. Şimdiki nesil bize göre çok şanslı. Artık herşey o kadar kolay elde ediliyor ki elimize geçince de hiçbir kıymeti olmuyor. Ailesinden motosiklet almasını isteyen arkadaşlara söyleyecek bir tek lafım var bu güne kadar tabiki her isteğiniz aileniz karşıladı. Ama onlardan motosiklet istediğinizde maddi durumları müsait olsa bile olmaz alamyız deyince şaşırmayın lütfen. Motordan düşüp saçınızın teline zarar gelse ananızın babanızın yüreğine kor gibi düşer. Sırf sizi düşündükleri için alamıyorlar. Bu durumda da çalışıp eliniz ekmek tuttacak para kazanmanın ev geçindirmemnin kira ödemenin sorumluluğunu alacaksınız, ondan sonra bir motora sahip olabilirsiniz. İstatistikler 35 yaşın üzerindeki motosiklet sürücülerinin nadiren yaralanmalı kazaya karıştığını gösteriyor. Geç olsun güç olmasın. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasibetsin.
-
29 Ağustos 2006, 13:34
benkaan adlı üyeden alıntı
ben motor isteyince evde önce
olmaz,ne işin var falan dediler. bende
kendim alırım ozaman dedim.
ala biliyorsan al dediler. çünki inanmıyorlardı alabileceğime. bi akşam eve kaskla geldim.
hıh böyle devam et bikaç seneye alırsın deyip alay ettiler. bende anahtarı gösterdim annem fenalık geçiriyordu
İnan benımde aynısı oldu..şimdi borc oduyorum 8 ay kaldı. 8 ay sonra kendi cabalarım sonucu elime gecen bi şey var be ben cok mutluyum...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
29 Ağustos 2006, 13:34
öncelikle çok güzel bir yazı olduğunu belirtmek isterim... eline sağlık
şu anki motorumu ailem aldı. çünkü öğrenciyim. çok pahalı birşey değil ama motoru öğrenmek için ideal. ilk başta bizimkilerde de böyle korkular vardı. ya bişey olursa ya hızlı giderse.
bana da kendimi kanıtlamak düşüyordu. dikkatli bir sürücü olmak için elimden geleni yaptım. şu anda ailemin güvenini kazandım. keşke imkanlar daha fazla olsa da daha iyi motorlar alabilsek diyorlar.
ailenizin sizin hakkınızda düşüncelerini anlamak için sizin de bir çocuk sahibi olduğunuzu düşünün biraz da olsa anlarsınız
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
29 Ağustos 2006, 13:48
helall olsun arkadaşımm...Bu senın omrun boyunca sende bi güzel hatıra olarak kalır.... Dana nice gezilere...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler