Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kurye için kask önerisi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Zontes S250
    Arkadaşlar bundan 2 ay önce kaza yaptım sağ bacağım kırıldı. Full ekipmandım bu arada arabayla çarpıştım.
    Kaskımla arabanın ön camına çarpıp paramparça etmişim ön camı kazanın şiddetiyle. Kaskta sadece ufak çizikler var kırık falan yok ancak ben kaskımı değiştirmek istiyorum 2. Bir kazada bu korumayı göstermiyecektir muhtemelen.

Aslında aynı Kasktan almak istiyorum ancak kask full face ve kuryelik yaparken biraz zor oluyor. Çene açılır kask almak istiyorum ancak çekiniyorum forumda bazı konularda çene açılır kaskın güvenli olmadığı falan yazıyordu.
    Yada önerebileceğiniz çene açılır kask varmı sağlamlık açısından?
    Tabi fiyatta önemli yoksa mecburen yine full face alıcam.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Bütçen ortalama ne kadar?

Motosikleti
    Zontes S250
    Alıntı berkeusta01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütçen ortalama ne kadar?
    800-1200 arası iyi olur ancak 2000 e kadar çıkarabilirim

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Aradığınız kask bu galiba.

Caberg Duke

Sharp Caberg Duke/

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Alıntı Rharus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    800-1200 arası iyi olur ancak 2000 e kadar çıkarabilirim
    Benim bütçem fazla olmadığından dolayı biraz daha uygun fiyatlı kasklara bakıyordum; çene açılır olarak LS2 FF370 modeli hoşuma gitmişti bak derim.

Motosikleti
    Zontes S250
    Link açılmıyor dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

Alıntı berkeusta01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bütçem fazla olmadığından dolayı biraz daha uygun fiyatlı kasklara bakıyordum; çene açılır olarak LS2 FF370 modeli hoşuma gitmişti bak derim.
    Sağlamlık olarak nasıl acaba?
    Uzun yolda falan full face kullanıcam yine ama çalışırken zor oluyor full face kask

Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Link açılmıyor dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

Sağlamlık olarak nasıl acaba?
    Uzun yolda falan full face kullanıcam yine ama çalışırken zor oluyor full face kask
    Bir arkadaşım bu kaskla yerde sürtünmüştü 85km/h le giderken çiziklerden başka bir şey olmadı.
    Çene açılır kask diye açılma durumu olmamış.
    %100 demiyorum kendim yaşamadığım; görmediğim için ama bence seni yarı yolda bırakmaz.

Motosikleti
    domicik 400 ug
    caberg duke 2 iyidir. hatta spor sakatlığından ötürü aylarca boyun sakatlığım vardı. motora başlayınca ilk 1 ay çok zorlandım her sürüşümden sonra ağrı çektim. caberg duke 2 çene açılır kask ve normale göre çok ağır. tabi sonra baktım bu kask boyun çalıştırıyor. sakatlığım geçti.

teşekkürler caberg duke 2. iyi ki varsın boynum her zamankinden daha güçlü. artık çok rahat 60-70 derece aşağı bakabiliyorum kask takılıyken o ağırlığa rağmen. teşekkürler caberg

neyse ilk kazamdan bir kesit paylaşırsam. 60da giderken yayaya uçarak kafa atmıştım. ilk 1-2 dakika şiddetli kafa ağrısı yaptı. 3 gün kava travmam devam etti. şahsen olumlu bakıyorum ama daha iyi sonuç verecek kask da olabilir o çarpışı absorbe edecek. yayanın durumu muallak.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Çene açılır kasklar çene açıkken sürmek için değildir aman haa. Kısa mesafe, zaten yavaş gidiyorum falan demeyin sürüs sırasında çene kısmı düzgünce kapalı olsun.
    Çene açılır kaskın amacı kısa süreli duraklamalarda kaskı çıkarmakla uğraşmak yerine çeneden açıp bir miktar ferahlamak içindir.
    Konusu açılmışken eklemek istedim.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

Ls2 groni incelemeni tavsiye ederim

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Geçmiş olsun biraderim , benim tavsiye kask değilde sürüşünle ilgili olacak , kuryesin yani büyük olasılıkla şehir içinde bir kaza yaşadın , otomobilin kaputunu aşıp ön camını parçaladıysan ciddi bir hız yapıyor olman lazım , kaskdan önce sürüş tarzını düşün kendini hatalı buluyormusun ?
    espresso bunu beğendi.

emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Bakın alttaki sayfada ingiliz devletinin finanse ettiği bir kurumun kasklara yaptığı testler ve sonucuna göre yıldızları var. Ben sadece çene açılır olanları size sıraladım:

Çene açılır olanlar

Yanlarında yazan yüzde sayıları çenesinin tamaen kapalı kalma oranı. %100 hiç açılmayanlar.
    Verilen yıldızlar ise ne kadar yüksek puan aldıklarnı belli ediyor.
    Ayrıca kaskların isimlerine tıklayınca açılan sayfada kafanın hangi bölgesine gelen darbeyi ne kadar iyi emdiğini görebilirsiniz. Yeşil en iyi, siyah en kötü.

Aynı sitenin ana sayfasında arama kısmı var. Oradan marka model seçebilirsiniz. Yada sadece marka seçip bütün modellerine bakabilirsiniz.

Motosikleti
    Zontes S250
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çene açılır kasklar çene açıkken sürmek için değildir aman haa. Kısa mesafe, zaten yavaş gidiyorum falan demeyin sürüs sırasında çene kısmı düzgünce kapalı olsun.
    Çene açılır kaskın amacı kısa süreli duraklamalarda kaskı çıkarmakla uğraşmak yerine çeneden açıp bir miktar ferahlamak içindir.
    Konusu açılmışken eklemek istedim.
    Ondan dolayı değil binalara girip çıkarken birde asansör yoksa kask çok boğuyor beni her seferinde de çıkar tak zor oluyor buff falan en azından çene açılır olursa önünü açarım binaya girerken rahatlarım. Ben sürüş güvenliğini önemsiyorum sürüş esnasında çeneyi aşık bırakmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun biraderim , benim tavsiye kask değilde sürüşünle ilgili olacak , kuryesin yani büyük olasılıkla şehir içinde bir kaza yaşadın , otomobilin kaputunu aşıp ön camını parçaladıysan ciddi bir hız yapıyor olman lazım , kaskdan önce sürüş tarzını düşün kendini hatalı buluyormusun ?
    Benim hızım normaldi kavşaktan geçiş esnasında yandan çok hızlı bir şekilde geldi çarptı. Hani arabayı Bi gördüm sonra zaten kaza olmuştu.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    [QUOTE=Rharus;4623024]Ondan dolayı değil binalara girip çıkarken birde asansör yoksa kask çok boğuyor beni her seferinde de çıkar tak zor oluyor buff falan en azından çene açılır olursa önünü açarım binaya girerken rahatlarım. Ben sürüş güvenliğini önemsiyorum sürüş esnasında çeneyi aşık bırakmam.[COLOR="Silver"]

Hah, çene açılır kask tam da bu işi görür. Yani kısa süreli inip binaya girme çıkma vb. durumlarda tam kapalı kaskı çıkarmak gerekir uzun iş, çene açılır kaskın önünü açmak yeterli olur.

Ben de önceki tam kapalı kaskımdan memnundum ama surf bu nedenlerle çene açılır kask peşindeyim. Nolan N87'den memnundum onun çene açılan modelini düşndüm ama fiyatlar uçmuş.

Motosikleti
    Zontes S250
    [QUOTE=espresso;4623106]
    Ondan dolayı değil binalara girip çıkarken birde asansör yoksa kask çok boğuyor beni her seferinde de çıkar tak zor oluyor buff falan en azından çene açılır olursa önünü açarım binaya girerken rahatlarım. Ben sürüş güvenliğini önemsiyorum sürüş esnasında çeneyi aşık bırakmam.[COLOR="Silver"]

Hah, çene açılır kask tam da bu işi görür. Yani kısa süreli inip binaya girme çıkma vb. durumlarda tam kapalı kaskı çıkarmak gerekir uzun iş, çene açılır kaskın önünü açmak yeterli olur.

Ben de önceki tam kapalı kaskımdan memnundum ama surf bu nedenlerle çene açılır kask peşindeyim. Nolan N87'den memnundum onun çene açılan modelini düşndüm ama fiyatlar uçmuş.
    Çok ağır bir kaza geçirdim cidden kaskım ve montum olmasaydı ne halde olurdum bilmiyorum. Sadece bacağım kırıldı şu an o kadarıyla kurtuldum.
    Çene açılır kaskıda zaten belirttiğim sebeplerden ötürü istiyorum sürekli in bin binalara gir çık yapıyorum sonuçta. Ayrıyeten genelde kaskı da pek çıkarmıyorum mesaideyken en azından önünü açarım. Ama sağlam olması lazım işte.
    Bir keresinde 11 katlı binanın 11. katına yürüyerek çıkmak zorunda kaldım 2 asansör vardı biri arızalıydı diğeride kullanılıyordu bekledim bir türlü gelmedi kaskın da önü kapalı nefes nefese kaldım resmen.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)