ne çok çeviri var bu ara?
Reklamlar
-
2 günde 3 çevirmeye yakalandım. arkamdan gelen motorları çevirmiyorlar beni çeviriyorlar?
yüzüm açıkken 1 defa dahi çevirmezler tatlı suratımı gördükleri için ama bu motor bana yaramadı.
daha bugün birkaç saat önce çevirmeye girdim benden önce gelen 2 ayrı motorcu da ehliyetsiz ceza yediler. bana sorduğu soru polisin ehliyet var mı?
normali buymuş gibi dedim olmasa çıkmam zaten trafiğe.
neyse bu konuda bozmayın beni
yani kısaca önlemler mi arttı bana mı denk geldi bilmiyorum ama ehliyetsizler korkmaya başlasın.
edit: başlıktaki çeviri değil çevirme olmalıydı.
Reklamlar
-
Havalar ısınıyor ya, normaldir..
-
-
Cumartesi ben de otobana bağlanırken çevirmeye denk geldim. Baktılar evraklar tam, egzoz orijinal,plakalık normal, muayene ve sigortada sıkıntı yok,kafada kask var, üzüldüler. Hatta polis dedi ki "İleriden senin geldiğini gördüğümde motosikletli geliyor diye çok sevindim"
-
hazine emir vermiştir benim karnım aç diye , onu doyuruyoruz
-
Bugün jandarma kontrol noktasında durmamak için yaptığımı anlatayım(Yaptıklarımı kesinlikle tasvip etmiyorum);
Bizim ilçe tarafından gelen aracın biri sellektör atınca anladımki yolda çevirme var.Sonra rampaları tırmanmaya başlayınca bizim ilçenin polis aracını gördüm jandarma kontrol noktasında durmayayım diye arkasına takıldım kontrol noktasına yaklaşmaya başlayınca iyice polis aracının arkasına sokuldum jandarma dur işaretini anca dibimde yaptı ama hızlı olduğum için durmamda mümkün değildi.İlçeye kadar polis aracının arkasından devam ettim
-
benim kaçmama gerek yok da gerçekten motora karşı bir nefret mi var çözemedim. son durdurulduğumda polise 2 kez sordum beni de mi durdurdun diye. öndeki araba da durmuştu. duymazdan geldi. en son ehliyetin var mı deyince ben de ona çıkıştım. var ki trafikteyim diye. en son ehliyeti görünce iyi akşamlar dedi. üzülmüştür.
bu arada polisler olmazsa olmazlarımız kimse yanlış anlamasın ama insana kinle bakan, nefret eden. zerre gülümsemeyi bilmeyen boktan tiplerin mesleği ne olursa olsun nefret ediyorum ayriyetten yukarıda da denmiş keseyi doldurma çabasındaki herkesin.. kolay gelsin
-
Ben de geçen pazar günü yaptım benzer bir şey Koç üniversitesi yakınında hep jandarma kontrol noktası olur ve sinir oluyorum bir sürü zaman kaybı pazar günleri sokağa çıkma iznim de var durdursalar sorun yok ama çok fazla zaman kaybı kask çıkar eldiven çıkar sırt çantasından ruhsat bul ehliyet çıkar bilmem ne uzun iş.... jandarma kontrol noktasını görür görmez bir U çekip gerisin geriye döndüm Allahtan evimin olduğu istikamet döndüğüm istikamette idi
-
Beni bu çevirmeler aşırı şekilde rahatsız ediyor. Suyunu çıkardıklarını düşünüyorum. Bu konuda çok olumsuz düşüncelerim var.
-
2 gün önce kuzenim 100CC Scooterlara benzeyen elektrikli bisikletle çevrildi O yüzden şu an benzinli motorların çevrilmesine hiç mi hiç şaşırmıyorum. Para gerekiyordur yine :D
-
Hepimiz kontrol noktalarından şikayetçiyiz , Allah göstermesin motorumuz çalınsa yine polise sitem ediyoruz , çok kararsızız çook :D
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Hepimiz kontrol noktalarından şikayetçiyiz , Allah göstermesin motorumuz çalınsa yine polise sitem ediyoruz , çok kararsızız çook :D
Yirmi üç senelik tecrübe ile konuşuyorum. Polis uygulamada hırsız, uğursuz yakalayamaz. Ancak salakları veya acemileri denk gelir. Olan her zaman garibana olur. Sahi polisten teşkilatın numarasını isteyen bir kurye vardı ne oldu ona? Kurye işini bıraktı mı?
-
Polis bu, tabii ki çevirme yapacak. ancak anlamadığım bir nokta var: seçmece araç durdurmak ne derece adaletli? x bir şeyden dolayı beni durduklarında ceza yazmasalar bile vaktimi alıyorlar. ancak belki de birçok açığı olan bir sürü araç geçiyor. durum böyleyken ben bu durumları adil bulmuyorum. tabii ki trafikteki tüm araçları durduramaz ancak yine de devlet denilen mekanizmanın adaletli olmasını isterim.
ayrıca evet bu çevirmelerden -adil olmadığı için- şikayetçiyim ama motosikletim vs çalınırsa da tabii ki polise gideceğim. hatta polisi suçlayacağım. zira ben güvenliğim için de vergi öderken asayişin sağlanamaması, hırsızlığın gitgide artması karşısında vergiyi verdiğim mekanizmayı çok da rahat suçlarım. kimse kusura bakmasın.
-
Arttı evet , fahri trafik müfettişiyim , mesaj geldi , şu şu maddeden dolayı kural ihlali yapanlara mutlaka ceza kesin diye. Bize baskı yapamıyorlar ama memurlara yapıyorlar galiba?
-
Kanal İstanbul başlıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
vakdag adlı üyeden alıntı
Polis bu, tabii ki çevirme yapacak. ancak anlamadığım bir nokta var: seçmece araç durdurmak ne derece adaletli? x bir şeyden dolayı beni durduklarında ceza yazmasalar bile vaktimi alıyorlar. ancak belki de birçok açığı olan bir sürü araç geçiyor. durum böyleyken ben bu durumları adil bulmuyorum. tabii ki trafikteki tüm araçları durduramaz ancak yine de devlet denilen mekanizmanın adaletli olmasını isterim.
ayrıca evet bu çevirmelerden -adil olmadığı için- şikayetçiyim ama motosikletim vs çalınırsa da tabii ki polise gideceğim. hatta polisi suçlayacağım. zira ben güvenliğim için de vergi öderken asayişin sağlanamaması, hırsızlığın gitgide artması karşısında vergiyi verdiğim mekanizmayı çok da rahat suçlarım. kimse kusura bakmasın.
Asayiş çevirmesine oldum olası karşıyım. Her şehrin iki ucunda (ilçelerde de olabiliyor, sayı iyice artıyor) her gün en az 6 polis oturup suçlu olanların ellerine düşmesini bekliyor. O da 1000 arabadan birini kontrol ederek. Polis gücü zayi ediliyor resmen. O kadar insan gücünü aktif kovuşturmaya verseler daha çoğunu yakalarlar.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Arttı evet , fahri trafik müfettişiyim , mesaj geldi , şu şu maddeden dolayı kural ihlali yapanlara mutlaka ceza kesin diye. Bize baskı yapamıyorlar ama memurlara yapıyorlar galiba?
muhbir
sıfat
1.
ESKİMİŞTİR
haber ulaştıran, haber veren, bir durumu bildiren (kimse).
2.
yasadışı bir durumu ilgili ve yetkili yerlere gizlice bildiren (kimse).
-
Muhbir lafı benim içinse yanlış kullanıyorsunuz. Camia içi kurallar nedeniyle yetkili kişilere bildirilmeyen bir durumu o camiadan biri ihbar ederse bu muhbirlik olur. Ben devletin verdiği kimlik kartı ile bu görevi yapıyorum ve resmi bir sıfatım var. Ayrıca batı ülkelerinde sokaktaki vatandaş da kural ihlallerini bildirir ve bu onların görevidir , muhbirlik değildir , orada da yanlış kullanım var.
-
Önümde emniyet şeridini ihlal eden araca değil de, ondan yol istediğim için bana ceza kesen fahri trafik müfettişi idi.
O günden beri alayına güzel cümleler kuruyorum.
Evvelsi gün çevirmeye girdim, sadece ehliyet istedi. Ruhsat v.s bakmıyorlar.
-
Gördüğün yanlışı bildirmek ayrı, bunu iş edinmek ayrı her ne kadar bunun için ücret almasan da. Cebine kart konması olayın rengini değiştirmez.
-
Evet, bizim işimiz de bu konuda bilgilendirme yapmak , cezayı gene Trafik kesiyor , ceza kesme yetkimiz yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)