TanerErbay adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar
2ci el veya sifir motor alirken sikca karsilasilan bir olay
genelde CAKAL larin yaptigi isler.
Dürüst ve parasini kurus kurus biriktirip kendine Motor alicak/almis arkadaslara örnek olmasi icin sizlerle paylasmak istedim
Özet olarak geciyorum. mahkeme sürecinde son oldu, ama karar vs icin biraz daha sabir etmem gerektiginde ( marka model kisi yer belirtmeksizin) kisaca özetlemeye calisiyorum
Olayin baslama tarihi 2019 un 6 ci ayinda maydana geliyor
Ben istanbulda yasiyorum ve bir X Marka Y model bir motorum( 2000 KM ) ile baska bir ildeki yine X marka Z model bir motorla (44 bin km) takas icin anlastik. Ilani sahibinden.com da mevcuttu, ordan telefonlasip anlastik
Anlastigimiz gibi ben motorumu diger ile götürdüm, karsilikli olarak motorlara baktik.benim motorum sifir a yakin oldugu icin üzerinde cok durmadik. 44 bindeki diger motorun triger/balata/fren balatalari/ tüm bakimlari yeni yapildigini hatta parcacisina giderek teyit ettirdik. baska ilde oldugumuz icin motor icin exper bulma zorlugunda expere sokmadim. hatam o oldu.
sehir icin de sokak arasinda test sürüsünde bir problem bir sikinti görmedim. zamansal olarak da acele edince bir an evel noter islerini halledip, geri dönüs yoluna düstüm.
ilk basta fark ettiklerim
- motor 500 cc ama 110 u zor görüyordu
- motor yagi isindikca, motordan gelen garip sesler
- ve motor ariza isigi yakti
daha o ilden cikmadan, saticiya telefonla geri dönüs yaptim, durumu anlattim, geri gelip, satisi iptal edelim motorda problemler oldugunu söyleyince,
`Satisi yaptik, benden bu kadar` deyip telefonu kapadi
zar zor basimiza bela gelmeden Istanbula geldim
ama motorun canindan can gitti
sesler artti, sorunlar devam ediyor vs
Istanbulda arkadasim olan ve o Markanin bayisi olan arkadasa hemen gittim
motorun variyatörünü actik
- Kayis degismis dogru ama o kayis o motora ait degil
- Debriyaj canagi, baska bir canakla degistirilmis
- debriyaj bittik
- Variyatör krank miline sikismis disli atlamis
- Krank bosluk yapmis
traktöre yakin calisiyordu zaten
Satici arkadasi arayip durumu izah ettim, sorunlari belirttim ve satisin iptalini istedim
arkadas elbetteki yanasmadi
yasal yollara bas vurucagimi söyledim, ne kadar inandiri geldigini bilmiyorum ama ne yaparsan yap deyince
ilk basta savciliga sonra avukatimla konustum
hizli ÖZET
- Savcilik ve avukat vaasitasi ile ihbar yollandi ( kendisi kabul etmedi geri adim atamaya)
-Dava acildi ( yine arkadas cok üzerinde durmadi)
dava sürecei pandemi den dolayi bayagi uzadi , ertelendi birkac celse görüldü ve TEKRARDAN bilir kisi atandi, yetkili servisinde expertiz edildi
ve mahkeme 1,5 sene sonra
HAKLI oldugumu, motorun AYIPLI bir ürün oldugunu kabul edip, motoru saticinin geri alip, parasini ( yasal Faizlerle vs ve tüm masraflari karsilicak sekilde) ödiyerek geri almasina karar kildi
yani arkadaslar
sattigimiz malin sorumlulugu noterde bitmiyor
alinan 2ci el aracin ´makul´ zaman icersinde geri bildirim yaparsak, satici masraf ile ilgili yaptirimlari var
sürec hizlimi isliyor Hayir ama isliyor
kendi tarafimda da hatalar oldu süreci hizlandirmak adina, pandemi de sebep oldu ama sonucta istedigimi aldim
insallah sizi de bilgi sahibi yapmis olmusumdur
Not: yazim hatalari icin simdiden kusura bakamayin