Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kırsal alanda yani köy içinde kullanmalik motor önerebilir misiniz ?

REKLAM ALANI

anladıysam arap olayım

14:07

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı ',' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Kırsal alanda yani köy içinde"
    cümle süper
    meskun mahal diye bişey duydun mu
    Duydum. Düzgünce fikrini belirteceksen, tartışmaya bir yararın olacaksa gir fikrini söyle. Laf sokmak için cümlenin içindeki 2 kelimeyi kesip araya girme. Ki ben o konudaki hatamı kabullendim. Evet köyde de olsa plakasız kullanmak suç ve yasak. Benim önermem de yanlış.
    gurcanozturk ve espresso bunu beğendiler.

BloodyBaron

kişiler hedef değil
    amaç doğru ya
    BloodyBaron bunu beğendi.

Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .............

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Yazdıklarımı tam okumamışsınız.
    Abi bana hırsızlığın sebebi sizlersiniz diyorsun. Suça ortam hazırlıyorsun diyorsun. Ki burası motosiklet forumu ve o suç motosiklet hırsızlığı.

HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Plakasızlık sıkıntı illaki köye kasabaya giderken şehirler arası yola çıkılır kaza durumunda hem kul hakkı hem 8de8 haklı olsa bile hak iddia edemezsiniz. Ayrıca hırsızdan alma durumunda genel olarak kamu düzenini bozmaya yardımcı olmaya ve her ne kadar da haberiniz olmasa dinen haram olup en büyük gümah olan kul hakkına girer. iki ucu gübreli değnek. Plakalı bir bajaj 150 güzel olabilir, cafe racer yapmak için alacaktım baya sağlam motorlar kolay kolay yolda kalmaz.

Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size verilen tepkinin sebebi sizin suclu sayilmaniz degil, yol gosterilmesine diye dusunuyorum. Bu ulkenin temel problemi denetimsizlik ve halkin bu denetimsizligi sevmesi/kabullenmesi/isine gelmesi. Kanun/kural koyucu koysa da keyfimizi/rahatimizi bozmamak, mali olarak cikar saglamak vs. icin bir cok denetimsizlige goz yumuyoruz. Jandarma Trafik veya Emniyet trafik te bu halkin icinden haliyle onlar da goz yumuyor iyi niyetli veya degil.

Ben bu ulkedeki denetimsizlikten bikmis durumdayim. Ne trafik, ne baska kurallar, hic birine uymak istemiyor halk. Bildigin Banglades gibi, Afrika kabilesi gibi yasamak istiyor, ben istemiyorum ve bu sebeple de her turlu denetimsizlige tepki gosteriyorum.

Polis cakari takan GSciler, yonetmelik disi egzoscular, plaka kapatanlar, muayene yaptirmayan CGciler, kaldirimdan giden scooterlar, halka acik yollardaki tek tekerciler.

Ben harika bir vatandas miyim? Hayir. Uyabildigim kadar uyuyorum tum yazili trafik kurallarina. Uymadigimda yazilacak trafik cezalari da boynumun borcu, oderim ki odedim, gidipte gorevli memura da aglamadim "abi yapma etme, yolu yordami yok mu bunun?" diye de.

Kurallar herkes icin gecerli olmali ama uygulama problemli bu ulkede. Dedigim gibi ulkenin hamuru boyle maalesef.
    Aynen hocam. Türk milleti olarak denetim olmayan bir yerde kurala uyma seviyesine gelemedik. En basitinden yolda giderken radar gördüğümüz zaman bi düzeltiriz kendimizi. Hızımısı ayarlarız, sigaramızı söndürürüz(arabada). Şehiriçide aralardan geçerken çevirme ya da polis gördüğümüz zaman bi yavaşlarız, nizami süreriz. Yolda yakınlarda polis varsa park ederken dikkat ederiz. Okula müfettiş geleceği zaman hemen kuralları uygularız. Yemekhanede bone ve maske takılmaya başlar bir anda. Yerler temizlenir, odalar havalandırılır. Normalde de yapılması gerekenler bunlar ama denetim yoksa dikkat etmiyoruz.
    gurcanozturk ve espresso bunu beğendiler.

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Bajaj boxer. Tam bir köylü motorudur. Torku yüksek, bozuk yollarda gidebilir, yolda kalmaz, ucuz. Frenleri kötüdür ve titreşimlidir ama köy için sıkıntı değil bunlar. Hatta bu motosikletin hindistandaki reklamlarında bile köy yolunda gidebildiği vurgulanıyor.

Motosikleti
    Mondial sfc 100 snappy x Mondial aug 135
    Selamın Aleyküm Mondial sfc 100 aldım köyde kullanıyorum, tüm bakımlarını yaptırdım,masraf ettim biraz, ona göre 7500 e aldım, bin lirayı biraz geçti masraflar. Şimdi satıp cg 125 almak mantıklı mı, yoksa bununla devam mı etmeli.

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Batuhan, sen en iyisi "Biraz daha koy, YBR al"

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı GürkanA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamın Aleyküm Mondial sfc 100 aldım köyde kullanıyorum, tüm bakımlarını yaptırdım,masraf ettim biraz, ona göre 7500 e aldım, bin lirayı biraz geçti masraflar. Şimdi satıp cg 125 almak mantıklı mı, yoksa bununla devam mı etmeli.
    bütün her şeyi yaptırdıysan cub daha az yakar daha sorunsuzdur 5 6 tane cub alıp sattım sadece köyde kullanıyorsan her yola gelir az yakar işini görür debriaj derdi de yoq
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125F
    Köy için CB 125 ACE almıştım.
    Gayet sorunsuz kullandım.
    Hatta sonrasında köyde bırakmaya kıyamayıp bir süre İstanbul'da kullandım.
    Tavsiye ederim.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Cglerin parçası ucuzdur ve bulunabilirliği kolaydır, ben şahsen köy için kaliteli motosiklet almazdım. Cg'leri düzgün kullanırsanız kolay kolay sorun açmazlar bloklarıda üstten egzantrikli olmadığı içinde silindir, piston ve üst kapak değişimi çok daha basittir (üstten egzantrikli Cg'lerde mevcut ama geneli bloktan egzantrikli yani şişli motordur).

Motosikleti
    Teşekkürler, haklısınız. Sadece cg' nin cup' tan benzin deposu büyük ve plastik aksamı yok, ama cup dediğiniz gibi az yakıyor ve sorun çıkartmıyor pek.

Motosikleti
    Motordan ses geliyordu cızırtı sesi, arkadaşa bırakmıştım köyde motora bakıyor, o da motorcu birine çıkan sesi göndermiş, o da krank da boşluk da var üst egzantrik bilyelerini kontrol et demiş. O da bana elden çıkar falan diyor, halbuki motor temiz, anlamıyor mu, başka bir şey mi anlamadım, cup motosiklet sonuçta basit düzen, ne masraf çıkarabilir ki. Sesten anlaşılır mı sorun.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı GürkanA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan ses geliyordu cızırtı sesi, arkadaşa bırakmıştım köyde motora bakıyor, o da motorcu birine çıkan sesi göndermiş, o da krank da boşluk da var üst egzantrik bilyelerini kontrol et demiş. O da bana elden çıkar falan diyor, halbuki motor temiz, anlamıyor mu, başka bir şey mi anlamadım, cup motosiklet sonuçta basit düzen, ne masraf çıkarabilir ki. Sesten anlaşılır mı sorun.
    Çeksin bir kenara örtsün üstünü güzelce sen gidince baktırırsın bildiğin bir ustaya ondan sonra kendi kararını kendin verirsin.

Hem motosiklet seninse kimseye bırakma. Dönüşte köyde bırakacaksan sil, temizle, metal aksamını yağla güzelce ört bir kenara bırak. Söyle kimsede kurcalamasın.

Yoksa onun bunun oyuncağı olur.

yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Bence gereksiz duyarlılık kasıyorsunuz,köylerde kullanılan traktörlerin bile çoğu trafiğe kayıtlı değil. Fam dağda taşta toprak yolda kullanıyor ne diye her yıl kazık gibi MTV, sigorta, muayene parası ödesin. Trafikten düşürülmüş bir Jawa veya CUP alın keyfinize bakın.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler