anladıysam arap olayım
14:07
anladıysam arap olayım
14:07
BloodyBaron
kişiler hedef değil
amaç doğru ya
Plakasızlık sıkıntı illaki köye kasabaya giderken şehirler arası yola çıkılır kaza durumunda hem kul hakkı hem 8de8 haklı olsa bile hak iddia edemezsiniz. Ayrıca hırsızdan alma durumunda genel olarak kamu düzenini bozmaya yardımcı olmaya ve her ne kadar da haberiniz olmasa dinen haram olup en büyük gümah olan kul hakkına girer. iki ucu gübreli değnek. Plakalı bir bajaj 150 güzel olabilir, cafe racer yapmak için alacaktım baya sağlam motorlar kolay kolay yolda kalmaz.
Aynen hocam. Türk milleti olarak denetim olmayan bir yerde kurala uyma seviyesine gelemedik. En basitinden yolda giderken radar gördüğümüz zaman bi düzeltiriz kendimizi. Hızımısı ayarlarız, sigaramızı söndürürüz(arabada). Şehiriçide aralardan geçerken çevirme ya da polis gördüğümüz zaman bi yavaşlarız, nizami süreriz. Yolda yakınlarda polis varsa park ederken dikkat ederiz. Okula müfettiş geleceği zaman hemen kuralları uygularız. Yemekhanede bone ve maske takılmaya başlar bir anda. Yerler temizlenir, odalar havalandırılır. Normalde de yapılması gerekenler bunlar ama denetim yoksa dikkat etmiyoruz.
Bajaj boxer. Tam bir köylü motorudur. Torku yüksek, bozuk yollarda gidebilir, yolda kalmaz, ucuz. Frenleri kötüdür ve titreşimlidir ama köy için sıkıntı değil bunlar. Hatta bu motosikletin hindistandaki reklamlarında bile köy yolunda gidebildiği vurgulanıyor.
Selamın Aleyküm Mondial sfc 100 aldım köyde kullanıyorum, tüm bakımlarını yaptırdım,masraf ettim biraz, ona göre 7500 e aldım, bin lirayı biraz geçti masraflar. Şimdi satıp cg 125 almak mantıklı mı, yoksa bununla devam mı etmeli.
Köy için CB 125 ACE almıştım.
Gayet sorunsuz kullandım.
Hatta sonrasında köyde bırakmaya kıyamayıp bir süre İstanbul'da kullandım.
Tavsiye ederim.
Cglerin parçası ucuzdur ve bulunabilirliği kolaydır, ben şahsen köy için kaliteli motosiklet almazdım. Cg'leri düzgün kullanırsanız kolay kolay sorun açmazlar bloklarıda üstten egzantrikli olmadığı içinde silindir, piston ve üst kapak değişimi çok daha basittir (üstten egzantrikli Cg'lerde mevcut ama geneli bloktan egzantrikli yani şişli motordur).
Teşekkürler, haklısınız. Sadece cg' nin cup' tan benzin deposu büyük ve plastik aksamı yok, ama cup dediğiniz gibi az yakıyor ve sorun çıkartmıyor pek.
Motordan ses geliyordu cızırtı sesi, arkadaşa bırakmıştım köyde motora bakıyor, o da motorcu birine çıkan sesi göndermiş, o da krank da boşluk da var üst egzantrik bilyelerini kontrol et demiş. O da bana elden çıkar falan diyor, halbuki motor temiz, anlamıyor mu, başka bir şey mi anlamadım, cup motosiklet sonuçta basit düzen, ne masraf çıkarabilir ki. Sesten anlaşılır mı sorun.
Çeksin bir kenara örtsün üstünü güzelce sen gidince baktırırsın bildiğin bir ustaya ondan sonra kendi kararını kendin verirsin.
Hem motosiklet seninse kimseye bırakma. Dönüşte köyde bırakacaksan sil, temizle, metal aksamını yağla güzelce ört bir kenara bırak. Söyle kimsede kurcalamasın.
Yoksa onun bunun oyuncağı olur.
Bence gereksiz duyarlılık kasıyorsunuz,köylerde kullanılan traktörlerin bile çoğu trafiğe kayıtlı değil. Fam dağda taşta toprak yolda kullanıyor ne diye her yıl kazık gibi MTV, sigorta, muayene parası ödesin. Trafikten düşürülmüş bir Jawa veya CUP alın keyfinize bakın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)