Hocam çok sağ ol basic street mineralli olmasına rağmen çok kaliteli yumuşacık geçişleri var motorun. Bu sefer de direkt street modelini dediğiniz yerden alacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
Hocam her markada üst fiyat çekmişler. İllaki lubexde de zam olmuştur ama yani bu fiyatların doğru olduğunu ben hiç sanmam. Basic street street modelin minarallisi. Buna rağmen diğer satıcılardan street modeli 60 65e satılmakta. Lubex sizler övünce bakayım dedim fakat böyle fiyata ben gidip almam şahsen. Umarım düzgün bir online veya satan yer önerirler biz de alır deneriz.
Az önce detaylıca bir mail attım. Bu kadar beğenilen ve fiyat olarak da uygun görülwn bir markanın oilmarkt adlı mağazadan dolayı müşteri kaybetmesini istemem. Umarım konuyla ilgilenirler de diğer değişimde deneriz.
vallahi yerlilere bir şans vermek istiyorum fakat lubex fiyatlarını görünce bastım çarpıya sayfayı kapattım.
53,40 TL'ye shell ax7 aldım. kargo dahil.
Oilmarkta attığım mesaja cevap geldi. Aynen yapıştırıyorum buraya.
Merhaba, Tüm petrol ürünlerine gelen %28 hammadde zamından dolayı tüm firmalar geçen hafta çaşamba gününden itibaren %60 a varan yükselme yapılmıştır.
Gelen zam %28 ama internet fiyatında ürüne %91 zam. Umarım firma bu duruma el atar da işgüzar satıcıların önüne geçer.
Lubex'e ben de mail attım bakalım. yerli ürünlere bir şans vermek istiyoruz. fakat sanki ürünler satılmasın diye fiyatlandırılmış.
Arkadaşlar büyük bir ulaşım şirketinde çalışıyorum , şu an 44 adet taşıt var hepsinden düzenli yağ numunesi alıp laboratuara gönderiyoruz , bir çok yerli yabancı marka ürünü kullandık , bazıları denememiz için de gönderiyor , ciddi indirimde verdiler , hangi marka ile devam ettiğimizi yazmayacağım ama size tavsiyem Castrol , Shell , Mobil , BP , Petronas gibi milyar dolarlık arge çalışması yapan firmaları tercih edin , yağda tasarruf yapılmaz , motorunuz yıpranmış ömrü son çeyreğe girmiş aşırı yağ eksiltiyorsa uygun fiyatlı yağları kullanabilirsiniz , zaten sürekli yağ eklediğiniz için yağ eskimeyecektir.
Bütçe yok ucuz yağ alacam diyen varsa katalogda 6000 km de değişim yazıyorsa 4000 km de o yağları mutlaka değiştirin.
Sıkıştırma oranı yüksek ve yüksek devir çeviren motosikletinize asla ama asla ucuz yağlardan koymayın.
HA BENDE BUNU DİYECEKTİM ALMAN MALI yağ 50 türk malı 70 geçin hemşerim bu yerli malı desteklerini
ithalat vergisi yok gümrük yok ara dağıtıcı yok eee neden o zaman bu vergileri sen cebe koyuyorsun üretici olarak
gavur kazansın fazla vermediğim para da bana kalsın
Liqui Moly den şaşmam
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
TSK sadece Lubex kullanmıyor , envanterindeki taşıt sayısı ve yaş aralığı o kadar fazlaki tek bir marka bu kadar farklı taşıta yağ tedarik edemez.
1950 model taşıta Mobil 1 kullanılmayacağı için uygun fiyatlı ürün tercih etmişlerdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
Şu markayı satın almayın yazamam , dikkat edersen çalıştığım şirketin adınıda yazmadım..sadece tavsiye ettiğim firmaları yazdım..
Lubex'den cevap geldi. Aynen yapıştırıyorum:
Öncelikle markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.
Ürünlerimizin internet mağazasında mevcut fiyatlarındaki artış ile ilgili bilgilendirme yazınız üzerine harekete geçerek konuyu inceledik. Bir süredir madeni yağ sektöründe yükselen hammadde fiyatları kaynaklı yaşanan ciddi fiyat artışları nedeniyle tüm üreticiler ve dolayısıyla satıcılar fiyat revizyonuna gitmek zorunda kalmıştır. İnternet üzerinden satış gerçekleştiren bayimiz de fiyat güncellemesi esnasında sistemsel olduğu düşünülen bir hata neticesinde olması gerekenden yüksek bir fiyat yayınlamıştır. Fiyat an itibariyle düzeltilmiş olup ürünümüz sitede yeniden satışa sunulmuştur.
Konuyu bilginize sunar, iyi günler ve güvenli sürüşler dileriz.
Saygılarımızla
Kontrol ettiğimde Oilmarkt'da fiyatlar düşürülmüş. 2x Lubex Rapidus 15w50 86,90 ₺ tl olarak güncellenmiş. Fiyatlar makul seviyeye inmiş olarak gözüküyor. Alıp deneyeceğim şimdi.
Basit bir motosiklet kullanıyorum. Ne aşırı ısınması ne de çok yüksek devir çevirmesi durumu söz konusu. Motosikletimin istediği standart SAE SE yada SF . Lubex'in mineral yağını kullanıyorum ki bu yağın bile standardı SL seviyesinde.
Lubex'in sahibi yaklaşık 70 yıllık bir tarihe sahip Belgin yağları. Bu firmayı da zaten forumdan duymuştum. Türkiye'de bu kadar uzun kökene sahip başarılı firma pek bilmiyorum ben. Şahsen az bir fark olacak diye yabancı markalara para vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum kendi motosikletim için.
Firmanın sertifikaları: https://lubex.com.tr/sertifikalar.php
Aynı sitedeki "Neden Lubex?" kısmın da bakarsanız 60'dan fazla OEM onayı olduğunu ve fotoğraftaki maralarn dünyaca bilinen markalar olğunu görebilirsiniz.
Genellikle yerli ürün bulduğumda ya kurumsal bir firma olmuor yada çok pahalı oluyor. Lubex kurumsal bir firma gördüğüm kadarıyla, oldukça da köklü. Fiyat konusunda ise Oilmarkt firmasından şüphelenmeye başladım açıkçası.
[/COLOR]Aynı mesaj bna da gelmiş.
Abi ben bilmem de diğer firmaların yağlarını da çok pahalıya satmaya başlamış gibi oilmarkt. Açıkçası saygımı kaybetti bu firma. Ama maalesef Lubex'in yağlarını ancak bu firmada rahatça bulabiliyorum. Eğer Manisa'da herhangi bir satıcı da denk gelirsem buradan almam gibi duruyor.
Ayrıca bu meseleye ilgi gösterip e-posta atan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Müdahil olmasak pahalıya satılacaktı gerçekten.
Ben de güzel haberi vereyim öyleyse. Ulkerhanın dediği gibi fiyatlarda fabrika ve kendileri indirim yaptılar. Üstüne forumdan yazdığımı belirttim. Foruma özel 2 adet ve üzeri alımlarda buff hediye etmek istiyoruz dediler. Kendileride bunu yazacaklardı ama daha üyelikleri onaylanmamış. Onaylandığında kendileri de yazarlar. Ben de 2 tane 15w50 alacaktım çok güzel oldu. Buffu da ben beğendim.
[IMG][/IMG]
Açıkcası hala hiç de uygun bir fiyatta değiller. Gidip de ben 50 55tlye 5100 varken 45tlye lubex almam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------
Hepimiz biliyoruz sürekli zam geldiğini fakat adamlar yurtdışından piyasaya sürerken binbir vergiyle sürüyor ve buna rağmen 5 10tl farkla yerli üreticiden pahalıya satıyorlar. Castrol power1 45-50tl satılırken motul 5100 55tlyken yerli satıcı böyle fiyat politikası belirlerse karşılığını da satış sayılarında alır. Şimdiden geçmiş olsun...
@BloodyBaron çok güzel haber. Açıkçası e-postalardan hemen ertesi gün sitedeki lubex yağlarda bu düzenleme yapılmış olması fikrimize önem verdiklerini hissettirdi. Herkese dönüş yapmışlar ise daha da güzel.
Keşke bana da deselerdi buff verecez diye Bunu sana Oilmarkt mı söyledi? Sonuçta satıcı olan onlar.
45 tl dediğiniz Tam sentetik Lubex(tekli alırsanız 51tl). 5100 yarı setetik. Lubex'in yarı sentetiği 42 tl imiş. Saçma olan Lubex'in minerali de 40-41 tl.
Tamsentetik: Tam sentetik
Yarısentetik:Yarı sentetik
Mineral:Mineral
Bir de Motul'u internette hangi firmadan güvenerek alabiliriz bilen varmı? Motosiklet grubumuzda sürekli soruluyor şu sahte mi bu sahte mi diye?
Bilen var mı? Fiyatlar da firmadan firmaya çok değişince kafada soru işareti oluyor. Varsa bildiğiniz güvendiğiniz yer, bilgilendirirseniz sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)