Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Buji ateşleme problemi

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    Merhaba. Kuba 50 cc motosiklet sahibiyim. Gectigimiz hafta sürüşüm esnasinda yagmura yakalanmıştım. Sorunsuz bir şekilde sürüsümü tamamlamistim.
    2 gun sonrasinda hem el hem ayak marşıyla motosikleti calistiramadim. Atesleme yapmiyordu.
    Aksaminda bujiyi söktüm ustundeki karartiyi sildim temizledim. Sonrasinda direk calisti.
    Birkac gun sonrasinda ( bu sabah) zar zor calistirarak işe gittim.
    Akşam iş çıkışı nem artmis yeni yeni yagmur baslamisti. Ancak brandasini germistim sabahtan motorun. Islanma durumu soz konusu deil yani.
    Motoru calistiramadim yine atesleme yapmadı.
    Sorun sadece bujiylemi alakalidir. Birde nem yagmur dogrudan etkiliyor heralde. Ne yapmaliyim bu durumda.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı karatimsah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba. Kuba 50 cc motosiklet sahibiyim. Gectigimiz hafta sürüşüm esnasinda yagmura yakalanmıştım. Sorunsuz bir şekilde sürüsümü tamamlamistim.
    2 gun sonrasinda hem el hem ayak marşıyla motosikleti calistiramadim. Atesleme yapmiyordu.
    Aksaminda bujiyi söktüm ustundeki karartiyi sildim temizledim. Sonrasinda direk calisti.
    Akşam iş çıkışı nem artmis yeni yeni yagmur baslamisti. Ancak brandasini germistim sabahtan motorun. Islanma durumu soz konusu deil yani.
    Sorun sadece bujiylemi alakalidir. Birde nem yagmur dogrudan etkiliyor heralde. Ne yapmaliyim bu durumda.
    Karbüratör ayarı ne durumda çiğ yakıt atıp buji kirletiyor olabilir birde buji kablosunun oraya su geliyorda oradanda sıkıntı yapıyor olabilir

Benzer sıkıntı bende de var takipteyim..
    karatimsah bunu beğendi.

RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Hocam ıslanma yokken ateşleme kesiyorsa buji bağlantı yerlerini kontrol edin. Buji kablosunun bağlandığı yerde, ismini hatırlamıyorum, temassızlık olabilir.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    karbüratör de ayarsız olabilir .emin değilim ondan . ama bujiyi söktüğümde fazlasıyla kararmış vaziyette. dediğiniz gibi çiğ yakıt kaynaklı olabilir . buji kablosunu bir elden geçireyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

oralarıda silmiştim aslında . sıkı bir şekilde geçirdim.

Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    Bujinin fotoğrafını atar mısınız? Motorunuzda duman atma var mı?

Bir de bobin fişlerini kontrol edin, kırılmış olabilirler.

Motosikleti
    xv250
    kablodan ateş geliyor mu test et . iyi bir bujiyle değiştir 3 tırnaklı kırmızı çin malı buji var bulursan bundan yavsiye ederim

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    Silip takınca çalışıyordu .ama bugun gene çalıştıramadım. buji almayı düşünüyorum şimdi.
    bujide kıvılcam var şase yaptırıp denedim.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Ortadaki fincan kısmının beyaz olması lazım. Sizde baya kararmış. Bir de buji piposunu kontrol edebilirsiniz. Belki içine su kaçıyordur.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ortadaki fincan kısmının beyaz olması lazım. Sizde baya kararmış. Bir de buji piposunu kontrol edebilirsiniz. Belki içine su kaçıyordur.
    Pipoyada baktım görünürde birşey yok. ama iyicene kurutucam onuda. NGK buji aldım yarın takacağım İnşallah olur.
    BloodyBaron bunu beğendi.

Pipoyada baktım görünürde birşey yok. ama iyicene kurutucam onuda. NGK buji aldım yarın takacağım İnşallah olur.
    Karbüratör ayarı ne durumda onada baktırsaydınız.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    Alıntı Erenkc91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karbüratör ayarı ne durumda onada baktırsaydınız.
    Servise götürecek firsat olmadi. Onada baktirmamda fayda var sanirim.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 160
    Arkadaşlar. Bujiyi degistirdikten sonra dünden bu yana sorun yasamadim. Problemin En buyuk etkeni bujiymis. Tetikleyen yan etkenlerde olabilir tabi. Herkese teşekkürler
    BloodyBaron bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler