Herkese iyi günler;
Yaklaşık 6 ay önce başladığım motosiklet serüvenime eşim için aldığım nmax155 ile başladım. Motosikletin pratikliği ve kullanım kolaylığı hoşuma gitse de sürücü kursunda kullandığım vitesli motosikletlerden (Pulsar ve mt-07) aldığım hazzı alamadığım için kendime de f/p olarak en uygun başlangıç motoru olarak gördüğüm cfmoto nk250 aldım.
Bir süredir kullandığım motosikletimden genel anlamda memnun olmakla birlikte son zamanlarda ufaktan şeytan dürtmeye başladı açıkçası. Motosikletimi değiştirmeyi düşünmemin temel sebeplerini sıralamak gerekirse; öncelikle 187 cm olan boyuma göre motosikletin bir tık küçük geldiğini düşünüyorum. Ayrıca, yine boyumla ve naked bir motosiklet olması ile ilgili olduğunu düşündüğüm problemlerden birisi olarak; yolda giderken hızıma ya da vitese bakmak istediğimde ekran çok aşağıda kalıyor ve kafamı fazlaca eğdiğimden yola hakimiyetimi kaybettiğimi düşünüyorum. Son olarak da Eskişehir gibi karasal iklimi olan bir şehirde yaşadığım için fazlaca rüzgar yemek hoşuma gitmiyor.
Bahsettiğim sebeplerden dolayı racing ve sport touring tarzı motosikletler araştırmaya başladım fakat çok kararsızım açıkçası. Tasarım ve boyut olarak fazer çok hoşuma gidiyor fakat 15 senelik bir motora 60-70.000 TL vermek istemiyorum. %80-90 şehir içinde süreceğimi düşündüğümde de bu hacimlere ihtiyacım var mı gerçekten diye sorguluyorum. Bu sebeple son süreçte özellikle yeni kasa Yamaha R25 ve Duke 390 adventure üzerinde duruyorum, fakat R25'i ortalama 20 yaşlarında gazcı gençlerde gördükçe 30 yaşında bir mühendis olarak sanki bana uymayacakmış gibi geliyor. 390 adv fiyatının da tek silindir bir motosiklet için fazla olduğunu, o fiyatlara biraz daha ekleyip Tracer 700 alınabileceğini düşünüyorum. Tracer 700 ile ilgili de çoğunlukla şehir içi kullanım yapacağım için soru işaretlerim var ve ciddi bir bütçe ayırmam gerekecek.
Muhtemelen buraya kadar okuyan birisi önceliklerimi iyi kötü anlamış olacaktır; konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.