Zevk için alanları bir tarafa bırakalım. Bu motora para verip kuryelik yapan insanlar kimin umurunda? Çoluk çocuğuna ekmek götürmesi gerekiyormuş kimin umurunda? "Bu paraya başka motor yok", "biz yerli markayız" algısı da işe yarıyor. Gerçekten öyle mi? Aşağıdaki arkadaş "Volta RM5 ile kuryelik olmaz" demiş. Güzide gaztecileri bırakın. Tavsiyelere kulak verin derim.
Dışı Seni Yakar İçi Beni/Motor Revizyonu/2.Bölüm
https://www.youtube.com/watch?v=K2h6tTuuoZY
İnsan-usta her şeyin çakması var memlekette. Ruhi usta ile tanışmak kısmet olmadı. Fakat videoyu sonuna kadar izleyince gerçek bir usta güveni veriyor. 5000km. de ağır motor hasarı gören, garanti dışı kalmış Volta RM5'in motorunu 150cc olarak yenilemiş. Sorunların muhtemel kaynağını belirtmiş. Onardığı motora kendisi 10 bin km. garanti güvencesi vermiş. Onardığı-düzelttiği motor uzun km.ler giderse birileri utanır mı acaba?
Bu motor yerli ve milli değil, adı "Osman, Kutadgu bilig" bile olsa %100 Çinli. Şasisinin burada birleştirilmiş olması nedeniyle "Türk motoru" denmesi bence "hade lan çakal, sokak iti" denecek bir olay.
Ruhi ustanın 2. videosuna kadar ben de olumsuz düşünüyordum hem motor hem de Ruhi usta hakkında. Lakin 33.000 TL'ye sıfırını aldığımız motoru alır almaz 1000 TL parça+1000 TL işçilik vs masraf yapsak sanırım iş görecek hale geliyor motor. Yine de tecrübeli arkadaşlar aydınlatsın.
Her ne kadar "grang" dese de iyi bir usta izlenimi veriyor. Bu motorun 50 bin km. sonraki durumunu da yayınlarsa eli öpülesi usta ünvanını hak eder. Sanırım kurye motoru. Seneye 50 bin km. aşılmış olur.
Rahmetli babama zamanında esnaf arkadaşları "tavla kralı" yazan bir madalyon yaptırmışlardı. MT camiası olarak denenmiş onaylanmış ustalara "Şampiyon Tamirci" madalyası yaptırılsa ne iyi olurdu. Güvenilmez olduğunu bildiğim kalite belgesi uygulaması gibi olmamak şartıyla.
kardeşim bu motoru geçen sene tartıştık, malın ne olduğunu da biliyoruz ,ülkemizde yerli motor enjeksiyon v.s birşey yapılmıyor, bunların yapılmadığı bir ülkede ,elbette yerli demek ne derece yerli ? farkındayız
Pulsar forumlarına Bajaj forumlarına bakın ,aynı mevzular yaşanmış ,gene hemen hemen aynı şeyleri yazmışım ,bu motor hakkında da alır almaz eksiklerini yazmışım, burada amaç binicileri yani bizleri, aydınlatmak
siz direk markayı kötülüyorsunuz ,ardından Hero v.s diyorsunuz, böyle aydınlatma olmaz, her 2 markanın modelini eksi artı kıyaslarsın, alan alır satan satar
Ruhi usta yı tanımışlığım var, oda Ankara da ama yaptığı video yanlış, ilk videoda bile, krank ortada eliyle 1 tık yapsa, gerçekten sorun krankta mı ortaya çıkacak ,yapmadı bunu, ayrıca yavaş yavaş gitmek olmaz deyip hakkını ver falan diyor ,neyin hakkı :D 1000 cc mi mübarek motorlar
arayın Çayyolu Getiri Hero motorların durumu nasıl diye sorun ,hatta geçen yaz durduğu yerde yanan Hero yu sorun, neden cayır cayır yanmış ?
bu mudur yani bende derim şu marka yanıyor ,bunu alın ,böyle yapınca ne olacak ?
deseniz ki bu paralara bu marka motorlarda var, karşılaştırın alın, daha dürüst ve dikkat çekici olur
ama bir malı kötüleyip ,şu marka iyi demek ,gereksiz ve inandırıcı olmaz ,birde kalkıp ne yazıldığına bakmadan, laf sokma çabaları ,bilmem gene yazarak anlatabildim mi ?
en güzel reklamı ya satıcı yapar yada ürün kendisi yapar ,Hero yıllardır ülkemizde, tutulmuyorsa bunu bir zahmet kendilerinde veya ürünlerinde arasınlar ,bir ara almaya bayiye gitmiştim ,baya zaman oldu, satıcı 2 model göstermeye üşeniyor, sert bir üslupla he he, ee ee modeli anlatıyor ,alacağı olan bile almaz ,ben de almadım tabi
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
şunu da yazayım ,ilk çıktığında 200 ns lerde kötüleniyordu, aynı tartışmaları yapmıştık ,ben gene kötülemeleri es geçtim ,gidip almıştım ,o kötülenen motor, şuan en çok satanlar içinde, ayrıca bendeki Pulsar 53000 km oldu daha ne debriyaj, zincir dişli, subap ayarı ne motor açılması v.s yapılmadı bu işler bu tarz motorlarda, sürüş ile çok alakalı az da şans işi ,Mondial aldım 15000 km sorunsuz bindim ,küçük gelmişti sattım ,şimdi bunu da yazarım ölmez kalırsak kaç bin km gidecek ?
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)