impetum adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar acil bi durumdan ötürü yalovaya gelmek zorunda kaldım motorla dün karda kışa. Annem ve babamı hastaneye kaldırmışlardı, babamı eve gönderdiler, annemin de durumu iyiye gidiyo şükür. Dualarınızı beklerim.
Motor şuan 550 km civarı oldu. 50 70km civarı hızla sabit gazda kalmadan geldim. Sıfır sıkıntı şükür yolda bırakmadı. Halen de tek marşta çalışıyo. Yakıt tüketimini 2.92lt olarak ölçtüm ortalamada, toplam 430km civarı yolculukta. Bi tık daha düşük bekliyodum ama rodajdaki bi motor için iyi.
6bin devirde 60 70 civarı, 7bin devirde 85 94 arası yolun eğimine göre değişiyo. Bikaç kere tırların arasında kalmamak için o hızlara çıkmam gerekti.
Titreşim şuan tamamen kabul edilebilir seviyede benim gözümde, bayağı azaldı. 500 bakımı için motor ve şanzıman yağını değiştirttim ama ondan sonra çok fazla kullanamadım, 10 15kmlik izlenimlerime göre az biraz daha serileştiğini söyleyebilirim.
Lastiklerin ve balataların rodajı bittiği için şuan maksimum seviyede performans alıyorum. Frenler 250lik klasmanına göre dahi çok çok iyi, emsalini gördüğüm motor daha yok.
Arka fren kaliperinden gelen ses devam ediyo herhangi bi değişiklik yok. Yalovadaki ustaya da özellikle söyledim zira ya balataların yanlış montajından, yada taktıkları balatanın kalipere tam uymadığından şüpheleniyorum, yuvasına oturmama gibi bi sorun olabilir. Ama ankaradaki usta gibi yalovadaki usta da söküp bakmaya yanaşmadı. Kaliperi sökmek için egzosu da sökmek gerekiyo ve uzun iş. Zaten çok zamanım yoktu ben de üstelemedim ama 1000 veya 2bin bakımında fabrika çözüm bulmazsa kesinlikle kaliperi söktürüp inceletmeyi ve kendim incelemeyi düşünüyorum. Alan herkes söylediği için şimdilik tek kronik sorunun bu olduğunu düşünüyorum.
Göstergede sürekli uzunlarım yanıyo gibi görünüyo ama farda sıkıntı yok, uzun ve kısa düzgün çalışıyo. Ufak bi sorun soket temizliği ile çözülecektir ama elektronik aksamın suya karşı çok korunaklı yapılmadığını düşünüyorum. Şu başımdaki sıkıntı bitip ankaraya döndüğüm zaman motoru komple soyup elektronik aksamın hassas gördüğüm noktalarını korumaya alacağım inşallah.
Genel olarak baktığımda halen verdiğim paraya göre çok çok memnunum, herhangi bi pişmanlığım yok ve düşüncelerim çok olumlu. Sıkıntısız bi şekilde ankaraya da ulaştırırsa benim gözümde rüştünü ispatlayacak motor. Geri dönerken hız ortalamamı 90 60 arası ayarlayacağım.