Bu motorda arka tekerlekde ABS yok, onun için çekiş kontrol söz konusu değil @Nikkfurie Bey.
Bu motorda arka tekerlekde ABS yok, onun için çekiş kontrol söz konusu değil @Nikkfurie Bey.
abs aracın durduğunu algılayamadığı için
durmaya yakın(10 km altı) hızlarda müdahil olmaz
Abs ışığı her durduğumda bende de yanıyor, ilerleyince sönüyor. Sanırım bu motora özel bi durum. Diğer sahipleri de yazarlarsa net teyit etmiş oluruz.
Abs çözünürlüğü çok çok iyi yalnız. Devreye girdiğini dahi hissettirmiyo.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:05 ----------
Yok ya öyle fenomen olma gibi bi çabam olmayacak sadece şöyle özelliklerini, gidişini, hangi devirde kaç km hız yaptığını, yakıtını, tespit edebildiğim montaj hatalarını ve bulduğum çözümlerini falan kendi yorumlarımı elimden geldiğince katmadan bi video çekerim bilgilendirme amaçlı.
Motor ile birlikte verilen kitapçıkta RM5 ile ilgili bir yazı yoktu, diğer 3 modelle ilgili bilgiler vardı.
Gerçekten şaka gibi, motorun içindeki kitapçıkta motorun bilgisi bulunmuyordu
Sizde de durum aynı mıdır?
Ben internetten pdf olarak kendim buldum kullanım kılavuzunu, daha doğrusu voltanın sayfasından.
Yok hocam, demek ki orda da farklılıklar var, benim elimdeki kitapçıkta RM5 bölümü var.
ABS açıklması sayfa 12 de altta kırmızı ünlem ile yazımlmış.
Ama sayfa 22.deki sigorta çizimini kime çizdirmişler merak ediyorum, karalama şeklinde !...
Birde sayfa 28.deki tablo kitapçıkta da pdfde de eksik basılmış. Km. Bakım ve Kontroller Tablosu.
Site moderatörleri bu konunun başlığını; "Revolt RM5 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı" olarak değiştirse güzel olurdu.
Çok haklısınız hocam. Servisler bir firmanın aynasıdır, imajıdır. Ancak maalesef Türkiye gerçekleri adamın yüzüne daaan diye vuruyor. Bir şeyler hep çözümsüz hep olumsuz. Bizler de Mondial Rx3i Evo kullanıcısıyız. Ben 3 senedir kullanıyorum motoru. Mondial bu motorun hala stop etme sorununu resmi olarak kabul etmiş değil. Onlarca motosiklet servislerde günlerce bekledi, defalarca alakasız olmasına rağmen oksijen sensörleri değiştirildi, yazılım güncellemesi yapılmak istendi beyin salt okunur çıktı, sübap ayarı yapılmak istendi 4 sübaplı motorun valf aralıklarını sentilsiz el yordamıyla ayarlamaya çalışan ustalar çıktı, TPS arızalı dendi değiştirildi, tesisat söküldü incelendi, motor sökük vaziyette bir kenarlarda belki günlerce tozlandı yüzüne bakan olmadı vs.vs. 2015 modelini kullanıyorum ben 2016 çıkınca düzelttik dendi - en azından mağazalarda- onda da vardı 2018-19 hala aynı. Hatta size şöyle bir şey söyleyeyim kitapçığa göre Mondial her 1000 KM'de yağı değiştirin, uygun yağ koyun diyor. Her 1000 KM nedir ya şaka gibi?? Bu motorlarda 2 adet süzgeç, 1 adet yağ filtresi ve bir adet de yağ boşaltım tapası var. Yani bir yağ değişimi için 4 yer sökülüyor. Toplamda 1750ml yağ alıyor. Tüm bunların maaliyetleri kullanıcı açısından ne oluyor Mondial'in umrunda mı acaba? Tabii ki değil.
Herkese merhaba arkadaşlar,bu motoru alıp da hiç sorun yaşamadan kullanan var mı ? Yanlış Arka fren tertibatı, aşırı yakıt tüketimi, abs uyarı ışığı ,amortisorden yağ sızması, soket çıkması sonucu yolda kalma, grenajda boya atması, yokuşlarda kalkarken tıkanma vs.. Bu kadar sorun nasıl olabilir 0 motorsiklette ? Artı 500 bakım için 200 tl ücret istemiş servis,toplasan 1 lt yağ ya alır ya almaz bu alet,çok pahalı değil mi 500 bakım için sizce de?
Eksik yazdığınız ön direksiyondaki ağırlık sorunu var ve bundan dolayı ön taraf benim motorun ön tarafı komple söküldü mesela. Resmi ön sayfalardan mevcut.
Şanslarını zorluyorlar bence, toplu olarak tüketici heyetine müracaat edip bir farkındalık yaratmak lazım bence.
Arka arkaya fabrikadan savunma istenince belki biz nerde hata yaptık derler belki.
Ama biliyorum ki çok zor birşey istiyorum ve bekliyorum toplu hareket adına.
Neyse, alternatif yol yöntemleri yazsın arkadaşlar bakalım, ne çıkacak.
bence bunlar parcalari versin, montaji biz kendimiz yapalim
en azından işçilik ücretinden düşülür ,şakası bir yana bu aleti alacaktım ama vazgeçtim yazılanları okuyunca
benim aklımın almadığı bu scooter 169 cc 11 hp, benim scooter 190 cc 18 hp aradaki 20 cc de bu kadar güç farketmesi anoırmal geldi bana
Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin,motor orjinal 125cc üzerine giydirilmiş dediler ama doğrusunu bilmiyorum
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)