Ya aslında başlarında o kadar çok ümitliydimki içimden “Helal olsun yerli bir marka başarılı bir iş çıkardı” diye sevindim destekliyecektim, düşüncemin sebebi Martıları Volta yapmasıydı (ne kadarını yapıyor bilmiyorum), bu kadar çok tutulan Martıyı yapan Scooter konusunda başarılı olur dedim ama çok yanılmışım. Son pişmanlık neye yarar herşeyin bir bedeli var olmadı yâr :DD . Ama sayenizde çok büyük kitleye neyin ne olduğunu öğretmiş oluyorsunuz. Canınızı sıkmayın dünyanın sonu değil ya gidecek herzaman daha çok yol var sürülcek binilcek daha çok motosiklet var.
Her motorun ilk serileri hatalıdır. Geçmiş olsun. Yerli malı diyorlar fakat çinden al tr'de montaj olmuş bu motor. Çevir kazı yanmasın yerli malı diye de insanların duygularıyla oynuyorlar. Reklam yapıp bu motoru insanlara tanıtan malum kanala da yüklenseniz iyi edersiniz. Ah şu paracı tayfa
KONU IÇERIGINDEN BAGIMSIZ YAZIYORUM
Enjeksiyon ve elektronik donanim işini en iyi japon ve avrupali motosiklet üreticileri yapiyor,taiwan,ve kore de bir nebze beceriyor.
Bundan yillar öncede yazmiştim.
Japon,avrupa tamam fiyatlari bir noktada ama adamlar yapiyor be kardeşim,fiyatimda bu diyor,ha butcen yeter yetmez,alim gucun azdir coktur vs.vs..ama mal kendini gosteriyor,hakkini veriyor.
Ama hint ve çin motorlarinda,detay elektronik donanim,enjeksiyon,abs vs isin icine girince bir şeyler ters gidiyor.
Bunun ismi ister maliyet olsun,ister rekabet ister strateji...
Biraz detay olacak ama,
X bir marka(hintli)yillardir stop etme,ekran resetleme,diger Y marka(çinli)onda da sensor sorunu,stop etme,hatta kullananlar karburatore cevirdi motorlarini..
Buradaki olay,tamam enjeksiyon beyni,kiti ismi herneyse o kompenanti kullaniyorsun,ama aradaki tesisati,kablo kalitesini,entegrasyonunu,sensorlerle haberlesmesi,uyumu ne durumda??
Bende bir donem tvs kullandim,ama karaduzendi,beni uzmedi..hee yeni nesil alirmiyim hintli ve cinli kendi adima şahsen almam..alanada mani olmam..
30K nakite,giderim 2004 suzuki GS500 alirim.(ama inazuma almam,o kasaya o alt motor zayif)
Kisaca,hem teknolojik olsun,fiyati rakibi japon veya avrupali dan 15-20K az olsun hemde 0 km olsun diyorsan,iki kere duşunmek lazim..
Bu motorun süslü videolarını izleyip almayı düşünen ben bu konuya tesadüfen denk gelip yorumları okudukça şok oldum iyiki almamışım yav bu ne rezalet böyle.benim Lifan a devam ya da biraz daha biriktirip düşük km Activa S alırım
hocam kimse kanmasın rakip falan. inceleme yapan o meşhur abimiz inceleme için paralar alıyor , kesinlikle kanmayın..
Başlığı okudum ve gerçekten şaşırdım.
Ben de motopixel'in videosu sonrasında ilgi duygum bu skutere. Yerli vurgusu beni de etkiledi ve fiyatı da cezbetti.
Ama başlıkta arkadaşlarımızın başlarına gelenlerden bahsetmesi şaşırttı.
Elbette bu segmentte 17.500 TL gibi rakiplerine göre düşük fiyatta satılan bi skuterden nmax kalitesi, dayanıklılığı ve sürüş hissiyatı beklemem. Ucuzlukla açıklanabilecek eksileri olabilir ve alıcı bunları göz önüne alarak satın almalıdır.
Örneğin, vibrasyon aşırı olabilir, kabulümdür.
Boya işçiliği kusurludur, düşük fiyatla açıklanır, kabulümdür.
Grenaj birleşim yerlerinde işçilik hataları, grenaj parçalarında kalıp uyumsuzlukları vardır, yine ucuzluktandır, olabilir.
Elcik, manet, ayna gibi bileşenler en dandiğinden seçilmiştir, olabilir.
Gösterge dijitaldir ama hesap makinesinden bozma gibidir olabilir.
Amma,,,
Arkadaşların yakınmaları bu tür basit şeyler değil.
Sürüş dinamiği ve güvenliğinde hayati tehlike yaratabilecek montaj ve ekipman kusurları ortada.
Bunlar fiyatın ucuzluğu ya da üretilen ilk seri olmasıyla açıklanabilecek şeyler değil maalesef.
Nasıl yeterli test yapılmadan motorlu bir aracı satmaya başlayabilir bir firma anlayamıyorum.
Can taşıyor bu aletler.
Skutere çok ihtiyacım olmamasına rağmen sırf yerli bir firma fabrika açıp benzinli skuterde reakebete girmiş diye, replika vs. demeden gidip almayı düşünmüştüm ama maalesef o günlerin gelmesine bile daha var gibi gözüküyor.
yazdım
bu motoru alacaklara tavsiyem almayın , sym jet 14 alın rahat edin. ben kullandım 6000 km , mükemmel motor gerçekten. Tekirdağ- Kocaeli arası yaptım bana mısın demedi. Kocaelide yaz günü Kartepe'ye tırmandım bana mısın demedi. sağlamlığı da zaten belli. tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------
videoda öyle demedi ama ? yazık günah iki üç kuruş alacağım diye onca insana gaz verid. neymiş kapıyı çalacak birileri varmıs muhattap varmıs yerliymiş. yazık, çok yazık...
Bu motoru alıp da problem yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözüme kavuşur. Hep dediğim gibi Motopixel Selçuk kimin arabasına binse onun türküsünü söyler. "Japon motorları sorunsuzdur" desin Japon motoru bile almayın. Kim daha fazla para verirse onun motorunu över. Göz zevkinize uygun değildir ama parayı bastırınca size direk dansı bile yapabilir, öyle karakterli bir arkadaştır.
Hadi Selçuk yalancısına inanırsınız da "yerli" lafına nasıl kanıyorsunuz ben de onu anlamadım ? Biz neyimizi yerli yapıyoruz ki motosikletimiz yerli olsun ? Normalde kendi markalarını kullanan Çin motorları kötü değiller ama işin içine Türk markası karışınca yine aynı noktaya geliniyor.
Selçuk'un videosuna sadece beğenmeme yapmayın, yorum yazıp yalan söylediğini de belirtin. Ben yapmıyorum çünkü o adamın hiçbir videosunu izlemiyorum, izlenme sayısını arttırmak istemiyorum.
Şimdi buradan edindiğimiz tecrübeler ışığında meşhur TOGG aracımızın yapılıp yapılamayacağını tekrar bir değerlendirelim.
Herif youtube da nöbet tutuyor galiba, olumsuz yorum yaptım anında sildi.
Aaaa, benim cache den filan mı geliyor acaba, duruyor gibi görünüyor bana.
Benim yorumlarım duruyor mu, zahmet olmazsa bakabilirmisiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------
O sarılı logolu sitede 22 Bin TL.ye satmaya çalışıyor bir arkadaşımız, sadece meraktan soruyorum.
Birileri sıfır 17.750 TL olan motora çıkıp 22.000 TL verir mi?
Samimiyetden meraktan soruyorum gerçekten. Piyasayı yüksekltmek, manuple mi etmeye çalışıyorlar.
Bana birisi 20 Bin TL versin, akşama bir de iftar ismarlarım kendisine.
Sizin direk mesajınızı göremedim. Mesajlara verdiğiniz yanıtlar duruyor.
Biriside şöyle yazmış.
Altuğ Aktaş
2 saat önce
Selçuk Bey, olumsuz yorumları neden siliyorsunuz?
Reklamdan paranızı aldınız, çarkınız durmasın istiyorsunuz sanırım?
Paranızı alıp keyfinize bakarken, söylediğiniz pembe yalanlar sayesinde bir dünya parasını bu motora yatıranlar sizin umrunuzda değil belli ki.
Bu yorumu da sileceksiniz, mühim değil.
Mühim olan, kul hakkıdır. Bu yorumları silmeniz size helallik getirmeyecek ne yazık ki.
Bu Selçuk'tan adam olmayacağını gördüğüm ilk günden beri düşünüyor, söylüyorum. Yok insanın tipinde hayır olacak biraz, bunda dolandırıcı kayınço tipi var zaten.
Bu Selçuk ünlü olmasa Adv BMW'sini alır Kadıköy Starbucks'ın önünde sağı solu keserdi bütün gün, öyle bir tip.
Yazdım şimdi tekrar... takipteyim. Bakalım silecek mi!...
https://hizliresim.com/qDmWyw
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------
Bana cevap yazmış !...
"Sizin gibi yorum yazan kimseyi silmiyoruz engellemiyoruz. Fakat öve öve bitiremediğiniz motor cümlenize dikkat edin. Videoyu açıp baştan sona bidaha izleyin"
Selçuk'a verilecek en büyük ceza; izlememek, abone olmamak, videolarına yorum yapmamak, like ya da dislike atmamak, yokmuş gibi farzetmek. Arif'in Machester'a attığı golü izlemek, Songül Karlı'yı izlemek daha yararlı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)