Abiler, kardeşler merhaba,
R25'im 23bin km'yi devirdi, zincirim ise berbat bir halde. Bozulduğunu, gerdirilmeyeceğini ve değişmesi gerektiğini kesin olarak biliyorum.
Zinciri kontrol etmeyi biliyorum ancak dişliler hakkında emin olamıyorum, dişlilerimin bozulup bozulmadığını, değişmem gerekip gerekmediğini nasıl anlayabilirim, görünürde bir sorun sezmiyorum ancak zincir gibi püf noktaları var ise bunları bilmiyorum. Tavsiyelere açığım.
----
İkinci soruna gelirsem de, zincir artık değiştirmek farz oldu ancak ne seçmeliyim, gerçekten hiçbir fikrim yok.
Aklımda orijinalini almak vardı aslında ancak konuştuğum birisi orijinali yerine "RK" markalı zincir almamı, orijinalinden daha kaliteli olduğunu söyledi, ben de şüpheye düştüm.
Orijinal zincir + dişli seti = 780TL
Orijinal zincir = 580TL
RK Zincir = 440TL
RK Zincir + dişli seti = 850TL (Garip şekilde orijinalinden bile pahalı)
Açıkçası öğrenci olarak cepte fazladan 10TL kalsa bile kar gözüyle baktığım ve bunlar benim için çok ütopik rakamlar olup, her halükarda borca girip alacağım için sadece RK zincir alıp çıksam bütçe açısından diğerlerine göre rahat olacak ancak dandik bir mala para vermek, özellikle de zincir gibi önemli bir organ için ucuza kaçıp riske atmakta istemiyorum. Ondan tecrübelerinize dayanarak fikir almak açısından bu konuyu açtım.
Sizce hangi seçenek daha mantıklı veya farklı bir öneriniz var mıdır? Teşekkürler.