ben duke 390 a wp repair kit aldım içinde 4 keçe 2 bushing vardır hepsini taktılar.bushing siyahlaşmamısa ve aşınmamışsa değişmez.aşındıysa değişmesi gerek yoksa amortisör borusunu aşındırır...
ben duke 390 a wp repair kit aldım içinde 4 keçe 2 bushing vardır hepsini taktılar.bushing siyahlaşmamısa ve aşınmamışsa değişmez.aşındıysa değişmesi gerek yoksa amortisör borusunu aşındırır...
Süspansiyon bakımı çok kolay birşeyken parasını verip bile yaptıramıyorsun. İnsanların ve özellikle ustaların gözünde nasıl bu kadar büyüyor anlamıyorum. Ustaya gittiğin zaman değiştiğini biliyor ama bunların yağı değişmez diyip başından atıyor. İyi dedikleri övülen bir ustaya gidiyorsun yaptırmayacağını bildiği için malzeme hariç 600 lira işçilik alırım diyor. 600 Liraya okey desen bu sefer oflaya puflaya yapacağı için özensiz bir iş çıkacak ve kötü işçilik sonucu yapılan iş uzun ömürlü olmayacak. Servise gidiyorsun keçe patlamadığı sürece dokunulmaz diyorlar. En sonunda 200 liraya yağ ve keçe, 200 liraya da gerekli aletleri alıp youtube'dan izleyerek ve servis kitabını okuyarak kendim değiştirdim. Bu ülkede kendi işini kendin yapacaksın.
Iyi yapmışsınız. İnternet alemi özellikle de youtube gerçekten derin bir dehliz gibi, faydalı olabilecek merak ettiğiniz herşeyi bakıp bulabiliyorsunuz. Eskiden motorcycles fundamentals service, motorcycle repair book tarzı bir sürü kitabı araştırarak ebay'den alarak, saatlerce motoru kurcalayarak bozarak, sonradan çözüm düşünüp tamir edip yaptığım şeyleri şuan da bir tıkla arayıp bulabiliyorum. Bunu lehine kullanmasını bilenler ustaların bile korktuğu eski güzel makineleri tamir ederek zevkle gazlayacaklar. Tabii psikolojik harpler, buhranlar bir sürü masrafı göze alırsak ve kendimize yatırım yaparsak o zaman daha iyi yerlere gelmiş olacağız.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)